-
آب و هوا
باران و رعدوبرق پنجروزه در ۱۳ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار برای استانهای ساحلی جنوب از رگبار، رعدوبرق، وزش باد و بارش تگرگ در مناطق مستعد در ۱۳ استان کشور تا شنبه هفته آینده خبر داد.
-
چگونه پروبیوتیک بیشتری دریافت کنیم؟
بیشتر هضم غذا را روده انجام میدهد و این عضو یک منبع قدرت برای سلامت کلی بدن است.
-
هوش مصنوعی پیش از انسان ناهنجاریها، عفونتها و نشت گاز را بو میکشد
رباتهایی که به فناوری تشخیص بو مجهز هستند، اکنون میتوانند با کمک هوش مصنوعی تصمیمات شهودی و هوشمندانهتر بگیرند که میتواند صنعت و زندگی روزمره را تغییر دهد.
-
کاغذک
خبرگزاری نمایشگاههای کتاب عربی
کشورهای عربی در سالهای اخیر پیشرفت زیادی در برگزاری نمایشگاههای کتاب داشتهاند و این مسیر را با جدیت ادامه میدهند.
-
تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف این گیاه دارویی
برخی دمنوشها سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
-
-
خودروی الکتریکی که تغییر شکل میدهد
یک استارتآپ تحت حمایت «جف بزوس» (Jeff Bezos)، یک خودروی الکتریکی طراحی کرده است که بر اساس سلیقه کاربر سفارشیسازی میشود. استارتآپ «اسلیت اتو» (Slate Auto) چندین نسخه مفهومی از خودروی الکتریکی خود را در خیابانهای کالیفرنیا به کار گرفته است.
-
سبک زندگی
دلیل روشنشدن چراغ چک خودرو پس از بنزینزدن چیست؟
زمانی که چراغ چک پیشرانه روشن شود، نشاندهنده وجود مشکل و خطا در یکی از اجزای خودرو خواهد بود؛ اما با وجود بیش از ۲۰ هزار قطعه در یک خودرو که وجود بسیاری از آنها برای کارکرد صحیح وسیله نقلیه لازم است، یافتن ریشه اصلی مشکل بسیار دشوار خواهد بود. این چراغ میتواند حاکی از مشکلات کوچک و بزرگ زیادی باشد و شاید پس از یک سرویس روتین خودرو همچون تعویض روغنموتور هم روشن شود.
-
اوکراین ۱۵هزار ربات به میدان جنگ میفرستد
اوکراین سعی دارد با توسعه یک ارتش رباتیک کمبود سربازان در جنگ با روسیه را جبران کند و در همین راستا یک ربات مینیاب ابداع کرده است.
-
نوآوری جالب کرهایها برای تولید برق از گرمای بدن
پژوهشگران با کمک اسفنجهای نانویی، ژنراتوری ساختند که گرمای بدن را به برق تبدیل میکند. تولید این ژنراتور فقط چهارساعت زمان نیاز دارد بنابراین برای تولید انبوه ایدهآل است.
-
عزل ۱۸ مدیر مدرسه در تهران
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن هشدار به مدارس غیردولتی درباره دریافت شهریه خارج از نرخ مصوب گفت: ۱۸ مدیر مدرسه سال گذشته عزل شدند.
-
فرآیند انتخاب معلم برتر مدارس در مراحل پایانی
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی از نزدیک شدن به مراحل پایانی انتخاب معلم نمونه مدارس غیردولتی خبر داد.
-
هشدار رییس سازمان سنجش به سوداگران آزمون سراسری
رییس سازمان سنجش آموزش کشور اقدامات حفاظتی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد و در مورد اقدامات سوداگران و شبکههای کلاهبرداری در فضای مجازی هشدار داد.
-
چرا مالیاتستانی از املاک بدون سکنه، ضرورت دارد؟
خروج مسکن از سوداگری
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تقدیر از برگزاری شورای عالی مسکن در همین ابتدای سال از سوی دولت، خواستار اهتمام بیشتر بر موضوع مالیات بر واحدهای خالی بهمنظور پرهیز از سوداگری مسکن شد.
-
پیامدهای ضرب و شتم دانشآموزان توسط معلمان چیست؟
چرخه معیوب خشونت در مدارس
هنوز جامعه از شوک اخبار تنبیههای خشن در مدارس خارج نشده بود که انتشار ویدیویی تازه از کتکزدن سه دانشآموز در کرمانشاه، موجی از خشم و نگرانی را در فضای مجازی برانگیخت. این حادثه نهتنها بار دیگر زنگ هشدار درباره تداوم خشونت سیستماتیک در محیطهای آموزشی را به صدا درآورد، بلکه پرسشهایی جدی را پیش کشید؛ چرا کلاسهای درس، به جای آنکه مأمنِ آموختن باشند، گاه به عرصهای برای اِبراز خشمِ کنترل نشده معلمان تبدیل میشوند؟ این بار صحنه این تراژدی تکراری، مدرسهای در استان کرمانشاه بود.
