آگاه: مهدی حسن، در این مناظره خطاب به آن عنصر صهیونیستی که کودککشی افسران و سربازان رژیم متبوعش را امری طبیعی و واجب میداند که ناشی از «مقصربودن کودکان فلسطینی» است، با تاکید و تکرار این سوال را میپرسد که وقتی تکتیراندازهای اسرائیلی کودکان فلسطینی را در غزه با شلیک به سر میکشند، طبق شهادت شاهدان عینی و پزشکان، این تقصیر تکتیراندازها نیست؟ این ویدیو بازخوردهای وسیعی در سطح دنیا داشت و سبب شد تا کاربران زیادی در اقصینقاط جهان به موضوع جنایت جنگی اسرائیل در حق کودکان غزه و تیراندازی مستقیم و عمدی به سوی این کودکان توسط اسرائیلیها بپردازند.
ایمن الهیمونی
چندیپیش بود که ماجرای شهادت ایمن الهیمونی، کودک فلسطینی در شهر الخلیل در سطح جهانی بازتاب وسیع پیدا کرد. تصاویر دوربینهای مداربسته نشان میداد که ایمن الهیمونی، کودک فلسطینی در شهر الخلیل هدف شلیک مستقیم یک نظامی اسرائیلی قرار گرفته و به شهادت رسیده است. در همین رابطه، گاردین به نقل از گزارش سازمان بینالمللی دفاع از کودکان در فلسطین اعلام کرد که گلوله از پشت به ریههای این کودک اصابت کرده است.
مدیر برنامه پاسخگویی در جنبش جهانی دفاع از کودکان، تاکید کرد که قتل الهیمونی نمونهای از واقعیت تلخ زندگی کودکان فلسطینی در کرانه باختری است. او افزود که نظامیان اسرائیلی حتی عملیات امداد و نجات را مختل میکنند. همچنین پدر ایمن الهیمونی در گفتوگو با گاردین فاش کرد که یک نظامی اسرائیلی که عربی صحبت میکرد، با تمسخر به او گفت که بدون هیچ دلیلی پسرش را کشته است. او همچنین افزود که همان نظامی به او گفت امیدوارم بهزودی به پسرت ملحق شوی. قتل ایمن الهیمونی، بخشی از الگوی رفتاری نظامیان اسرائیلی است. مدیر برنامه پاسخگویی در جنبش جهانی دفاع از کودکان، تاکید کرد: قتل ایمن الهیمونی کودک فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی، نمونهای از خشونت سیستماتیک علیه کودکان فلسطینی است و این اتفاق بارها برای دیگر کودکان نیز تکرار شده است. نظامیان اسرائیلی، نهتنها مستقیما به کودکان حمله میکنند، بلکه با استفاده از پهپادها نیز آنها را هدف قرار میدهند. نقض حقوق کودکان فلسطینی همچنان ادامه دارد و اشغالگران حتی امدادگران را از کمکرسانی به زخمیها بازمیدارند. سیاستهای اسرائیل در این زمینه تحت حمایت آمریکا قرار دارد و این واقعیت تلخ زندگی روزمره کودکان در کرانه باختری و غزه و سراسر فلسطین است. پیش از شهادت ایمن الهیمونی، صهیونیستها یک کودک دیگر فلسطینی به نام ضیاءالدین احمد سباعنه را در جنوب جنین با ضرب گلوله مستقیم به شهادت رسانده بودند.
رامی حمدان الحلحولی
رامی حمدان الحلحولی، نام کودک فلسطینی دیگری است که صهیونیستها با شلیک مستقیم گلوله به شهادت رساندهاند. این کودک فلسطینی در اردوگاه شعفاط در قدس اشغالی هدف تیراندازی صهیونیستها قرار گرفت و شهید شد. پس از شهادت رامی حمدان الحلحولی، ایتمار بنغفیر وزیر صهیونیست در واکنش به شهادت این کودک فلسطینی ضمن تشکر از پلیسی که به سمت او شلیک کرد گفت: این بهترین راه تعامل با فلسطینیان است.
دخترکان معصوم؛ هدف گلولههای صهیونیستها
لیانالشاعر، دختر بچهای بود که چندیپیش به ضرب گلوله مستقیم صهیونیستها، در خانیونس واقع در جنوب غزه به شهادت رسید. آلاء قدوم، دختر بچه پنج ساله فلسطینی نیز پیش از لیانالشاعر طعم گلوله مستقیم صهیونیستهای کودککش را چشیده بود. چند روز پیش نیز در اطراف یک مرکز توزیع کمکهای بشردوستانه، چندین کودک فلسطینی به ضرب گلوله مستقیم صهیونیستها کشته یا زخمی شدند. این حادثه زمانی رخ داد که غیرنظامیان در شرایط محاصره شدید، برای دستیابی به مواد غذایی به این مرکز مراجعه کرده بودند. ساکنان غزه بهویژه کودکان، تحت محاصره اسرائیل برای زندهماندن به کمکهای بینالمللی وابستهاند؛ اما حتی همین کمکها نیز بهقیمت جان آنها تمام میشود.
