آگاه: برای نخستین بار، متخصصان ساختار سهبعدی زبان و گیرنده طعم شیرین را ترسیم کردهاند. این گیرندهها تعداد زیادی از مواد شیمیایی گوناگون دارای طعم شیرین را تشخیص میدهند و برخلاف گیرندههای طعمهای دیگر مانند ترش یا تلخ، بهگونهای تکامل پیدا کردهاند که حساسیت زیادی نداشته باشند. این ویژگی به نوبه خود بر تمرکز روی غذاهای شیرین بهعنوان منبع انرژی و تحریک ولع به آنها نقش دارد. متخصصان اخیرا اعلام کردند که شناخت بهتر این گیرنده طعم شیرین، میتواند به کشف روشهایی برای تنظیم آن و احتمالا تغییر میل به مصرف شکر کمک کند. دکتر «جوئن ژانگ»، پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه کلمبیا و موسسه پزشکی هوارد هیوز در بیانیهای گفت: نقش اصلی را که شکر در چاقی ایفا میکند، نمیتوان نادیده گرفت. شیرینکنندههای مصنوعی که امروزه برای جایگزینی شکر استفاده میکنیم، در واقع تغییر معناداری در میل ما به شکر ایجاد نمیکنند. اکنون که میدانیم این گیرنده چه شکلی دارد، شاید بتوانیم چیز بهتری طراحی کنیم. ژانگ یکی از نویسندگان اصلی این یافتهها بود که در نشریه «سلول» (Cell) منتشر شده است.
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۲
متخصصان با استناد به یک مطالعه جدید، میگویند این احتمال وجود که راز کاهش وزن در زبان نهفته باشد.