-
الگوی بارش ، از برف به باران تبدیل شده است
زمین در مرز نابودی
خشکسالیهای ویرانگر، بارانهای سیلآسای بهاری، تندبادهای خشمگین، فرسایش خاک، فرونشست زمین، انبوه زبالههای رهاشده در طبیعت، مصرف بیرویه کودها و سموم شیمیایی، و پروژههای غیراصولی خاکبرداری و خاکریزی؛ اینها تنها بخشی از تهدیدهایی هستند که زمین پاک را به لبه پرتگاه نابودی کشاندهاند. اگر امروز اقدام نکنیم، فردا برای نجات این میراث مشترک بشریت بسیار دیر خواهد بود.
-
ایران چقدر به انرژی پاک نزدیک است؟
نجات زمین با نیروی خورشید
ایران با برخورداری از بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و ظرفیتهای بادی گسترده، یکی از غنیترین کشورهای جهان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود. بااینحال، آمارها نشان میدهد هنوز بیش از ۹۰ درصد سبد انرژی کشور متکی به سوختهای فسیلی است؛ عاملی که ایران را در رده ۱۰ کشور نخست منتشرکننده گازهای گلخانهای قرار داده است. دولت چهاردهم با شعار «گذار از اقتصاد کربنی»، توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی را در اولویت قرار داده و سازمان محیطزیست نیز با تسهیل فرآیند صدور مجوزها، تلاش میکند این مسیر را شتاب بخشد. اما پرسش اینجاست: آیا این اقدامات برای جبران دههها بیتوجهی به محیطزیست کافی است؟
-
پویش «سهم من از کرامت» برگزار میشود
در آستانه دهه کرامت کاربران فضای مجازی و علاقهمندان تولید محتوا میتوانند با تولید و بارگذاری محتوای ویدیویی مرتبط با این ایام در پویش «سهم من از کرامت» شرکت کنند.
-
به بهانه چهارصدوشصتویکمین تولد خالق هملت
از شکسپیر چه میدانیم؟
ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) یکی از بزرگترین و برجستهترین نمایشنامهنویسان و شاعران تاریخ جهان است. او که به شاعر ملی انگلستان و بزرگترین نمایشنامهنویس تمام دوران معروف است، تاثیر شگرفی بر ادبیات، فرهنگ و هنر جهان گذاشته است. اما شکسپیر کیست و چرا آثار او همچنان پس از چهار قرن محبوب و مورد توجه هستند؟
-
به بهانه روز جهانی کتاب
شفایی که از کتاب یافتهایم
زهرا بذرافکن ،خبرنگار گروه فرهنگ: کتاب از آن موضوعاتی است که تا دلمان بخواهد برای آن در تقویمهای مختلف و در دستهبندیهای متفاوت روزهای گوناگونی در نظر گرفته شده اما شاید در زندگی روزمره ما آنطور که باید جایش را نیافته است. از آمارهای مختلف سرانه مطالعه، دیجیتالیشدن زندگی و بیحوصلگی ما برای خواندن کتابهای چاپی- یا حتی الکترونیکی!- تا فراگیری کتابهای انگیزشی و آموزش همه چیز در چند قدم که همهوهمه جای «کتابهای قصهگو» یا همان رمانها را توی دستهای ما خالی گذاشته است. امروز که ۲۳آپریل (سه اردیبهشتماه) و روز جهانی کتاب است و به مناسبت تولد ویلیام شکسپیر نامگذاری شده، نگاهی میاندازیم به اینکه کتابها چطور زندگی ما را تغییر دادند.
-
سیدعلی میرفتاح، نقاش پرتره شهید آوینی:
دلم برای هویت بصری شهر تهران میسوزد
سیدعلی میرفتاح، هنرمند نقاش، گرافیست و روزنامهنگار باسابقه کشورمان که امسال پرترهای هم از شهید آوینی کشیده بود و در اولین روز از هفته هنر رونمایی شد، دیروز گفتوگوی مفصلی با گروه هنر خبرگزاری مهر داشت که در ادامه چکیدهای از این گفتوگو را میخوانید.
-
به بهانه سوم اردیبهشت، روز شیخ بهایی
از طراحی منارجنبان تا تربیت اندیشمندان نامور
امروز (سوم اردیبهشتماه) بنا به اسناد و شواهد تاریخی موجود، زادروز شیخ بهایی حکیم و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است که در تقویم کشورمان به نام روز معماری نامگذاری شده است. شیخ بهایی به تأیید و تصدیق اکثر محققین و مستشرقین، نادر روزگار و یکی از مردان یگانه دانش و ادب ایران بود که پرورشیافته دانش و فرهنگ آن عصر این مرزوبوم و از بهترین نمایندگان معارف ایران در قرن دهم و یازدهم هجری قمری بوده است.
