آگاه: لیلا محمدی، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در گفتوگو با مهر به وضعیت نظام بومیسازی محصولات فاوا (فناوری اطلاعات و ارتباطات) اشاره کرد و گفت: دو سال پیش، جلسات متعددی با مشارکتبخش خصوصی، معاونت علمی، اپراتورها و وزارتخانهها (وزارت ارتباطات و وزارت صمت) برگزار شد تا بومیسازی محصولات فاوا مورد بررسی قرار گیرد که هدف این نظام بومیسازی این است تا از شرکتهایی که محصولات داخلی تولید میکنند، حمایت شود. وی افزود: مسئله تشخیص اینکه یک محصول بومی است یا نه، به عنوان یکی از اقدامات مهم عنوان شده است. در این راستا، نظامنامهای تدوین شده است که مراحل نهایی آن در حال پیگیری با وزارتخانهها است. پژوهشگاه نیز به عنوان محور اصلی با تیمهای تخصصی و همکاری دانشگاهها، برای ارزیابی این محصولات در کنار وزارت ارتباطات وارد عمل شده است. محمدی تصریح کرد: نظام بومیسازی به طور دقیق باید بررسی شود، از جمله تعیین اینکه آیا ظرفیت تولید داخلی برای محصول مورد نظر وجود دارد یا خیر.
در این زمینه، محصولاتی که به آنها ارجاع داده میشود، مورد ارزیابی قرار میگیرند و در نهایت درصد بومیبودن آنها گزارش میشود. وی با بیان اینکه یکی از نکات مهم، موضوع تعادل بین بخش تولید و نگرانیهای صنعت در خصوص اجرای این سیاستها است، گفت: بررسی عمق بومی بودن محصولات باید توسط یک بخش تخصصی در پژوهشگاه صورت گیرد و با دقت بیشتری در این زمینه اقدام شود.
۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۴
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تشخیص بومیبودن یک محصول مهم است که در این راستا، نظامنامهای تدوین شده است و مراحل نهایی آن در حال پیگیری با وزارتخانههاست.