آگاه: حالا کشور باردیگر وارد شرایط بحرانی شد و این بار رژیم صهیونیستی با حمله به برخی مناطق و مراکز درمانی کشور، باعث شد باردیگر کادر بهداشت و درمان، با حضور در بیمارستانها، برای خدمت و مراقبت از مجروحان، آماده باشند.
با مرور جنگ ۱۲ روزه و حضور مدافعان سلامت بر بالین مجروحان و مصدومان جنگی در بیمارستانها، به این نتیجه میرسیم که کادر سلامت در شرایط بحرانی، فقط به دنبال خدمت به مردم است. اما نکتهای که در این بین نباید فراموش کرد این است که مدافعان سلامت بهخصوص نیروهای پرستاری، خواستهها و توقعاتی دارند که انتظار میرود به آنها توجه شود.
فرهاد کُرد، عضو شورای عالی نظام پرستاری با عنوان این مطلب که هنوز خاطره جانفشانیها و زحمات بیدریغ کادر سلامت در تامین سلامت مردم ایران در بحران کرونا زبانزد عام و خاص است، به جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و گفت: مدافعان سلامت در روزهایی که هر لحظه امکان خطر و ازدستدادن زندگی برای همه وجود داشت، ایثارگرانه مشغول خدمت به هموطنان بودند. وی با اشاره به ثبتنام حدود پنج هزار نفر داوطلب کادر سلامت طی سه روز برای خدماترسانی به مصدومان جنگ، افزود: کادر سلامت کشور هیچگاه خدماترسانی برای تامین سلامت جامعه را به مسائل حاشیهای و مادی گره نزده، اما نباید این موضوع اساسی را نادیده گرفت که در شرایط کنونی اقتصادی جامعه، بحث تامین معقول معیشت و رفاه کارکنان حوزه سلامت و رفع دغدغههای آنان در این زمینه از مسائل مهمی است که نیاز است توسط مسئولان امر به آن بهطورجدی توجه شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: برقراری فوقالعاده خاص با ضریب بالا که متاسفانه از سال ۱۳۹۵ تاکنون اجرایی نشده، مبالغ ساعات اضافهکار که نسبت به کارکنان همه دستگاهها پایینتر است، امکانات و مزایای جانبی رفاهی که تنزدیکا برای کادر سلامت یا وجود ندارد یا بسیار ناچیز است، بهکارگیری و استخدام نیروهایی که به صورت طرحی و روزمزد و شرکتی در این بحرانها در میدان بوده و خدماترسانی کردهاند و... کمترین اقداماتی است که جدیگرفتن و اجرای فوری و بدون شرط آنها میتواند تاثیر قابلتوجهی در افزایش انگیزه و روحیه کادر سلامت برای خدماترسانی بهتر و در راستای تجلیل از ایثارگری و جبران زحمات بیمنت آنان در بحرانها باشد.
براساس آمار رسمی سازمان نظام پرستاری بیش از ۷۰ درصد نیروهای پرستاری در کشورمان را بانوان تشکیل میدهند که این موضوع از جهات گوناگون؛ قابل تامل و توجه است. بهطوریکه از لحظهای که تجاوز رژیم صهیونیستی آغاز شد، اغلب پرستاران داوطلبانه در مراکز درمانی حضور پیدا کردند و اکثر آنها هم همکاران خانم بودند که اعلام آمادگی کردند در مراکز درمانی حضور پیدا کنند. این موضوع در شرایطی بود که بسیاری از کارکنان خانم سایر دستگاههای اجرایی، «دورکار» شدند. اما، بانوان پرستار این تعهد اجتماعی خود را مانند دوران کرونا باردیگر نشان دادند و بهرغم شرایط جنگی در محل کار حاضر شدند.
