پنج خوراکی و نوشیدنی هنگام سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می‌توانند علائم را تشدید کرده و روند بهبودی را کند کنند.

پنج خوراکی که هنگام سرماخوردگی مثل سم عمل می‌کند!

آگاه: با شروع فصل بیماری‌های ویروسی، پزشکان تاکید دارند که پرهیز از برخی مواد غذایی به اندازه مصرف خوراکی‌های مفید در تسریع روند درمان و تقویت سیستم ایمنی اهمیت دارد.
با آغاز فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا، توجه به آنچه در طول بیماری می‌خوریم نقشی اساسی در سرعت بهبودی دارد. متخصصان تغذیه می‌گویند همان‌قدر که استراحت و مصرف مایعات اهمیت دارد، انتخاب درست خوراکی‌ها نیز می‌تواند روند بهبود را کوتاه‌تر یا طولانی‌تر کند.
دانا هندرسون، کارشناس تغذیه ثبت‌شده و سرپرست خدمات تغذیه در «طرح سلامت آل. ای. کر»، توضیح می‌دهد: «حفظ تغذیه مناسب زمانی که سرماخورده یا مبتلا به آنفلوآنزا هستید تضمین می‌کند که بدن انرژی کافی برای ترمیم خود داشته باشد. خوردن غذا، کالری لازم برای بدن را تامین می‌کند تا بتواند با بیماری مقابله کند.»
پرهیز از برخی مواد غذایی می‌تواند از تشدید علائم جلوگیری کرده و بدن را در مسیر بهبودی سریع‌تر قرار دهد. در ادامه پنج مورد از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که بهتر است هنگام بیماری مصرف نشوند، معرفی شده‌اند:
۱ ـ غذاهای تند: نیل پاتل، پزشک خانواده در بیمارستان پروویدنس سنت جوزف در اورنج کانتی کالیفرنیا، می‌گوید تا زمانی که کاملا بهبود نیافته‌اید باید مصرف نمک و ادویه‌های تند را محدود کنید. هرچند برخی افراد معتقدند غذاهای تند باعث باز شدن مجاری تنفسی می‌شود، اما پزشکان هشدار می‌دهند تحریک گوارشی ناشی از ادویه می‌تواند فشار اضافه‌ای بر بدن وارد کند و سرعت فرآیند بهبودی را کم کند.
۲ ـ کافئین: صرف‌نظر کردن از فنجان قهوه صبحگاهی زمانی که حالتان خوب نیست، ممکن است دشوار به نظر برسد؛ اما هندرسون می‌گوید این کار می‌تواند در طولانی‌مدت شما را سرحال‌تر کند. کافئین یکی از عوامل اصلی اختلال خواب است و خواب کافی برای تقویت کارکرد سیستم ایمنی حیاتی به شمار می‌رود. او توصیه می‌کند بیمارانی که به دنبال بهبودی سریع‌تر هستند، نوشیدنی‌های بدون کافئین چون دمنوش‌های گیاهی، آب یا آب‌میوه‌های طبیعی را جایگزین کنند.
۳ ـ الکل: پاتل می‌گوید اثرات الکل از برخی جهات شبیه کافئین است، اما پیامدهای شدیدتری دارد. الکل نیز می‌تواند باعث کم‌آبی بدن شود و فرآیند ترمیم بافت‌ها را مختل کند.
۴ ـ غذاهای چرب و سنگین: پاتل می‌گوید خوراکی‌های چرب، سرخ‌شده یا حاوی میزان بالای چربی اشباع‌شده انرژی و آب زیادی برای هضم نیاز دارند. افزون بر این، هندرسون توضیح می‌دهد که غذاهای چرب می‌توانند سطح التهاب بدن را افزایش دهند و علائمی همچون احتقان، گلودرد یا احساس سنگینی در قفسه سینه را تشدید کنند. در دوره بیماری، بهتر است غذاهای سبک‌تر مانند سوپ، سبزیجات بخارپز یا پروتئین‌های کم‌چرب مصرف شود تا بدن بدون فشار اضافی، انرژی خود را صرف تقویت سیستم ایمنی کند.
۵ ـ شکر: هندرسون تاکید می‌کند که قندهای فرآوری‌شده می‌توانند علائم بیماری را بدتر کنند. او می‌گوید: «غذاهای شیرین می‌توانند به‌طور موقت التهاب را افزایش دهند و این مسئله باعث می‌شود علائمی مانند احتقان و گلودرد بدتر و حتی واکنش سیستم ایمنی کمی تضعیف شود.» به همین دلیل، متخصصان توصیه می‌کنند در دوران بیماری، مصرف شیرینی‌های صنعتی، نوشابه‌ها، آب‌میوه‌های بسته‌بندی و خوراکی‌های پرشکر به حداقل برسد. اگر میل به خوردن چیزی شیرین دارید، میوه‌های تازه یا اسموتی‌های طبیعی گزینه سالم‌تری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.