۱۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷

دبیر انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی کشور وضعیت فعلی بازار روغن را مطلوب دانست و گفت: در سه‌ماهه نخست امسال ۳۷۸ هزار تن انواع روغن خام به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۴۰ هزار تن افزایش دارد. علیرضا شریفی، درباره وضعیت واردات روغن خام و تامین نیاز داخلی این کالا افزود: طبق آمارها میزان واردات روغن خام در سه‌ماهه اول سال گذشته حدود ۳۳۶ هزار تن بوده است.

آگاه: دبیر انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی کشور اظهار کرد: در مجموع سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن روغن خام موردنیاز کشور از محل واردات مبادی روسیه، آمریکای جنوبی، اندونزی، اوکراین و ترکیه تا پایان سال تامین می‌شود. وی با یادآوری اینکه روغن خام سویا از محل استحصال دانه سویا تامین می‌شود، افزود: از میان روغن‌های وارداتی ۸۵۰ هزار تن روغن خام آفتاب‌گردان به طور عمده از روسیه و ۵۵۰ هزار تن روغن پالم به طور عمده از مالزی وارد می‌شود. ضمن آنکه ۱۰۰ هزار تن روغن کلزا از دانه داخلی کلزا و ۵۰۰ هزار تن روغن سویا از محل استحصال دانه وارداتی و داخلی سویا تامین می‌شود. شریفی با بیان اینکه واردات توسط بخش خصوصی و دولتی همزمان انجام می‌شود، تصریح کرد: دولت ۱۰۰ هزار تن از موجودی استراتژیک روغن را به صنعت اختصاص داده است که عملا برای تولید وارد کارخانه‌ها شد که در ۱۰ روز آینده تحت نظرات جهاد کشاورزی استان‌ها توزیع می‌شود. این فعال صنعت روغن، چشم‌انداز پیش روی کشور برای تامین و توزیع روغن را مطلوب دانست و گفت: آمار واردات روغن خام در سال جاری افزایش را نشان می‌دهد که همین امر بازار روغن را به سمت آرامش سوق خواهد داد. دبیر انجمن صنفی صنایع روغن‌نباتی کشور گفت: آمارها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۳ تولید روغن نسبت به سال قبل از آن (۱۴۰۲) کاهش نداشت، اما به دلیل افزایش شدید قیمت جهانی روغن خام وارداتی، برخی روغن‌ها به صورت مقطعی به‌ویژه در زمستان گذشته کاهش داشتیم. 
به گونه‌ای که برخی ثبت سفارش‌ها منتج به کوتاژ (اظهار به گمرک) نشد که با عرضه شرکت بازرگانی دولتی ایران این کمبود جبران شد. به گفته وی، در پایان سال ۱۴۰۳ به یکباره ۶۳۵ هزار تن روغن خام ثبت سفارش شد که توانست بخشی از نیاز بازار را تامین کند.
شریفی افزود: همزمان قرار بود ۵۵۰ هزار تن روغن سویا توسط کارخانجات روغن‌کشی داخلی استحصال شود که به دلیل کاهش انگیزه روغن‌کشی ناشی از واردات گسترده کنجاله، فقط نصف این میزان محقق شد، اما با وجود این مسائل آمار تولید نسبت به گذشته نقصان نشان نمی‌دهد.