۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۸

بامداد روز گذشته( شنبه) رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند: به دنبال شلیک موشک از یمن، آژیرهای خطر در ۱۰۰ منطقه از سرزمین‌های اشغالی فلسطین فعال شده است.

آگاه:  براساس اعلام این رسانه‌ها، آژیرهای هشدار در قدس اشغالی، تل‌آویو و نقب به صدا درآمده و ارتش رژیم صهیونیستی در تلاش برای مقابله با موشک یمنی است.
پس از انتشار این خبر از سوی صهیونیست‌ها «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح در بیانیه‌ای با بیان اینکه در چارچوب حمایت از ملت مظلوم فلسطین و محکومیت جنایت نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی با حمایت‌های آمریکا، نیروی موشکی نیروهای مسلح یمن در عملیاتی یک هدف نظامی برای رژیم صهیونیستی در جنوب منطقه اشغالی یافا (تل‌آویو) را هدف قرار داد، خبر داد: این عملیات با موشک بالستیک فراصوت «فلسطین دو» انجام شد و موشک با موفقیت به هدف خود اصابت کرده و سامانه‌های پدافندی دشمن نتوانستند با آن مقابله کنند. او تاکید کرد: تمام امت اسلامی پیامدهای سکوت و تسلیم را تحمل خواهد کرد، آنچه در غزه رخ می‌دهد پیامدهای آن دیر یا زود به کشورهای دیگر نیز خواهد رسید، دشمن تجاوزهای خود را گسترش خواهد داد بنابراین حمایت امروز از غزه که از تمامی طرف‌ها دفاع می‌کند، بهتر از این است که منتظر خطر باشیم تا به تمامی پایتخت‌ها برسد. باتوجه‌به پاسخ محکم یمنی‌ها به رژیم صهیونیستی، باید پرسید «یمن امروز چگونه به قدرت بازدارندگی دست یافته است؟»
برای تبیین پاسخ مطرح شده باید به دو عامل مهم اشاره کرد:
مورد نخست اینکه انصارالله پیشرفت قابل‌توجهی در جنگ پهپادی کرده است و برنامه‌های آنها در این راستا دو ویژگی خاص دارد. ویژگی اول حملات دوربرد است. یمنی‌ها در توسعه توانمندی‌های پهپادی خود اولویت ویژه‌ای روی دوربرد بودن پهپادها دارند و این موضوع در توسعه توانمندی موشکی آنها نیز کاملا قابل‌مشاهده است و همان‌طور که می‌بینیم برد موشک‌های آنها از ۲۵۰ و ۴۰۰ کیلومتر در سال ۲۰۱۵ آغاز شد و با موشک‌های برکان در سال ۲۰۱۶ به ۸۰۰ کیلومتر رسید و در سال ۲۰۲۳ نیز موشک بالستیک عقیل با برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر رونمایی شد. البته در سال ۲۰۱۹ انصارالله موشک برکان سه با برد ۱۲۰۰ کیلومتری خود را آزمایش کرده بود، ولی یک موشک بالستیک دیگر انصارالله در جریان عملیات طوفان الاقصی مورد استفاده قرار گرفته که احتمالا بین ۱۳۵۰ تا ۱۹۰۰ کیلومتر برد دارد و کلاهک انفجاری آن بالغ بر یک تن است.
موشک‌های کروز ازجمله موشک قدس با برد بیش از ۱۶۵۰ کیلومتر از دیگر توانمندی‌های موشکی انصارالله است که انجام حملات دقیق در مسافت دور را ممکن می‌کند. این موشک قادر است در ارتفاعات پایین پرواز کند تا توسط رادار شناسایی و منهدم نشود. امکان تجهیز این موشک‌ها به کلاهک جنگی سنتی یا کلاهک هسته‌ای موجود دارد و کنترل آن پس از شلیک نیز ممکن است.
