آگاه: به نقل از دانشگاه تهران، دستگاه الکتروشوک خودکار طراحیشده توسط شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با ترکیب فناوری پیشرفته و کاربری آسان، میتواند در کاهش مرگومیر ناشی از ایست قلبی موثر باشد. این دستگاه خودکار که بهتازگی به مرحله تولید تجاری رسیده است، با بهرهگیری از فناوری پیشرفته، قادر است ریتم سیگنال (ECG) نوار قلب فردی را که دچار ایست ناگهانی قلبی شده است، دریافت و از طریق الگوریتمهای هوشمند تشخیص الگو، اقدام به شناسایی و طبقهبندی آن ریتم کند. چنانچه دستگاه تشخیص دهد که ریتم مشاهدهشده از نوع فیبریلاسیون بطنی (Ventricular Fibrilation) یا تاکیکاردی بطنی (Ventricular Tachycardia) است، اقدام به اعمال شوک الکتریکی میکند. یکی از مزیتهای اصلی دستگاه این است که میتواند انرژی اعمالی را بر اساس امپدانس بدن تنظیم کند تا در حالات مختلف، انرژی متناسب برای احیای قلبی به بیمار منتقل شود. منبع تغذیه اصلی دستگاه، یک باتری است که توسط شرکت فناور در دو نوع قابلشارژ و غیرقابلشارژ عرضه میشود و قادر است حداقل ۱۵۰ شوک با حداکثر انرژی (۲۰۰ ژول) به بیمار اعمال کند.
این محصول دانشبنیان، همچنین دارای راهنمای صوتی و تصویری است و برای استفاده توسط افراد غیرمتخصص طراحی شده است. افزون بر این، با وجود استانداردها و کیفیت قابلرقابت، قیمتی بسیار پایینتر از نمونه همانند خارجی دارد. این محصول در نمایشگاه پژوهش ۱۴۰۱ رونمایی شد و بهتازگی به مرحله تولید تجاری رسیده است.
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷
فناوران یک شرکت دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، موفق به طراحی و تولید دستگاه الکتروشوک خودکار برای احیای بیماران مبتلا به ایست قلبی در خارج از محیطهای درمانی شدند.