آگاه: مهمترین شاخصه شخصیت و دولت شهید رئیسی که او را از دیگر روسای جمهور متمایز میکرد، چه بود؟
مهمترین شاخصه شخصیت و دولت شهید رئیسی این بود که به «پیشرفت درونزا» باور داشت و راهحل مشکلات کشور را در داخل میدانست. او معتقد بود با فکر ایرانی و ظرفیت دانشمندان و جوانان ایران میشود مسیر پیشرفت را تضمین کرد. برنامه تحولی داشت و مسئله حکمرانی را صرفا به مذاکره با قدرتهای خارجی محدود نکرد. برای همین دولت شهید رئیسی، با فکر، ایده، برنامه و کار توانست کشور را از انجماد برجامی خارج کند و رشد اقتصادی را از صفر به چهار درصد برساند و از سوی رهبر انقلاب اسلامی به «دولت کار و فعالیت» مفتخر شد.
راز و رمز محبوبیت ایشان چه بود؟ چقدر این موضوع در ارتباط ایشان با مردم قابل تحلیل است؟
رمز و راز محبوبیت شهید رئیسی به صداقت و روحیه اخلاقی ایشان باز میگشت. مردم، رئیسی را از جنس خود میدانستند. او با عشق و اخلاص در میان مردم حضور مییافت و مردم این حضور خالصانه را باور داشتند. شهید رئیسی حتی جمعهها را به روزکاری و پیگیری پروژههای بزرگ برای خدمت بیمنت به مردم تبدیل کرد. در نهایت هم او شهید خدمت و در دل و قلب مردم جاودانه شد. او عزیز جمهور شد.
یکی از مسائل مهم در فرآیند حرکت دولت شهید رئیسی، نسبت ایشان از جهت پیروی رهنمودها و پیگیریها با مقام رهبری بود. در این مورد توضیح دهید.
روحیه ولایتمداری رئیسی و دولت او واقعا زبانزد خاص و عام هستند. او رهبر انقلاب را حقیقتا ولیامر میدانست و خود را سرباز ولایت و خادم مردم میدانست. هیچوقت سخن یا موضعی نگرفت که مستقیم یا غیرمستقیم در مقابل مواضع رهبری باشد.
برای ادامه راه شهید رئیسی چه باید کرد؟ الگوی عمل و حکمرانی ایشان چگونه باید چارچوببندی شود تا سرلوحه حرکت دیگر کارگزاران نظام هم قرار گیرد؟
برای ادامه راه شهید رئیسی ابتدا باید به مقابله با جریان تحریف پرداخت که همچنان مشغول کارند و نعل وارونه میزنند و آدرس غلط میدهند و مغالطه میکنند تا دولت شهید رئیسی را بر خلاف واقعیت تصویر کنند. اینجا باید دست به تبیین و روشنگری زد و تصویر واقعی دولت رئیسی را برای افکار عمومی ترسیم کند. دولت رئیسی دولت الگو در ساحت حکمرانی است. باید شاخصههای دولت رئیسی را به گونهای چارچوببندی کرد که بیرون از بستر سلایق سیاسی باشد. برخورد با ترک فعلها و مدیریت ناترازیها مصداقهای روشنی است که برای همه کارگزاران قابلاستفاده است. همچنان که سیاست احیای همسایگی در سیاست خارجی دولت رئیسی و توجه به توازن قدرت در صحنه روابط بینالملل را باید با نگاه حرفهای حکمرانی چارچوببندی کرد.