۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۱

در تاریخ پرفرازونشیب انقلاب اسلامی ایران، مقاطع حساس و سرنوشت‌سازی رقم خورده که هر یک درس‌های بزرگی برای نسل‌های آینده در بر دارد. یکی از این بزنگاه‌ها، نبرد دوازده‌روزه اخیر است که در آن جمهوری اسلامی ایران در برابر استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی به مقابله برخاست.

آگاه: این رویداد نه‌تنها صحنه‌ای از قدرت‌نمایی و مقاومت بود، بلکه ابعاد گوناگونی ازجمله نقش بی‌بدیل رهبری، بصیرت و اتحاد ملت و راهبردهای کلیدی در دوران پس از جنگ را آشکار ساخت. حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان در تحلیل ابعاد این نبرد، به تشریح نکات مهمی پرداخته است که واکاوی آن می‌تواند تصویر روشنی از دستاوردهای این مقاومت و الزامات دوران پس از آن ارائه دهد. حجت‌الاسلام پورذهبی اعلام کرد: در بحبوحه نبرد دوازده‌روزه و در شرایطی که دشمن تصور می‌کرد می‌تواند با ترور دانشمندان و فرماندهان، روحیه مقاومت را تضعیف کند، نقش رهبری انقلاب اسلامی، نقشی آرامش‌بخش و بی‌بدیل بود. وی افزود: شاید بسیاری از افراد جامعه به‌درستی به عمق این نقش پی نبردند، در همان روزی که عزیزان ما به شهادت رسیدند، پیام آرامش‌بخش معظم له منتشر شد و سپس با تدبیر و درایت، جانشین فرماندهان تعیین شدند. وی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب اسلامی ایران خود سکان هدایت جنگ را برعهده گرفتند و در کمتر از ۲۴ ساعت، پاسخ‌های قاطع و محکمی به دشمن داده شد و این نکته بسیار حائز اهمیت است که در جنگ ضربه خوردن چندان مهم نیست، اما پاسخ محکم و ضربه‌زدن به دشمن از اهمیت بالایی برخوردار است.
نماینده ولی فقیه در کردستان تصریح کرد: در شب اول نبرد، شاهد واکنش بسیار خوبی بودیم و هرچه جلوتر رفتیم، حملات سنگین‌تر شد و این در حالی بود که رژیم صهیونیستی هیچ دلیلی برای اعلام آتش‌بس نداشت، مگر اینکه توان و قدرت خود را از دست داده بود. حجت‌الاسلام پورذهبی تصریح کرد: امروزه رسانه‌های بی‌طرف نیز ویرانی‌های گسترده در سرزمین‌های اشغالی را به نمایش می‌گذارند و این افتخاری برای دنیای اسلام است که ایران توانست دشمنی زبون را که مردم مظلوم غزه را آزار داده بود، پس از دوازده روز وادار به درخواست آتش‌بس کند. مردم در طول این دوران، در کنار رهبر خود ایستادند و جمعه خشم و نصر را رقم زدند. وی اضافه کرد: به فضل پروردگار آتش‌بسی حاصل شد که پایان جنگ در دست جمهوری اسلامی بود و دشمن به معنای واقعی کلمه بیچاره شد و اینها شعار نیست، بلکه واقعیاتی است که حتی رسانه‌های بی‌طرف نیز آن را تایید می‌کنند.
از منظر نماینده ولی فقیه در استان کردستان، نبرد دوازده‌روزه درس‌های بسیار مهمی برای ملت ایران داشت که مهم‌ترین درس، عدم‌اعتماد به دشمنان بشریت یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی است. وی بیان کرد: شاهد بودیم که حتی در حین مذاکره و زمانی که وزیر امور خارجه ایران در اروپا مشغول رایزنی بود، رژیم صهیونیستی حمله کرد و این نشان می‌دهد که وقتی دشمن به ابتدایی‌ترین لوازم مذاکره نیز پایبند نیست، چگونه می‌توان به آن اعتماد کرد و این شناختی جهانی است که استکبار چه می‌کند و دشمن در چه صدد است؛ واضح و روشن.
حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی خاطرنشان کرد: این نبرد همچنین توانایی‌های داخلی ما را به منصه ظهور گذاشت و رژیم صهیونیستی در طول هفت دهه زندگی ننگین خود، بدون مبالغه چنین ضرباتی را متحمل نشده بود و مراکز علمی و نظامی آنها ضربات سنگینی خورد. وی با بیان اینکه با وجود تحریفات و سانسورهای گسترده، این ضربات سنگین بودند و توانایی کشور ما را به‌وضوح نشان دادند گفت: اگر این توانایی‌ها در کشور ما وجود نداشت، معلوم نبود چه بر سر مردم ایران می‌آمد.
