۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۱

پژوهش بی‌سابقه دانشگاه واخنینگن هلند ثابت کرد کاهش یا افزایش مصرف شیرینی‌جات، نه تمایل به شیرینی را تغییر می‌دهد، نه بر وزن بدن تاثیر دارد! این مطالعه، اولین کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده جهان در این مقیاس، نشان داد ذائقه شیرین‌پسند انسان‌ها یک امضای بیولوژیک ثابت است که حتی پس از ۶ ماه مداخله غذایی هم تغییر نمی‌کند.

آگاه: وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: بسیاری از افراد معتقدند خوردن غذاهای شیرین، میل به مصرف آنها را افزایش می‌دهد؛ اما مطالعه‌ای که به‌تازگی انجام شده، این باور گسترده را زیر سوال برده است. شاید تعجب کنید اما یافته‌های جدید نشان می‌دهد اینکه هوس طعم‌های شیرین می‌کنید، ممکن است ربطی به میزان قند مصرفی‌تان نداشته باشد.
پژوهشگران در یک کارآزمایی تصادفی کنترل‌شده، کشف کردند که افزایش یا کاهش میزان غذاهای شیرین در رژیم غذایی هیچ تاثیری بر تمایل کلی شرکت‌کنندگان به شیرینی ندارد. افراد شرکت‌کننده در این کارآزمایی، شش‌ماه از رژیم‌های غذایی با سطوح مختلف شیرینی پیروی کردند؛ اما در نهایت هیچ تغییر معناداری در میزان علاقه آنها به مزه‌های شیرین ایجاد نشد.
پروفسور کیس دی گراف (Kees de Graaf)، سرپرست پژوهش از دانشگاه واخنینگن هلند اظهار کرد: ما همچنین دریافتیم که رژیم‌های غذایی با شیرینی کمتر یا بیشتر، با تغییرات مصرف انرژی یا وزن بدن ارتباطی ندارند. با وجود باور عمومی، شیرینی به‌تنهایی، مقصر دریافت کالری اضافی نیست.
دی‌گراف توضیح داد: این مطالعه یکی از نخستین پژوهش‌هایی است که شیرینی کل رژیم غذایی را در محدوده واقعی مصرف مردم اندازه‌گیری و تنظیم کرده است؛ این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد، چرا که برخی افراد از غذاهای شیرین اجتناب می‌کنند، زیرا باور دارند قرارگرفتن مداوم در معرض شیرینی‌ها، میل آنها به شیرینی را افزایش می‌دهد، اما یافته‌های ما خلاف این را ثابت می‌کند.