آگاه: روزنامه هاآرتص گزارش داد که در صورت عدم دستیابی به یک توافق، طی روزهای آتی دامنه این تجاوز گسترش پیدا میکند. رژیم صهیونیستی صریحا از قصد و نیت خود برای تجاوز زمینی علیه شمال نوار غزه، خبر داده است. مقامات بهداشتی غزه اعلام کردند که حملات اسرائیل به غزه از صبح پنجشنبه تا روز جمعه بیش از ۲۵۰ کشته برجای گذاشته است که یکی از مرگبارترین بمبارانها از زمان نقض آتشبس بوده است. در تحولی دیگر مربوط به غزه، جنگندههای رژیم صهیونیستی روز گذشته محله تلالزعتر در اردوگاه جبالیا واقع در شمال نوار غزه را به شدت بمباران کردند.
صهیونیستها روی همه نسلکشهای تاریخ را سفید کردند!
رژیم صهیونیستی روز جمعه نیز به شدت از مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل متحد خرده گرفت که چرا در جلسه شورای امنیت، از این شورا پرسیده بود آیا برای جلوگیری از نسلکشی در نوار غزه اقدام خواهد کرد یا خیر؟ خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد: تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه، در جریان ارائه گزارش به این شورا با لحنی انتقادی پرسیده بود: آیا شما، با قاطعیت، برای جلوگیری از نسلکشی و اطمینان از احترام به قوانین بشردوستانه بینالمللی، حرکت خواهید کرد؟ دنی دانون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل در نامهای به فلچر، این مقام سازمان ملل را به ایراد سخنرانی سیاسی و استفاده از واژه نسلکشی بهعنوان سلاحی علیه اسرائیل متهم کرد و با لحنی اعتراضآمیز پرسید که او با چه اختیاری آنچه را اسرائیل اتهام میداند، مطرح کرده است؟
دانون در این نامه نوشت: شما، بهعنوان یک مقام ارشد در سازمان ملل، جرئت کردید در مقابل شورای امنیت بایدد و اتهام نسلکشی را بدون هیچ مدرک، مجوز یا خویشتنداری مطرح کنید! این اظهارات کاملا نامناسب، به شدت غیرمسئولانه و نابودکننده هرگونه تصوری از بیطرفی بود.
سازمان ملل تصریح دارد که در جریان حملات بیسابقه اسرائیل به نوار غزه پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، هزاران فلسطینی که اکثریت آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند، جان خود را از دست دادهاند. این کشتار با تخریب هدفمند زیرساختهای غیرنظامی و ممانعت از ورود کمکهای حیاتی همراه بوده و وضعیت انسانی را در این منطقه تحتمحاصره به یک فاجعه تبدیل کرده است. بیتوجهی آشکار به قوانین بینالمللی و عدم اقدام قاطع جامعه جهانی، به ادامه این خونریزی و تعمیق بحران انسانی دامنزده است.
طرح خبیثانه ترامپ علیه مردم غزه
در تحول دیگری مربوط به غزه، شبکه آمریکایی «انبیسی نیوز» به نقل از منابع آگاه گزارش داد که دولت دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا درحال بررسی طرحی برای انتقال دائمی حدود یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به کشور لیبی است.
دو منبع مطلع از جزییات این طرح و یک مقام پیشین آمریکا، به این شبکه گفتهاند که این موضوع آنقدر جدی بوده که دولت ترامپ آن را با مقامات لیبی نیز در میان گذاشته است. به گفته این منابع، در ازای اسکان فلسطینیان در لیبی، دولت آمریکا احتمالا میلیاردها دلار از داراییهای لیبی را که بیش از یک دهه پیش در آمریکا مسدود شده، آزاد میکند. با این حال، هنوز هیچ توافق نهایی در اینباره حاصل نشده و به گفته همان منابع، رژیم صهیونیستی در جریان این رایزنیها قرار داشته است. وزارت خارجه آمریکا و شورای امنیت ملی کاخ سفید به درخواستهای متعدد انبیسینیوز برای اظهار نظر پاسخ ندادهاند. در همین حال، «باسم نعیم» از مقامات ارشد جنبش حماس که اداره نوار غزه را برعهده دارد، به این شبکه خبری اعلام کرد که این جنبش از هرگونه مذاکره درباره انتقال فلسطینیان به لیبی بیاطلاع است. وی در پاسخ به سوالات انبیسی گفت: فلسطینیان ریشه عمیقی در سرزمین خود دارند و به شدت به آن پایبند هستند. آنها آمادهاند تا پایجان برای دفاع از سرزمین، خانواده و آینده فرزندانشان ایستادگی کنند. تنها خود فلسطینیان، ازجمله ساکنان غزه، حق دارند درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند. انبیسی همچنین اعلام کرد که نمایندگان رژیم صهیونیستی نیز از اظهار نظر در این خصوص خودداری کردهاند.