نماینده ولی فقیه در کردستان خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند که اینها دشمن حکومت نیستند، بلکه دشمن اسلام، ایمان، مومنین و دشمن دانش هستند و به‌شهادت‌رسیدن ۱۴ نفر از کنشگران ما همراه با خانواده‌هایشان، با کمی تامل به‌روشنی نشان می‌دهد که دشمن چه شاخصه‌هایی دارد و در صدد چه بوده است.
حجت‌الاسلام پورذهبی در پاسخ به ارزیابی انسجام مردم در دوران جنگ ۱۲روزه و میزان انسجام مردم استان کردستان در این دوران، اظهار کرد: پس از جنگ دوازده‌روزه، باتوجه‌به انسجامی که در سطح کشور ایجاد شد، می‌توان با رعایت موازین اخلاقی و دوری‌گزینی از سلیقه‌های سیاسی خاص و آزرده‌خاطرکردن جناح‌ها و به‌ویژه مردم، این انسجام را پیش برد و حفظ کرد. وی خاطرنشان کرد: در استان کردستان آسیبی متوجه استان نشد و صاحبان فکر و اندیشه در این رابطه صحبت‌هایی کردند و به‌نظر می‌رسد که چون دشمن واحدی داریم، به فضل پروردگار متعال همه به‌نظر و دیدگاه واحدی رسیدند. وی بیان کرد: باید به مسائل دیگری که انسجام‌انگیز است پرداخته شود که کردستان این ظرفیت را دارد، هرچند نیازمند تدوین نسخه‌هایی است.
حجت‌الاسلام پورذهبی در پاسخ به نقش فعلی علما پس از جنگ، بیان کرد: شخصا در کردستان شعاری دارم که باید علما و تریبون‌داران بر محور آن عمل کنند. «امید، وحدت و آرامش» و صحبت‌ها و رفتارهای تریبون‌داران و علما باید امیدبخش، وحدت‌بخش و آرامش‌بخش باشد و در این دوران پساجنگ، باید نقاط امید، وحدت و آرامش در نظام که کم نیست، تبیین شود و به همین منوال ادامه یابد. وی در مورد ظرفیت حوزه‌های علمیه اهل سنت و اهل‌تشیع در کردستان در مقابله با دشمن در دوران پساجنگ، ایشان اظهار کرد: باتوجه‌به وجود چهارهزار زن و مرد طلبه اهل سنت و اهل‌تشیع، ظرفیت بالایی از طلاب وجود دارد و کاری که انجام می‌شود این است که در هسته‌های نخبگانی این افراد جلساتی تشکیل داده شود و گروه‌های طلاب در شرایط مختلف با رفتن به مکان‌هایی مانند مساجد و حسینیه‌ها، بتوانند مبانی را در دوره جنگ و پس از جنگ توضیح دهند، شبهات را برطرف کنند و دشمن‌شناسی را به نحو احسن و اکمل تبیین کنند. زیرا در ذهن برخی ممکن است این پرسش مطرح شود که رژیم صهیونیستی و آمریکا به چه دلیل حمله کردند و این موضوع به صورت سطحی بررسی شود که علما نباید کوتاهی کنند. علما و روحانیت باید در زمان کنونی که موقعیت تبیین است، حاضر شوند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه هرگز شرایط جنگی تکرار نشود گفت: در ۴۷ سال انقلاب و دو جنگ تحمیلی اگر تبیین و توضیح نباشد، ذهن‌ها دچار تشویش می‌شود و این کار طلاب و روحانیون فرهیخته ما است.
نبرد ۱۲روزه، به‌رغم سختی‌ها و شهادت عزیزان، برگ زرینی در تاریخ مقاومت ملت ایران بود که ابعاد گوناگون قدرت، بصیرت و اتحاد را به نمایش گذاشت.
این رویداد نه‌تنها توانایی‌های نظامی و دفاعی کشور را اثبات کرد، بلکه نقش حیاتی رهبری فرزانه در مدیریت بحران و حفظ آرامش و انسجام ملی را برجسته ساخت. درس‌های این جنگ، به‌ویژه عدم‌اعتماد به دشمن و ضرورت شناخت عمیق از ماهیت استکبار، باید همواره سرلوحه حرکت جامعه قرار گیرد و در دوران پساجنگ نیز حفظ و تقویت انسجام ملی با تاکید بر اخلاق، دوری از اختلافات سلیقه‌ای و تبیین نقاط امید، وحدت و آرامش در جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این مسیر، نقش روشنگرانه و تبیینی علما و روحانیون، به‌عنوان صاحبان تریبون و مروجان آگاهی بی‌بدیل است و باید با جدیت ادامه یابد تا ذهن جامعه همواره از توطئه‌های دشمنان مصون بماند.