۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰

رییس ستاد کل نیروهای مسلح در کنگره بین‌المللی الگوی حکمرانی شهید رئیسی که روز شنبه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، با گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: شهدای خدمت در راه پیشرفت کشور تلاش کردند و یاد و خاطره آنها را گرامی می‌داریم.

آگاه: سرلشکر پاسدار محمد باقری ادامه داد: با یک کار علمی ارزشمند در این همایش، اقدامات شهید رئیسی تدوین و جمع‌بندی شد؛ این امر نه فقط برای تکریم شهیدان بلکه برای تبیین روش صحیح و الگوی تراز انقلاب اسلامی در حکمرانی کشورمان خواهد بود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: در الگوی حکمرانی قوه مجریه کشور افت‌وخیزهایی وجود داشته، اما با تبیین الگوی حکمرانی شهید رئیسی می‌توان عملکرد بهتری داشت و آینده بهتری را برای کشور رقم زد. وی در ادامه با اشاره به اقدامات شهید حسین امیر عبداللهیان گفت: شهید امیر عبداللهیان موفق‌ترین وزیر خارجه دولت جمهوری اسلامی و محور مقاومت بود که با تلاش و کوشش بسیار، اقدامات مهمی را انجام داد. سرلشکر باقری به عملکرد خوب شهید حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم و شهید مالک رحمتی در استان آذربایجان شرقی هم اشاره و بیان کرد: دردشناسی، همدردی و تلاش برای حل مشکلات کشور، نشان‌دهنده عملکرد خوب شهیدان آل هاشم و رحمتی بود و نحوه تقدیر مردم آذربایجان شرقی نشان‌دهنده عملکرد خوب آنان بود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: مهم‌ترین وظیفه هر حکومتی برقراری یک امنیت مستحکم در مقابل هجوم‌ها و تهدیدات است. باید حکومت‌ها ثبات، امنیت و سامانه‌ای در این زمینه داشته باشند تا امنیت و آرامش برای فعالیت‌های مختلف فراهم شود. وی اضافه کرد: امروز با انواع‌واقسام تهدیدات و تحریک‌های دشمنان مواجه هستیم و جمهوری اسلامی با ایستادگی در مسیر حق و مقابله با استکبار، در برابر فشارها، تحریم‌ها و تهدیدها ایستاده است. سرلشکر باقری با بیان اینکه دفاع و امنیت بُعد عام و خاص دارد که در بُعد عام، ارتش کشورها بر اساس جغرافیا تجهیز می‌شود، تصریح کرد: دفاع و امنیت جزء بخش‌هایی است که حاکمیت رأسا باید آن را بر عهده بگیرد و مردم هم در تحقق آن نقش اساسی دارند. رییس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه رضایت عمومی لازمه ایجاد امنیت است، افزود: نیروهای مسلح زمانی می‌توانند وظایف خود را به‌خوبی انجام دهند که رضایت عمومی وجود داشته باشد؛ البته در برخی کشورها نیروهای مسلح سعی می‌کنند با زور سرنیزه امنیت را تامین کنند، اما در جمهوری اسلامی به‌عنوان یک نظام مردم‌محور، هدف تامین رضایت عمومی و هم‌افزایی مردم و نیروهای مسلح برای تامین امنیت کشور است. وی با اشاره به اهمیت تبدیل مرزهای امنیتی به مرزهای اقتصادی و معیشتی، تعمیق روابط با همه کشورها از جمله کشورهای شرقی و عضویت در پیمان شانگهای و برقراری معاهدات طولانی‌مدت با کشورها در کنار تامین امنیت، عنوان کرد: برقراری امنیت مردم پایه با هم‌افزایی نیروهای مسلح و مردم قابل‌تحقق است.
سرلشکر باقری با بیان اینکه توسعه ارتباط و تعامل با کشورهای گوناگون می‌تواند در امنیت پایدار کشور بسیار کمک‌کننده باشد تاکید کرد: دولت شهید رئیسی و وزیر خارجه ایشان به‌خوبی این کار را انجام دادند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: تلاش برای کاهش اختلاف طبقات، توجه به بیمه، مقابله با ترک فعل‌ها، نتیجه‌گرایی، اشتغال، آموزش و پرورش، مردم‌یاری و محرومیت‌زدایی، شفافیت دولت، خدمت‌رسانی با استفاده از شبکه ملی اطلاعات، مدیریت جهادی و تلاش خستگی‌ناپذیر از دیگر ویژگی‌های شهید رئیسی بود. وی اضافه کرد: مردم شاهد هستند که کدام مسئول کار می‌کند و جان خویش را برای پیشرفت و پیشبرد امور کشور، وجه‌الضمان قرار داده است. اگر دولت با مردم صادق باشد و مردم تلاش دولت را در حل مشکلات ببینند، این امر، خود نقش مهمی در تامین امنیت ملی که بازدارنده در برابر تهدیدات است، خواهد داشت. سرلشکر باقری گفت: شهید رئیسی سابقه‌ای طولانی در زمینه امنیت و دفاع داشت و همین سابقه، موجب درک عمیق ایشان از مسائل دفاعی و امنیتی بود. اگر رییس‌جمهور درک خوبی از دفاع نداشته باشد، کشور دچار غافلگیری راهبردی خواهد شد. رییس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: شهید رئیسی به‌طورجدی از اوامر فرمانده معظم کل قوا تبعیت و بر اساس اصول ۱۱۰ و ۱۷۶ قانون اساسی اقدام می‌کرد؛ در حالی که برخی روسای جمهور درک دقیقی از این موضوع نداشتند و یا اعتقاد قلبی به این امر نداشتند. شهید رئیسی گاهی با ما مزاح می‌کرد و می‌گفت که شما فرمانده هستید و من سرباز هستم و هرچه بگویید، انجام می‌دهم.وی با اشاره به اعتقاد راسخ شهید رئیسی به توان نیروهای مسلح، عنوان کرد: برخی می‌گفتند که توان موشکی ایران فوتوشاپ است؛ اما شهید رئیسی عزیز به توان دفاعی کشورمان باور داشت و ایمان او موجب اعتمادبه‌نفس و ایستادگی این عزیز در برابر سخت‌ترین شرایط و بزرگ‌ترین دشمنان شده بود.
