• نقشه راه فرهنگ در دست معلمان است

    در آستانه فرا رسیدن روز معلم و سالروز شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری

    نقشه راه فرهنگ در دست معلمان است

    «معلمی، شغل انبیاء است» شاید این جمله معروف‌ترین و آشناترین تعریفی باشد که به گوش همه ما در خصوص ارزش کار معلم آشنا است. اما این عبارت فقط یک جمله تعریفی نیست، بلکه یک واقعیت است. کار انبیاء در تمام دوران پیامبریشان، نشان‌دادن راه درست و هدایتگری بوده و مگر معلمی چیزی بجز این است؟ در تقویم ملی کشورمان روز دوازدهم اردیبهشت‌ماه، سالروز شهادت شهید مطهری به‌عنوان «روز معلم» نامگذاری شده است. دلیل این نامگذاری هم این است که شهید مطهری یکی از الگوهای ماندگار در حوزه تعلیم و تربیت وآموزش است.

  • متخصص‌نما !

    نگاهی به پدیده مرگ تخصص به بهانه روز جهانی روان‌شناس و مشاور

    متخصص‌نما !

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: از زیگموند فروید نقل می‌کنند که درباره علم روان‌شناسی به پزشکان و علم طب قبطه می‌خورد که مردم نمی‌توانند در آن دخالتی کنند و تمامی ابعاد علم در اختیار عالمان و متخصصان آن است. فروید افسوس می‌خورد که این علم از مداخلات عام در امان نیست. «مرگ تخصص» پدیده‌ای نیست که با ظهور و رشد اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ایجاد و مطرح شده باشد؛ اما بعد از آنکه هر فرد توانایی آن را پیدا کرد با هر میزان از تخصص و در هر نقطه‌ای از دنیا، رسانه‌ای شخصی در اختیار داشته باشد و با مخاطبانی تا چند میلیون نفر ارتباط برقرار کند، پیامدهای این مسئله موازی با وسعت ارتباطات جهانی رشد کرد. 

  • دختران عشق و ادب

    حضور دختران و زنان ایرانی در ادبیات فارسی به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س)

    دختران عشق و ادب

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: در سال ۱۳۸۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس پیشنهاد فرهنگسرای دختران، روز تولد حضرت فاطمه معصومه (س) را به عنوان «روز ملی دختران» تصویب و اعلام کرد و بر همین اساس نیز طی جشنی در روز میلاد آن حضرت، اولین سالروز ملی دختران گرامی داشته شد. روز دختر در ایران بهانه‌ای برای گرامیداشت مقام دختر و آشنایی آنان با نحوه صحیح زندگی با بهره‌گیری از فرهنگ ایرانی و اسلامی است. در این متن با مروری در ادبیات فارسی به حضور دختران و زنان در این عرصه پرداخته‌ایم.

  • قلم زرین سیمین

    به بهانه تولد سیمین دانشور، نخستین زن رمان‌نویس جدی ادبیات ایران

    قلم زرین سیمین

    سیمین دانشور متولد هشتم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۰۰، نخستین زن رمان‌نویس جدی در تاریخ ادبیات معاصر ایران و چهره‌ای است که آثارش را نمی‌توان تنها با معیارهای روایی یا زبان‌شناختی سنجید. او نه فقط راوی رنج‌های یک نسل است، بلکه چون کاوشگری فرهنگی، سرنخ‌هایی از ناخودآگاه جمعی، اسطوره‌ها، وضعیت زنان و تحولات اجتماعی در نوشته‌هایش نهفته است. درک ریشه‌های تاریخی، اسطوره‌ای و فلسفی داستان‌های دانشور، نیازمند نگاهی متفاوت به آثار این نویسنده است.

تیتر سه سرویس