۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

«تغییر ساعت کاری ادارات» در پی رفع بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کشور، از اول هفته جاری (شنبه) اجرایی شد، اما این امر گلایه‌هایی را از سوی برخی مادران شاغل دارای فرزند زیر هفت سال که از مهدهای کودک استفاده می‌کنند، به همراه داشته است.

آگاه: چندی پیش سخنگوی دولت از تغییر ساعات کاری ادارات و دستگاه‌های دولتی از۲۰ اردیبهشت‌ماه، خبر داد؛ این در حالی است که یک روز بعد از انتشار این خبر، مصوبه اصلاح تصویب‌نامه ساعت آغاز به کار ادارات سال ۱۴۰۴ و شناور سازی ساعات کاری نیز ابلاغ شد؛ حال آنکه باوجود درخواست دولت از دستگاه‌ها برای همراهی با والدین شاغل دارای فرزند با سن کودکستانی، همچنان شاهد نارضایتی والدین بالاخص مادران شاغلی هستیم که نمی‌دانند برای هماهنگی ساعت کاری خود با ساعات کـــــــاری مهدهای کودک‌های فرزند خود چه کنند. 
مادر «نوید» که فرزندش به‌تازگی سه‌ساله شده هم از این مصوبه ناراضی است و کارمند بانک است، می‌گوید: هفته پیش اعلام شد که از ۲۰ اردیبهشت ساعت‌های کاری از ۶ صبح است. سال گذشته نیز با این مصوبه، بچه‌ام را به محل کار می‌بردم تا زمان باز شدن درهای کودکستان، فرزندم را در محل کارم می‌خواباندم تا راس ساعت حاضر باشیم. باید زمانی که این مصوبه اعلام می‌شود، همه شرایط سنجیده شود. چرا که باوجود تغییر ساعات کاری، ساعت‌های بسیاری از مهدها تغییر نمی‌کند و حاضر نیستند از ۶ صبح درهای مهدکودک را باز و فرزندان را تحویل بگیرند.
مادر «امیرمحمد» ۶ ساله نیز که کارمند شهرداری است و ساعت کاری‌اش تغییر کرده، اما ساعت فعالیت کودکستان فرزندش تغییر نکرده می‌گوید: خودم و همسرم بلاتکلیف شده‌ایم. همسرم فرزند را به مهد می‌برد و سپس سرکارش می‌رود اما زمان پایان کار مهدکودک هنوز ساعات کاری ما تمام نشده و عملا یک روز در میان باید خودم و یا همسرم مرخصی بگیریم زیرا بعد ساعت ۱۳ کسی در مهدکودک مسئولیت فرزند ما را متقبل نمی‌شود.
مادر «زهرا فاطمه» که در بانک مشغول است، می‌گوید از همسرش جدا شده و مسیر منزل و محل کارش دور است، اما باید ساعت ۶ صبح فرزندش را به بانک ببرد و زمانی که مهد باز شد از محل کار که اوج ساعت کاری است، مرخصی بگیرد و بچه را تحویل مهد داده و سپس دوباره به محل کار برگردد. مادر «آرشام» نیز که کارمند اداره مالیات است با تغییر ساعت کاری خودش و همسرش با مشکلاتی در این خصوص مواجه شده که مشابه دردسرهایی است که برای والدین یاد شده، ایجاد شده است. موارد مطرح شده نمونه‌ای از مشکلات والدینی است که با تغییر ساعات کاری و عدم همراهی مهدهای کودک برای آنها ایجاد شده است.
این در حالی است که سازمان تعلیم و تربیت اعلام کرد که ساعت کاری کودکستان‌ها در این مدت تغییر نخواهد کرد، اما کودکستان‌ها در صورت تمایل می‌توانند کودک را قبل از ساعت ۶ صبح تحویل بگیرند، اما درصورتی‌که این همکاری صورت نگرفت، به موجب تبصره مصوبه اعلام شده از سوی دولت و در راستای حمایت از خانواده و کاهش دغدغه والدینی که هر دو در دستگاه‌های اجرایی شاغل و دارای فرزند در مقاطع پیش‌دبستان و دبستان هستند، دستگاه‌های اجرایی مکلف‌اند با شناور شدن ساعت شروع به کار یکی از والدین موافقت کنند.
شاید دولت در جهت رفع ناترازی انرژی قدم برداشته باشد و با تصویب تبصره‌ای هم به کمک والدین شاغل آمده باشد، اما مربیان مهدکودک‌ها نیز در بین پاس‌کاری مصوبات دولت و گلایه‌های والدین گیر کرده‌اند، به‌طوری‌که برخی از مدیران مهدها اعلام کردند که برای تغییر ساعات کاری خود به ۶ تا ۱۳، در انتظار مصوبه جدید دستگاه ذی‌ربط خود هستند؛ اما برخی دیگر از مدیران اذعان داشتند که بخش دولتی نیستند که تابع مصوبات دولت باشند و به روال سابق خدمات خواهند داد.