۸ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۰

 احتمالا شنیده‌اید که عادت‌های سالم در بلندمدت به رفتارهایی تبدیل می‌شوند که می‌توانند سلامت کلی بدن را ارتقا دهند. 

آگاه: دکتر «آنی فن»، نویسنده کتاب «آشپزخانه سلامت مغز»، گزارشی در این زمینه منتشر کرده است و تاکید می‌کند که همه چیز با گام‌های کوچک آغاز می‌شود.
 نوشیدن یک لیوان آب بلافاصله پس از بیدارشدن از خواب: دکتر فن می‌گوید که هر بخش از بدن شما زمانی بهتر کار می‌کند که به‌خوبی آب‌رسانی شده باشد، به‌ویژه مغز. در واقع حتی کم‌آبی خفیف هم می‌تواند باعث مه‌مغزی، خستگی و اختلال در حافظه کوتاه‌مدت شود.
 مصرف روزانه نصف پیمانه انواع توت: به گفته دکتر آنی فن، توت‌ها میوه‌های محافظت‌کننده از مغزند که ثابت شده است به حافظه و توانایی‌های شناختی در طول روند پیری کمک می‌کنند. 
پیاده‌روی ۱۰ دقیقه‌ای در روز: دکتر فن می‌گوید که پیاده‌روی بعد از غذا می‌تواند باعث تثبیت سطح قندخون شود که برای سلامت متابولیک بسیار مفید است.
روزی یک‌مشت گردو بخورید: به گزارش ایندیپندنت، گردوها سرشار از چربی‌های مفید (چربی‌های غیراشباع تک‌زنجیره‌ای) و ویتامین «ای» هستند که به محافظت از قلب و مغز کمک می‌کنند.
بلندشدن از پشت میز هر نیم‌ساعت یک‌بار: شاید شنیده باشید که می‌گویند «نشستن طولانی معادل سیگارکشیدن است». این حرف واقعا بیراه نیست و نشستن طولانی به دلایل متعدد برای سلامتی مضر است. 
مراقبه (مدیتیشن) پنج دقیقه صبح و شب: حتی فقط پنج دقیقه مراقبه روزانه خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد، سیستم عصبی را آرام می کند و تمرکز را افزایش می‌دهد. 
 بازی‌های فکری انجام دهید: همه می‌دانیم که با افزایش سن، تحریک مغز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. بازی‌ها به حفظ حافظه کمک می‌کنند و برای انعطاف‌پذیری عصبی مغز (neuroplasticity) یا توانایی مغز در ایجاد ارتباطات جدید مفیدند.
 تماس روزانه با یک دوست صمیمی: دکتر فن می‌گوید تماس روزانه با دوستان یا خانواده فقط حال را بهتر نمی‌کند بلکه افرادی که روابط اجتماعی قوی دارند، معمولا سالم‌ترند و طول عمر بیشتری دارند.
افزودن نصف پیمانه حبوبات به وعده ناهار یا شام: حبوبات سرشار از فیبر و پروتئین گیاهی هستند و بی‌تردید از سالم‌ترین مواد غذایی دنیا به شمار می‌روند. مصرف فقط نصف پیمانه حبوبات در هفته یا حتی سه‌بار در هفته با کاهش خطر بیماری‌های قلبی و تنظیم قندخون، کلسترول و فشارخون مرتبط است.
اضافه‌کردن یک پیمانه سبزیجات برگ‌دار به برنامه روزانه: مطالعه‌ای در دانشگاه تافتس روی افراد بالای ۸۰ سال نشان داد که مصرف فقط یک پیمانه سبزیجات برگ‌دار در روز با کندتر شدن زوال شناختی مرتبط است.