آگاه: دکتر مریم جهانگیر، در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: در طب سنتی ایران، انار از جایگاه بسیار والایی برخوردار است. این میوه با نام علمی Punica granatum به معنی «سیب پردانه»، نماد باروری و زایش محسوب میشود، انار از میوههای مقدس است که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده و از حدود چهار هزار سال پیش، علاوه بر مصرف خوراکی، در زمینههای دارویی، رنگرزی و آیینی کاربرد داشته است.
پزشک و متخصص طب سنتی ایران گفت: انار، میوه بومی ایران است و خاستگاه اصلی آن سرزمین ما به شمار میرود. نقش گل انار در سنگنگارههای دوره هخامنشی، نشانگر توجه ایرانیان باستان به کشت این میوه ارزشمند است. البته بعدها انار به کشورهای شرقی از جمله هند انتقال یافت و تا چندی پیش، ایران رتبه نخست تولید جهانی را داشت.
جهانگیر تصریح کرد: مصرف انار علاوه بر تامین انرژی، موجب تقویت معده، کبد و طحال، بهبود هضم و افزایش قوای جنسی میشود. از دیدگاه طب سنتی، انار شیرین دارای طبعی معتدل مایل به سردی و رطوبت است و هرچه به سمت ترشی برود، سرد و خشکتر میشود.
جهانگیر با اشاره به تفاوت انواع انار گفت: میان انار ترش، شیرین و ملس تفاوت درمانی وجود دارد. انار ملس برای بیشتر افراد مناسب است، در حالی که انار شیرین برای مزاجهای سرد و انار ترش برای افراد گرممزاج مفیدتر است. انار ترش به دلیل خاصیت قابض بودن، در بند آوردن اسهال و خونریزیها موثر است، اما زیادهروی در مصرف آن میتواند به دستگاه گوارش آسیب بزند.
این متخصص طب سنتی ایرانی در ادامه تصریح کرد: انار از دیدگاه حکمای ایرانی، میوهای جلادهنده و تقویتکننده قلب است. امروزه نیز مطالعات متعددی اثرات مثبت آن را بر سلامت قلب و عروق اثبات کردهاند.
جهانگیر گفت: انار به دلیل دارا بودن ویتامین C و آنتیاکسیدانهای فراوان، در فصل سرما موجب تقویت سیستم ایمنی میشود.
وی در ادامه با اشاره به تاثیر انار بر فشار و چربی خون گفت: مطالعات علمی نشان میدهد آب انار موجب کاهش فشار خون، تنظیم قند و چربی خون و بهبود عملکرد عروق میشود. این خواص به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی آن است.
جهانگیر با تاکید بر زمان مناسب مصرف انار افزود: بهترین زمان مصرف انار، یک ساعت پس از غذاست؛ زیرا موجب تقویت هاضمه میشود و از ریفلاکس معده جلوگیری میکند اما مصرف انار با معده خالی ممکن است باعث نفخ و یبوست شود.
۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۸
متخصص طب سنتی ایرانی گفت: مطالعات علمی نشان میدهد آب انار موجب کاهش فشار خون، تنظیم قند و چربی خون و بهبود عملکرد عروق میشود. این خواص به دلیل ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی آن است.