آگاه: روز جمعه ۲۵ مهر ۱۴۰۴ آخرین روز چهارمین جشنواره ملی بومی زردکیجا در پارک جنگلی هفتچشمه روستای اوسا میاندرود با هدف معرفی این محصول و توسعه گردشگری و تقویت اقتصاد محلی برگزار شد. قارچ «زردکیجا» نام محلی نوعی قارچ خوراکی وحشی با نام علمی «Cantharellu cibarius» است که در برخی مناطق جنگلی مازندران میروید. نام زردکیجا از ترکیب واژگان «کیجا» به معنای دختر و واژه «زرد» نیز به خاطر رنگ این قارچ نامگذاری شده است. این قارچ بیشتر در نزدیکی درختان جنگلی مازندران مانند راش، بلوط، افرا، توس و صنوبر رشد میکند و علاقه زیادی به رویش در جنگلهای قدیمی و مرطوب دارد. طعم این قارچ خوراکی به طعم گوشت دامی شباهت دارد و برای درمان یا پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای عصبی موثر است و همچنین دارای مزایای ضد باکتریایی و ضد التهابی نیز است. «اوسا»، روستایی است که از توابع بخش مرکزی شهرستان میاندرود در استان مازندران قرار دارد. این روستا در منطقه جنگلی واقع شده است و از خاستگاههای اصلی رویش قارچ زردکیجا محسوب میشود.
عکس: مصطفی شانچی / ایسنا