آگاه: مادر چشمهای سرخش را با گوشه روسری خشک کرد و فقط گفت: دارویش را نداریم، گفتند تحریمه.
این تنها یک روایت نیست. صدها مادر در شهرهای بینام، شبها را با نگرانی از رسیدن دارو و خون، کنار تخت کودکانشان صبح میکنند. کودکانی که نه از میدان جنگ که از خلأ دارویی که سیاست تحریم به وجود آورده، جان میبازند.
تحریمها مرز بین جنگ و صلح را شکستهاند. بمبی نیفتاده اما کودکانی در سکوت مردهاند. در این میان تالاسمی تنها یک اسم نیست؛ قصه زندهای است از رنج، تب، انتظار و اشک... قصهای که هنوز هر روز، در بیمارستانهای ایران تکرار میشود.
مرگ ۱۴۰۰ بیمار به دلیل تحریم
یونس عرب، مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران در گفتوگو با خبرنگار مهر، به نیابت از جامعه تالاسمی رژیم غاصب صهیونیستی را محکوم و در رابطه با وضعیت بیماران تالاسمی در این حوادث پیش آمده، گفت: جامعه تالاسمی حملات رژیم غاصب صهیونیستی را محکوم میکنیم، رژیمی که در تمام دنیا به بزدلی و کودککشی معروف شده است. وی ادامه داد: مصداق بارز این جنایات را در چند سال اخیر میتوان در حوزه بیماران خاص ایران مشاهده کرد که با تحریمهای متعدد توسط شرکتهای تولید دارو، بیش از هزار و چهارصد بیمار را قربانی کرده است که بخش اعظمی از این بیماران کودکان و زنان مظلوم ایرانی بودهاند. عرب بیان کرد: ما بیماران تالاسمی داشتیم که به دلیل تحریمها در سنین یک الی دوساله فوت کردند یا مادرانی که بیمار تالاسمی بودند و به دلیل این تحریمهای ظالمانه جان خود را ازدستدادهاند؛ بهخصوص در مناطق بیمارستانی، عزیزانی که در اورژانس، پایگاههای هلالاحمر و سایر حوزهها فعالیت میکنند یا حتی اقشار بیپناهی که در منازل خود سکونت دارند و بیگناه کشته میشوند؛ برای تمام این جنایات رژیم صهیونیستی محکوم است.
وضعیت جامعه تالاسمی در شرایط اخیر
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران اظهار کرد: بچههای تالاسمی ایران بزرگترین گروه مصرفکننده خون در کشور هستند و بیش از ۳۰ درصد خون اهدایی برای افراد تالاسمی استفاده میشود.
وی افزود: در بعضی از استانها مانند استان سیستان و بلوچستان، از اقشار تالاسمی مینور بالایی برخوردار است، پراکندگی جمعیت تالاسمی از شمال تا جنوب استان بسیار زیاد بوده و ما دچار کمبودهایی در استان شدهایم.
وی تصریح کرد: همچنین استانهایی نظیر مازندران که تعداد بالایی تالاسمی وجود دارد و در بعضی از استانهای جنوبی نیز گزارشهایی مبنی بر کمبود تامین خون داشته که با همکاری سازمان انتقال خون ایران و حضور پررنگ اهداکنندگان، امیدواریم این چالش به وجود آمده برطرف شود.
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران در ادامه گفت: سازمان انتقال خون ایران در تماسهایی که با ما داشتند تاکید کردند که نمیگذارند بیماران در صف تامین خون منتظر بمانند. وی اذعان کرد: برای مردم عادی گروههای A-B-O گروههای اصلی خون است اما یک بیمار تالاسمی بیش از ۵۰ نوع زیر گروه خونی فرعی باید چک شود.
وضعیت دارو بیماران تالاسمی
عرب مطرح کرد: در حوزه تامین دارو بیماران تالاسمی خوشبختانه هیچ مشکلی وجود نداشته و برای یک سال آینده تدابیری از گذشته اندیشیده شده است. داروهای تولید داخل که همیشه در دسترس بوده اما یکسری از داروها مانند دسفرال (Desferal)، بهشدت کم است؛ اما این دارو نیز در ماههای گذشته توزیع شده و تا یک سال آینده در کشور موجود است.
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران خاطر نشان کرد: این داروها یک دهم نیازهای بیماران تالاسمی را برطرف میکنند اما ما به همین مقدار راضی هستیم و امیدواریم به زودی این شرایط بحرانی به اتمام رسیده و مردم مانند گذشته به زندگیهایشان ادامه دهند.
نظر شما