سرلشکر باقری اضافه کرد: اراده قاطع، شجاعت کم‌نظیر و خطرپذیری بالای شهید رئیسی باعث شد که او به‌عنوان رییس شورای عالی امنیت ملی بتواند سکان امنیت ملی کشور را به‌درستی در دست بگیرد و پیش ببرد.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به بهره‌گیری شهید رئیسی از فرصت‌ها، اظهار کرد: شهید رئیسی چون شجاع بود به موضوع آفند هم توجه ویژه داشت. در دوره ایشان هم مشکلات اقتصادی، معیشتی و تحریم هم وجود داشت؛ اما ایشان معتقد بود که بدون دفاع و امنیت، مسیر کشور پیش نخواهد رفت.
وی بیان کرد: تفکر شهید رئیسی تبعیت محض از اوامر رهبر معظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا بود؛ همچنین نظم، تفکر، پیگیری امور، تفکر در طرح‌ها و هم‌افزایی دولت و نیروهای مسلح از دیگر ویژگی‌های شهید رئیسی بود.
سرلشکر باقری با اشاره به روحیه جهادی شهید رئیسی در ابعاد مختلف، گفت: در پاییز ۱۴۰۱ اتفاقی در دوره مدیریتی کشور افتاد و سلاح‌ها از کردستان سرازیر شد که موضوع با پیگیری‌های مداوم شهید رئیسی مدیریت شد؛ همچنین پیگیری در زمینه مقابله جنایات رژیم صهیونیستی و انجام عملیات وعده صادق یک از ویژگی‌های دولت شهید رئیسی بود. ایشان در تعامل با نیروهای مسلح، به نیروی انسانی توجه ویژه‌ای داشت و تلاش می‌کرد تا در حد توان، مشکلات معیشتی را حل کند. رییس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه با اشاره به جنگ‌شناختی دشمن و بروز برخی اتفاقات در جامعه عنوان کرد: در حادثه هشت مهر ۱۴۰۱ ایشان دستور دادند که بروید و موضوع را تا حصول نتیجه و مشخص‌شدن ابعاد آن، کاملا پیگیری کنید. وی به همکاری نزدیک و صمیمانه شهید جمهور با نیروهای مسلح اشاره کرد و یادآور شد: شهید رئیسی در رژه‌ها شرکت می‌کردند و به ما روحیه می‌دادند و با سربازان و نیروها رفتار خیلی خوبی داشتند.
سرلشکر باقری با بیان اینکه صنعت دفاعی ما رشد چشمگیری داشت و در دوران شهید رئیسی صادرات ما ۳۰۰ درصد افزایش یافت، افزود: ایشان همچنین پروژه‌هایی را کلید زد تا تجهیزات نیروهای مسلح به نحو مطلوب فراهم شود.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح افزایش بنیه دفاعی امنیتی، انسداد مرزهای شرقی، توسعه راهیان نور، شکل‌گیری راهیان پیشرفت، ساخت موزه‌های دفاع مقدس، مقابله با تروریسم و قاچاق مواد مخدر را از دیگر اقدامات شهید رئیسی در دوران ریاست‌جمهوری ایشان برشمرد. وی با اشاره به همکاری دولت شهید رئیسی در زمینه انسداد مرزها گفت: مرز دو هزارکیلومتری نیاز به کار عمیق داشت و شهید رئیسی پذیرفت که در این مرز طولانی کار انجام شود. هم‌اکنون ۲۰۰ کیلومتر از انسداد مرز انجام شده و ظرف سه سال آینده هم انسداد مرزها با انجام سالی ۶۰۰ کیلومتر انجام خواهد شد. سرلشکر باقری در پایان به همکاری دولت‌های مختلف با نیروهای مسلح اشاره و خاطرنشان کرد: شکل همکاری شهید رئیسی و دولت ایشان با نیروهای مسلح، حقیقتا نمونه بود.