آنچه در جنگ ۱۲ روزه بیش از همه به چشم میآمد، حس همدردی و همنوایی پرستاران با مجروحان و بهخصوص مجروحان نظامی و سربازان مدافع وطن بود. اشکهایی که پرستاران برای آسیبهای مدافعان امنیت کشور میریختند و حسی که به مجروحان و خانوادههای آنها منتقل میکردند، حس همنوایی و همدردی و انساندوستی عارفانهای بود. فارغ از جنبههای تخصصی پرستاری، انتقال حسی که پرستاران داشتند باعث میشد تحمل رنج و سختی برای مجروحان و خانوادههای آنها آسانتر شود. پرستاران بهعنوان بزرگترین ارائهدهندگان خدمات سلامت در کشور و همچنین موثرترین افراد در تابآوری جامعه هستند. هر چهقدر بتوانیم جامعه را تابآور کنیم تا این تکانهها و تنشها را در خود حل کند، جامعه بیشتر میتواند مقاومت کند و دلگرمی بیشتری هم برای مدافعان امنیت و هم نیروهای مسلح ایجاد میکند. عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به گذر از جنگ ۱۲ روزه و بازگشت به شرایط عادی در کشور گفت: کادر سلامت طی ۱۲ روز جنگ تحمیلی در ارائه خدمات سنگ تمام گذاشتند، اکنون برای جبران فداکاریهای آنها سایر ارگانها باید پای کار بیایند. مجلس شورای اسلامی، رسیدگی به موضوع «فوقالعاده خاص پرستاران» را با حداکثر امتیاز تسریع کند. همچنین پرستاران نسبت به مسائل مالیاتی نیز گلایههایی دارند و رسیدگی به این موضوع جزو وظایف مجلس شورای اسلامی است. شورای عالی نظام پرستاری با صدور بیانیهای، خواستههای معقول جامعه پرستاری از مسئولین نظام سلامت را مطرح کرد:
۱- کمبود نیروی انسانی در بخش پرستاری زخم کهنه و مزمن شدهای است که باید بهسرعت درمان شود، در این راستا از دولت و وزیر بهداشت و درمان انتظار میرود اتخاذ سازوکار لازم برای جذب فوری و نگهداشت نیرو بهویژه نیروی پرستاری را در اولویت کاری خود قرار داده و برگزاری آزمون استخدامی و همچنین فراخوان و جذب نیروهای طرحی و ۸۹ روزه دوران کرونا که بعد از عبور از بحران کرونا با بیمهری مواجه شدند را تسریع کنند.
۲- از وزیر محترم بهداشت درخواست میشود در اولین فرصت کارگروه ویژه پرستاری را که سال پیش ریاست محترم جمهور دستور ایجاد آن را صادر کردند در راستای رسیدگی ریشهای به مشکلات جامعه پرستاری تشکیل دهند.
۳- در شرایطی که کشور با محدودیت شدید منابع مالی مواجه است، میتوان با تغییر سنتهای ناصواب پرداخت و ایجاد نظام توزیع عادلانه منابع و همچنین تسریع در برقراری فوقالعاده خاص، حذف مالیات پلکانی، پرداخت معوقات تعرفه و اضافهکار، اجرای بخشنامه رفاهیات، پرداخت اضافهکار تشویقی و دیگر عناوین و برنامههای انگیزشی که در لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران قید شده بود اسباب رضایتمندی همکاران پرستار و افزایش تابآوری نظام سلامت فراهم شود. فراموش نکنیم بحرانها بهترین فرصت برای اصلاح روندهای نادرست گذشته است.
۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹
کد خبر: ۱۴٬۲۹۵
نیروهای پرستاری بهعنوان ضلع مهم کادر سلامت، همواره از شرایط سخت شغلی، گلایه دارند و معتقدند آن طور که باید و شاید به حرفه پرستاری توجه نمیشود. روزهای سخت کرونا را هرگز فراموش نمیکنیم که کادر سلامت بهویژه نیروهای پرستاری، چگونه با جانودل از بیماران کرونایی در بیمارستانها مراقبت میکردند. روزهایی همراه با ترس و وحشت از ویروس ناشناختهای که باعث شده بود از یکدیگر بترسیم و نزدیک هم نشویم. اما نیروهای بهداشت و درمان با آگاهی از همه خطرات ویروس کرونا، کنار مردم و بیماران بودند. در این بین تعدادی از نیروهای تلاشگر تیم سلامت، جان خود را از دست دادند که پرستاران هم جزو جانباختگان کرونا بودند.

نظر شما