مسعود پزشکیان شامگاه سه‌شنبه در نشستی با شهرداران کلان‌شهرهای کشور، با بیان اینکه هدف دولت و شهرداری‌ها خدمت به مردم است، اظهار کرد؛ باید دست‌به‌دست هم و در کنار هم باشیم تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم؛ دولت آمادگی دارد تا از کمک شهرداری‌ها برای حل مشکلات بهره بگیرد.

آگاه: رییس‌جمهور با اشاره به اینکه برای من هیچگاه قابل‌قبول نبوده که کشورمان در زمینه توسعه، از سایر کشورها عقب بیفتد، ادامه داد: ما امروز مشکلاتی از قبیل ناترازی در انرژی، تورم و حدود پنج هزار همت پروژه ناتمام داریم که در حال برنامه‌ریزی برای حل این مشکلات هستیم، البته رفع برخی مشکلات زمان‌بر است. در ماه‌های اخیر برای تولید انرژی خورشیدی توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده یا مقدمات آن در حال انجام است. دولت پیگیر تولید حدود هفت هزار مگاوات برق از طریق پنل‌های خورشیدی است. پزشکیان در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار تلاش برای افزایش تولید، به دنبال کاهش و مدیریت مصرف انرژی نیز هستیم؛ باید فرهنگ مصرف خود را اصلاح کنیم، زیرا بیش از اندازه مصرف انرژی داریم. شهرداری‌ها می‌توانند در تغییر فرهنگ مصرف به دولت کمک کنند.
رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش درباره برنامه دولت برای پیشبرد نهضت مدرسه‌سازی در کشور، خاطرنشان کرد: دولت مصمم است کیفیت و کمیت فضاهای آموزشی کشور را ارتقا دهد. نهضت مدرسه‌سازی با مشارکت مردم و خیرین آغاز شده است. پزشکیان همچنین با انتقاد از وجود بی‌عدالتی در مدارس کشور، تصریح کرد: در خبرها آمده بود که خانواده‌ها در تهران، تا ۲۰۰ میلیون تومان برای تحصیل فرزندانشان در مدارس غیردولتی هزینه می‌کنند در حالی که خدمات آموزشی در مدارس دولتی مناسب نیست. دانش‌آموزان آینده کشور را می‌سازند و اگر به شکل صحیح تربیت شوند، مشکلات ما را حل خواهند کرد. رییس‌جمهور اضافه کرد: شهرداری‌ها می‌توانند در نهضت مدرسه‌سازی به کمک دولت بیایند تا مدارسی با کیفیت بسازیم. در ساخت این مدارس باید در انتخاب مکان آنها هم دقت شود. این مدارس همچنین باید به فناوری‌های نوین تجهیز شوند. سیستم سرمایش و گرمایش مدارس هم باید به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که دانش‌آموزان در ضمن استفاده از آن، یاد بگیرند چگونه در مصرف انرژی صرفه‌جویی کنند.
پزشکیان همچنین با اشاره به اهمیت اصلاح روش آموزشی در مدارس، خاطرنشان کرد: با مشورت اساتید دانشگاه و کارشناسان آموزش و پرورش و آموزش عالی در حال طراحی الگوی جدید برای آموزش هستیم تا مسائلی مانند انتقال مهارت، چگونگی طراحی دروس و آموزش معلمان اصلاح شود. رییس‌جمهور تاکید کرد: باید استانداردهای عادلانه‌ای برای آموزش و پرورش تعیین شود تا همه دانش‌آموزان در مدارس دولتی براساس آن استانداردها آموزش با کیفیتی دریافت کنند. ما اگر به این هدف برسیم و کیفیت آموزش را ارتقا دهیم، آینده کشور تضمین خواهد شد. پزشکیان با بیان اینکه دولت برای حل مشکلات کشور به دنبال جذب مشارکت مردم و همکاری مساجد و محله‌محورکردن مسائل کشور است، گفت: ما می‌توانیم با کمک مساجد و محلات، مشکلات افراد نیازمند را حل کنیم. همچنین مساجد و مدارس محلات، محل مناسبی برای آموزش صرفه‌جویی در کاهش مصرف انرژی هستند. پویش دو درجه کمتر در سال گذشته، موجب صرفه‌جویی روزانه ۲۵ میلیون دلار شد. حالا هم می‌توان از مردم درخواست کرد که دو لامپ کمتر استفاده کنند. ما ۶ برابر بیشتر از اروپا برق و گاز مصرف می‌کنیم. اگر مصرف مدیریت شود، دولت می‌تواند از منابع حاصل از آن به معیشت مردم کمک کند.
رییس‌جمهور تاکید کرد: برای حل ناترازی‌ها کافی است مردم یک قدم جلوآمده و در استفاده از وسایل سرمایشی زمان و شدت برودت را اندکی کاهش دهند. بد مصرف‌ها را هم باید جریمه کرد. شهرداری‌ها می‌توانند در این زمینه هم کمک زیادی به دولت کنند. پزشکیان با اشاره به اهمیت همکاری در داخل کشور برای غلبه بر مشکلات، اظهار کرد: اگر همه با هم باشیم، آمریکا نمی‌تواند در برابر ما کاری از پیش ببرد. اگر دست به دست هم دهیم، مشکلات حل خواهد شد. روابط خوبی با کشورهای همسایه داریم و می‌توانیم با آنها دادوستد کنیم. آنها آماده همکاری با ما هستند. رییس‌جمهور همچنین با بیان اینکه شهرداری‌ها می‌توانند در زمینه رفع ناترازی انرژی، تامین مسکن و معیشت مردم به دولت کمک کنند، گفت: شهرداری‌ها کارگروهی تشکیل دهند و برای ارتقای خدمات خود نقشه و برنامه تهیه کنند تا اختیارات آنها در چارچوب آن برنامه‌ها افزایش یابد، نه اینکه اختیارات بی‌ضابطه باشد. ما باید شهرهای دوستدار طبیعت ایجاد کنیم. دولت آماده همکاری با شهرداری‌هاست. همچنین در نوسازی بافت‌های فرسوده، مراکز بهداشتی و درمانی، آموزشی، تفریحی و حمل‌ونقل به صورت یک شبکه مسنجم دیده شوند. حتی می‌توان ساختمان‌هایی با طبقات خیلی زیاد احداث کرد به شرطی که همه نیازمندی‌های این ساختمان‌ها دیده شود. پزشکیان به شهرداری‌ها پیشنهاد داد، به جای اقدام جداگانه برای تامین خودروهای خدمات عمومی مثل اتوبوس و آمبولانس و آتش نشانی، منابع خود را تجمیع کرده و از یکی دو تولیدکننده معتبر خارجی، نیازهای اولیه خود را بخرند و سپس از آن شرکت‌ها بخواهند در ایران و در سواحل خلیج‌فارس کارخانه تاسیس کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.