بیانیه هفت کشور اروپایی در محکومیت جنایات اسرائیل
اما همزمان با افزایش جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه، هفت کشور اروپایی با انتشار بیانیهای مشترک خواستار لغو فوری محاصره غزه از سوی رژیم صهیونیستی، توقف عملیات نظامی، تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه و بازگشت به مذاکرات برای آتشبس شدند. در بیانیهای که اخیراً از سوی رهبران کشورهای ایرلند، اسپانیا، نروژ، ایسلند، اسلوونی، لوکزامبورگ و مالت منتشر شد، آمده است: ما خواستار آن هستیم که اسرائیل فورا سیاست فعلی خود را تغییر دهد، از انجام عملیات نظامی بیشتر خودداری کرده و محاصره غزه را بهطور کامل لغو کند؛ بهگونهای که کمکهای بشردوستانه ایمن، سریع و بدون مانع، از سوی نهادهای بینالمللی و بر اساس اصول بشردوستانه در سراسر نوار غزه توزیع شود. رهبران اروپایی در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای دولت ایرلند منتشر شد، تاکید کردند: ما در برابر فاجعه انسانی که در برابر چشمان ما در غزه در حال وقوع است، سکوت نخواهیم کرد. تاکنون بیش از ۵۰ هزار مرد، زن و کودک جان خود را از دست دادهاند. در صورت عدم اقدام فوری، بسیاری دیگر ممکن است در روزها و هفتههای آینده از گرسنگی بمیرند. در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: سازمان ملل متحد و نهادهای بشردوستانه ازجمله آژانس آن روا باید مورد حمایت قرار گرفته و دسترسی ایمن و بدون مانع برای آنان فراهم شود.
این هفت کشور اروپایی همچنین خواستار ازسرگیری فوری مذاکرات آتشبس و آزادی گروگانها شدند و با اشاره به نقش ایالات متحده، مصر و قطر در این زمینه اعلام کردند: این مسیر میتواند مبنایی برای برقراری صلحی پایدار، عادلانه و فراگیر، بر پایه راهحل دو دولتی باشد. در ادامه بیانیه آمده است: ما به حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین ادامه خواهیم داد و در چارچوب سازمان ملل متحد و با همکاری کشورهای عربی، اسلامی و اتحادیه عرب برای رسیدن به راهحلی مسالمتآمیز و پایدار تلاش خواهیم کرد.
رهبران اروپایی همچنین تشدید خشونتها در کرانه باختری ازجمله بیتالمقدس شرقی، گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی و عملیات نظامی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و هشدار دادند: تبعید یا جابهجایی اجباری مردم فلسطین از هر طریقی غیرقابل قبول است و نقض حقوق بینالملل محسوب میشود. ما هرگونه تلاش برای تغییر بافت جمعیتی را قاطعانه رد میکنیم.
جنگ غزه که از ۱۵ مهر ۱۴۰۲ آغاز شد، با حملات بیسابقه رژیم صهیونیستی به زیرساختهای غیرنظامی، موجب شهادت دهها هزار فلسطینی، بهویژه زنان و کودکان شده است. ارتش این رژیم طی ماههای گذشته بیش از ۱۰ هزار بمب سنگین بر سر مناطق مسکونی غزه فروریخته و همزمان، با محاصره کامل این منطقه، از ورود کمکهای انسانی جلوگیری کرده است. با وجود تلاشهای بینالمللی برای توقف جنگ، رژیم صهیونیستی بارها توافقهای آتشبس را نقض کرده و عملیات نظامی را ادامه داده است. در تازهترین مورد، توافق سهمرحلهای که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا بهدست آمد، با عهدشکنی رژیم اسرائیل عملا بینتیجه ماند. این درحالی است که ادامه حملات به رفح، جلوگیری از ورود دارو و غذا و هدف قرار دادن نیروهای امدادی، بحران انسانی در غزه را به سطحی بیسابقه رسانده است.