آگاه: نادر توکلی دیروز سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبهبندی تاثیر تایمز (Times Impact Rankings ۲۰۲۵)، با ارتقای رتبه خود از بازه ۶۰۰ - ۴۰۱ به بازه ۴۰۰ - ۳۰۱، به برترین دانشگاه کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: دانشگاه باید بتواند بر اساس اهداف توسعه پایدار، ارتقا یابد. وی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی ایران برنامهای استراتژیک تدوین شده است که بر اساس آن، اهداف راهبردی دانشگاه ترسیم میشود، بودجهبندی دانشگاه نیز باید معطوف به این اهداف باشد. رعایت اصل شایستهسالاری منطبق بر رویکرد دانشگاه اسلامی پویا، حرکت به سمت دانشگاههای نسل نو، پیادهسازی رویکردهای نوین خلق ثروت، توسعهبخشهای بهداشتی و درمانی در جهت عدالت در سلامت، استقرار رویکرد دانشگاه الکترونیک مبتنی بر فناوری اطلاعات و گسترش ابعاد بینالمللی دانشگاه از جمله اهداف راهبردی دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه ستاد هماهنگی بهداشت و درمان استان تهران در زمان جنگ ۱۲ روزه تشکیل شده بود، گفت: در بحران اخیر، مراکز درمانی موجود در شهرستانها، مجروحان را خود مداوا کردند و آنها را به تهران ارجاع ندادند. وی درباره اقدامات دانشگاه تصریح کرد: کمیته بحران در این مدت تشکیل شد و پنج جلسه برگزار شد و در این بازه زمانی پذیرای حدود ۷۰۰ مصدوم بودیم. به تمامی بیمارستانها آمادهباش کامل اعلام و مرخصیها لغو شد که جای تقدیر از کادر درمان دارد. این ظرفیت ۷۰۰ مصدوم برای ما پیچیده نبود و بهراحتی مدیریت شد. همه بیمارستانهایی که پذیرش آسیبدیدگان را داشتند، تیمهای تروما را با حضور متخصصین طب اورژانس، جراحی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و بیهوشی مدیریت کردند. ده مرکز درمانی به طور مستقیم بهعنوان مراکز جنرال برای پذیرش مصدومان مشخص شدند و سایر بیمارستانها نیز در آمادهباش به سر میبردند. توکلی اضافه کرد: در این مدت بانک نیروی انسانی ایجاد کردیم، مدیریت همه مسائل حوزه سلامت در این ۱۲ روز در مرکز EOC انجام میشد. وی خاطرنشان کرد: سه بیمارستان بهصورت غیرمستقیم مورد حمله قرار گرفتند؛ در بیمارستان حضرت فاطمه در یوسفآباد، دیوار بیمارستان توسط راکت هدف قرار گرفت که خوشبختانه عمل نکرد، همچنین یک بیمارستان در رباطکریم و بیمارستان سوانح سوختگی مطهری نیز آسیب دیدند که مجبور به تخلیه بخشهایی از بیمارستان شهید مطهری و انتقال بیماران به مراکز دیگر شدیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر آمادهباش بیمارستانها در بحرانهای احتمالی آینده، گفت: در بحرانها همواره باید تداوم فعالیتهای مرسوم حفظ شود و بیمارستانها برنامه فعالیت بحران را همچنان ادامه میدهند. تنها اعمال جراحی الکتیو که جنبه اورژانسی ندارند لغو میشوند و خود مردم نیز در این ایام به جراحی اقدام نمیکنند که این موضوع باعث میشود ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت بیمارستانها خالی شود. در شرایط بحران، بیمارانی که بستری هستند نیز سریعا ترخیص میشوند و ظرفیت قابلتوجهی در اختیار قرار میگیرد. آنچه در بیمارستان اهمیت دارد، فعالبودن تصویربرداری و اتاق عمل است که معیارهای مهمی هستند و باید در زمان بحرانها در بیمارستانها رعایت شوند. وی با بیان اینکه دپوی سهماهه اقلام حیاتی از جمله داروها در شرایط بحرانی انجام میشود، گفت: همچنین دپوی غذای خشک برای بحرانهای احتمالی جهت تأمین نیاز کادر درمان در بیمارستانها وجود دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه هماکنون دپوی سهماهه دارو در دانشگاه علوم پزشکی ایران وجود دارد، تصریح کرد: ۲۱ بیمارستان تحت پوشش این دانشگاه آماده ارائه خدمات به مردم هستند، همچنین برای تامین برق مراکز درمانی در شرایط اضطراری نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
۱۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با تاکید بر تداوم آمادگی بیمارستانها در شرایط بحرانی، از دپوی دارو برای مدت سه ماه بهمنظور مواجهه با این وضعیت خبر داد.