-
در آستانه چهارم اردیبهشت، روز ملی رادیو
تا وقتی صدا هست، رادیو زنده است
امسال تولد ۸۵ سالگی رادیو در ایران است. ۸۵ سال پیش در چنین روزی اولین فرستنده عمومی رادیو در ایران افتتاح شد و چون برنامهها فقط در تهران قابلدریافت بود، «رادیو تهران» نامیده شد. نخستین جملهای که از رادیوی ایران به گوش رسید، این جمله بود: «اینجا تهران است، رادیو ایران!»
-
متن سخنرانی وزیر امور خارجه ایران برای بنیاد کارنگی منتشر شد
تهدید و فشار علیه ایران مسیر مصالحه را میبندد
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه پس از لغو سخنرانی خود در بنیاد کارنگی که قرار بود روز دوشنبه ۱ اردیبهشت به صورت مجازی انجام شود، متن سخنرانی خود را منتشر کرد.
-
«آگاه» از انتظارات ایران در میز مذاکرات گزارش میدهد
گفتوگوهای غیرمستقیم و ضرورت تضمین آمریکا
«دولت ما از ابتدا تاکید داشت که به دنبال تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، علمی و فرهنگی با سایر کشورها بهویژه کشورهای اسلامی و همسایه است. با دیگر کشورها نیز بر اساس احترام متقابل، تعامل سازنده را دنبال میکنیم. در مذاکره با آمریکا در چارچوب مشخصشده و با حفظ منافع ملی آماده توافق هستیم، اما اگر آنها نخواهند از موضع برابر با ما مذاکره کنند، مسیر خود را ادامه میدهیم. همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، نه خوشبین هستیم و نه بدبین.» این مطلب را مسعود پزشکیان رییسجمهور عصر دوشنبه اول اردیبهشتماه در نشست سراسری استانداران دولت چهاردهم که در سالن پیامبر اعظم(ص) وزارت کشور برگزار شد، بیان کرد.
-
هفت برداشت از اجرای برنامه هفتم
سهشنبه نظارتی مجلس شورای اسلامی این هفته، به یکی از مهمترین موضوعات راهبردی کشور اختصاص یافت؛ بررسی تدوین آئیننامههای برنامه پنجساله هفتم توسعه. برنامهای که قرار است نقشه راه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران تا سال ۱۴۰۶ باشد، اما اجرای آن، بهویژه در حوزه تدوین آییننامههای اجرایی با اما و اگرهای فراوانی روبهروست. در این نشست محمدرضا عارف، معاون اول رییسجمهور، سیدحمید پورمحمدی، رییس سازمان برنامه و بودجه و جمعی از نمایندگان مجلس به ارائه آمارها، انتقادات و راهکارهای خود پرداختند تا اجرای مهمترین سندی که دولت همواره عمل به آن را ملاک کار خود قرار داده، مورد ارزیابی قرار گیرد.
-
سوتیهای پیدرپی مقامات عالیرتبه دولت ترامپ
گافهای امنیتی آمریکاییها
مقامات امنیتی و نظامی دولت آمریکا این روزها مدام در حال ارتکاب خطاهای بزرگ و فاحش هستند. سوتیها و گافهای پشتسرهم امنیتی مقامات آمریکایی، سوژه رسانههای این کشور شده است.
-
نگاهی به وضعیت ادیان در اتفاقات امروز جهان به بهانه درگذشت پاپ واتیکان
جایگاه پاپ، واقعی یا نمایشی؟
واتیکان دوشنبه هفته جاری که به وقت ایران اول اردیبهشتماه بود، اعلام کرد: پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، در سن ۸۸ سالگی در اقامتگاه کازا سانتا مارتا در رم درگذشت. پاپ فرانسیس، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، از سال ۲۰۱۳ بهعنوان دویست و شصت و ششمین پاپ خدمت میکرد. او نخستین پاپ از قاره آمریکا، اولین عضو فرقه یسوعی و اولین پاپ غیراروپایی پس از پاپ گرگوری سوم در قرن هشتم بود.
-
چرا برخی کشورهای عربی از سود هنگفت تجارت با رژیم اسرائیل صرفنظر نمیکنند؟
حکام عربی؛ در خدمت صهیونیستها و خیانت به مردم فلسطین
رژیم غاصب صهیونیستی بیش از یک سال و نیم است که فجیعترین جنایات را در غزه مرتکب میشود.
-
خشونت در کلاس درس زخمی بر پیکر تعلیم و تربیت
حادثه نگرانکننده ضرب و شتم چند دانشآموز در مدرسهای در کرمانشاه، بار دیگر توجه افکار عمومی را به معضل خشونت در محیطهای آموزشی جلب کرده است. متاسفانه این نخستین مورد از این دست رویدادها نیست و گزارشهای مشابه در سالهای اخیر نشان میدهد چنین رفتارهایی در برخی مدارس ایران به الگویی تکراری تبدیل شده است.