دومین ویژگی اساسی برنامه موشکی و پهپادی نیروهای یمنی تنوع تولیدات هجومی در عرصه هوایی است که قدرت مانور تاکتیکی بیشتری را به آنها می‌دهد. استفاده از سلاح‌های متنوع و مشترک یک روش مبارزاتی است که در چارچوب ادغام تسلیحات مختلف برای تکامل کردن این سلاح‌ها به کار گرفته می‌شود. به‌عنوان‌مثال نیروهای یمنی از پهپادها برای حمله به سامانه‌های راداری قبل از انجام یک حمله بزرگ استفاده می‌کنند و سپس حملات با موشک‌های بالستیک و کروز انجام می‌شود تا سامانه‌های دفاع موشکی با وجود تنوع در تاکتیک هر کدام از این تسلیحات، قدرت رهگیری آنها را نداشته باشند. در چنین عملیاتی می‌توان از یک تیم سوم نیز استفاده کرد که ماموریت رصد و بررسی آثار ضربه احتمالی به تجهیزات دشمن را عهده‌دار هستند.
آنچه مسلم است، قدرت شکست‌ناپذیری یمن برای آمریکا بسیار سنگین تمام شده به گونه‌ای که دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، مدعی شد حملات واشنگتن توانسته است حمایت ایران از یمن را کاهش دهد. او درعین‌حال تصدیق کرده که یمن همچنان از تجهیزاتی برای ادامه حملات خود برخوردار است. ترامپ تهدید کرد که هر اقدام نظامی نیروهای یمنی، به‌عنوان اقدامی تحت فرمان ایران تلقی خواهد شد. اظهاراتی که بیش از آنکه نشان‌دهنده قدرت آمریکا باشد، بیانگر تلاش کاخ سفید برای توجیه ادامه عملیات نظامی علیه یمن است.
واشنگتن حملات خود را با هدف نمایش قدرت و افزایش فشار بر یمن اعمال می‌کرد. اما بررسی تحولات میدانی نشان می‌دهد که نه‌تنها این حملات نتوانست مانع اقدامات نظامی یمن شود، بلکه قدرت مقاومت یمنی‌ها در نبرد نامتقارن باردیگر به چالش اساسی برای آمریکا و متحدانش تبدیل شده است.
برای نمونه گزارش یک رسانه آمریکایی، درباره قدرت دفاعی یمن قابل‌توجه است. خبرگزاری آمریکایی CNN گزارش داده بود که ناو هواپیمابر هری اس‌ترومن و ناوشکن‌های همراه آن برای جلوگیری از اصابت تسلیحات شلیک‌شده توسط یمن، مانور فرار سختی را انجام داده‌اند که نتیجه آن باعث ازدست‌دادن کنترل تراکتور کشنده جنگنده و در نهایت لغزش و سقوط آن به داخل دریا شده است.
اما نکته اصلی و جالب‌توجه این حادثه، فاصله ۹۰۰ کیلومتری محل استقرار ناوگروه هری ترومن از خاک یمن بود. در تصاویری ماهواره‌ای، هری ترومن در شمال غربی بندر جده عربستان و فاصله دست‌کم ۸۷۸ کیلومتری از شمال غربی یمن و نخستین مناطق تحت کنترل انصارالله مستقر بود و این موضوع اوج توانایی ارتش یمن در شناسایی دقیق ناوگروه آمریکایی و حمله نسبتاً موفق به محل استقرار آنها را نشان می‌داد که در نهایت منجر به نابودی یک فروند جنگنده آمریکایی شد. بنابراین حادثه فوق، آسیب‌پذیری جدی ناوگان نیروی دریایی آمریکا را ثابت کرد. ختم کلام آنکه یمن در این سال‌ها نشان داده که فراتر از یک نیروی چریکی، توانسته مدل جدیدی از جنگ نامتقارن را توسعه دهد. این کشور با ترکیب قابلیت‌های پهپادی، موشکی و عملیات دریایی، معادلات امنیتی منطقه را دگرگون کرده است. یمنی‌ها نه‌تنها در برابر حملات گسترده مقاومت کرده‌اند، بلکه نشان داده‌اند با حملات دقیق، ناوهای جنگی، سامانه‌های پدافندی و مراکز لجستیکی می‌توانند دشمن شناسایی و مورد هدف قرار دهند.