سرگرمی جدید کودککشان
پروفسور نیک مینارد، جراح انگلیسی که در غزه به درمان مجروحان مشغول است، به رادیو بیبیسی چهار گفته که سربازان اسرائیلی، بهطور عمدی کودکان و نوجوانان فلسطینی را از نقاط مختلف بدن هدف قرار میدهند؛ به شکلی که گویی نوعی بازی در میان است. او توضیح داد: در یک روز همه تیرها به شکم شلیک شدهاند، در روز دیگر به سر یا گردن و در روز بعد به پا یا دست. اینطور بهنظر میرسد که تصمیم گرفتهاند امروز به سر شلیک کنند، فردا به گردن و پسفردا به اندام تناسلی.
این پزشک انگلیسی گفت که بیشتر این مجروحان، پسران نوجوان و کودکی هستند که هنگام مراجعه به مراکز توزیع کمکهای انسانی، مورد تیراندازی قرار گرفتهاند. روزنامه ایندپندنت در این باره نوشت: در هفتههای اخیر، بارها گزارشهایی درباره تیراندازی به غیرنظامیان و بهویژه کودکان در غزه منتشر شده است. اما اظهارات این پزشک بریتانیایی، یکی از روشنترین و دردناکترین روایتها از آنچه در این جنگ میگذرد، بهشمار میرود.
منابع فلسطینی و بینالمللی، بارها اعلام کردهاند که مراکز توزیع کمکها در غزه که به دست اسرائیل و آمریکا اداره میشوند، به تلههای مرگ تبدیل شدهاند و کودکانی که برای گرفتن غذا به این مراکز مراجعه میکنند، مورد شلیک مستقیم نظامیان صهیونیست قرار میگیرند. از اوایل سال جاری میلادی، رژیم اسرائیل کار توزیع کمکها را از دست سازمان ملل گرفته و چند شرکت امنیتی خصوصی را برای این کار گماشته است. نظامیان ارتش اسرائیل نیز در این مراکز مستقر هستند.
طبق گزارش وزارت بهداشت فلسطین، تعداد قربانیان مراکز توزیع کمکهای غذایی که طی ۲۴ ساعت گذشته به بیمارستانها منتقل شدهاند، به ۹۹ شهید و بیش از ۶۵۰ زخمی رسیده است و بدین ترتیب، تعداد کل قربانیان این مراکز که به بیمارستانها انتقال داده شدهاند به ۱۰۲۱ شهید و بیش از ۶۵۱۱ زخمی رسید.
آیتور زابالگوگهآزکوا، هماهنگکننده اضطراری پزشکان بدون مرز در غزه، به خوبی شرایط این مراکز را در سخنانی به تصویر کشیده است. او میگوید: چهار مرکز توزیع در مناطقی واقع شدهاند که اسرائیلیها پس از آوارهکردن ساکنان، کاملا آن را در کنترل دارند. این مراکز به اندازه یک زمین فوتبال هستند، در میان تپههای خاکی، سیمخاردار و برجهای دیدهبانی محصور شدهاند. در ورودی فقط یک نقطه دارد و زمانی که کارگران GHF جعبههای غذا را داخل محوطه میگذارند و در را باز میکنند، هزاران نفر بهطور همزمان وارد میشوند و برای آخرین دانه برنج با یکدیگر درگیر میشوند.
زابالگوگهآزکوا میافزاید: اگر کسی زودتر برسد و به ایست بازرسی نزدیک شود، به او شلیک میشود. اگر به موقع برسد اما ازدحام باشد و از روی خاکریزها یا سیمخاردارها بپرد، باز هم هدف گلوله قرار میگیرد. اگر دیر برسد، چون منطقه بهعنوان منطقه تخلیهشده محسوب میشود، باز هم به او شلیک میشود.
اسرائیل، قهرمان در جنایتکاری و کودککشی
اسرائیل در صدر لیست سیاه سازمان ملل قرار دارد. این رژیم از هنگام آغاز جنگ علیه غزه، انواع جنایات وحشیانه علیه کودکان را مرتکب شده و اکنون فلسطین خطرناکترین مکان برای کودکان در جهان است. سازمان ملل، اسرائیل را در رأس لیست سیاه ناقضان حقوق کودکان قرار داده است. این تصمیم بعد از قتلعام، معلولیت و حملات سیستماتیک علیه کودکان فلسطینی توسط نیروهای اسرائیلی و همچنین حملات این نیروها به مدارس، بیمارستانها و جلوگیری از دسترسی کودکان به کمکهای بشردوستانه اتخاذ شد. در میان مناطق درگیری در جهان، فلسطین بهعنوان خطرناکترین منطقه برای کودکان شناخته میشود. بهطوری که بیشترین آمار مربوط به نقض حقوق کودکان در جهان مربوط به اراضی اشغالی فلسطین ازجمله غزه، کرانه باختری و قدس است. جنگ در غزه، کرانه باختری اشغالی و قدس به سطوح بیسابقه افزایش یافته و موجب رنج غیرقابل تصور هزاران کودک شده و اطلاعات حاکی از افزایش ۱۵۵ درصدی نقض حقوق کودکان در این مناطق است.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اخیرا اعلام کرده که تعداد قربانیان جنگ نسلکشی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به ۵۹۰۲۹ شهید و ۱۴۲۱۳۵ زخمی افزایش یافته است. این وزارتخانه ادامه داد، تعداد قربانیان تجاوزات رژیم صهیونسیتی از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۸۱۹۶ شهید و ۳۰۰۹۴ زخمی رسیده است. از سویی دیگر، هنوز نزدیک به ۱۴ هزار فلسطینی در نوار غزه نیز مفقود و زیر آوار هستند.