-
آب و هوا
رگبار و وزش باد شدید در ۱۲ استان
بر اساس پیشبینی سازمان هواشناسی کشور امروز در ۱۲ استان از جمله قزوین، البرز، تهران و سمنان افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید روی میدهد.
-
تغییر رنگ ناخنها نشانه چیست؟
یک متخصص پوست و مو گفت: تغییر رنگ، ضخیمشدن و شکنندگی ناخنها میتواند نشانهای از عفونت قارچی باشد؛ مشکلی که اگر بهموقع درمان نشود، ممکن است به ریزش ناخن و آسیب به بافت زیر آن منجر شود.
-
هوش مصنوعی کدنویس مایکروسافت شد
به گفته ساتیا نادلا مدیر ارشد اجرایی مایکروسافت، حدود ۳۰ درصد کدهای این شرکت توسط هوش مصنوعی نوشته میشود.
-
مشاوره هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی
رییس دانشگاه امیرکبیر از طراحی دستیار هوش مصنوعی برای وزارت راه و شهرسازی توسط پژوهشگران این دانشگاه خبر داد و گفت: بر اساس قرارداد در یک دوره شش ماهه این فرآیند انجام خواهد شد.
-
دانشمندان یکخانه مریخی را منفجر کردند
دانشمندان خانهای فضایی را که میتواند برای زندگی در مریخ مورد استفاده قرار گیرد، منفجر کردند.
-
عکس خبر
مراسم تندرستون یا شیوشگان - کرمان
تندرستون که از آن به عنوان چله بهار نیز یاد میشود از آیینهای باستانی و سنتی در کرمان طی دههها یا قرنها به شمار میرود که ۴۰ روز پس از نوروز در دامنه کوه شیوشگان این شهر تاریخی برگزار میشود و تندرستی و بختگشایی نامیده شده است.
-
پهپاد سبک چینی نارنجک پرتاب میکند
چین پهپادهایی ساخته که میتوانند نارنجک پرتاب کنند و کمتر از یک کیلوگرم وزن دارند.
-
چه زمانی میوه بخوریم تا از خواص آن بهرهمند شویم؟
هرچند که مصرف میوه فواید زیادی برای بدن دارد، اما زمان مصرف آنها در جذب خواصشان اهمیت بسیاری دارد.
-
سبک زندگی
بهترین بالش برای خواب چه ویژگیهایی دارد؟
هنگامی که بیشتر ما به این فکر میکنیم که چگونه میتوانیم یک خواب خوب در شب داشته باشیم، اغلب به مناسببودن تشک یا تاریک بودن اتاق فکر میکنیم؛ اما یکی از عوامل که گاهی در نظر نمیگیریم، بالش مناسب است.
-
محکم و محتاط
با آثار و گفتاری از: دکتر جواد منصوری، دکتر حسین محمدی سیرت علی رشیدی، علی صالحی مهدی دامغانی، محمدرضا خرسند، سید حسین موسوی، علیرضا موذنی، سعید توتونکار، مریم جهانگیر، محمدرضا بابایی یوسف پورجم و سجاد انجم شعاع
-
تحلیل رویکرد ترامپ به ایران در مذاکرات
استراتژی ترس
در عرصه سیاست بینالملل، ترس به عنوان ابزاری برای تحمیل اراده، همواره نقشی کلیدی ایفا کرده است. اما زمانی که این ابزار به استراتژی اصلی یک قدرت جهانی تبدیل شود، پرسشهای بنیادینی درباره ماهیت تعاملات سیاسی و اخلاقیات رهبری جهانی مطرح میشود.
-
سرمایهگذاری ترامپ روی ترس اجتماعی
بازی روانـی
در معادلات سیاسی نوین، پیروزی لزوما در میدان دیپلماتیک یا نبرد نظامی حاصل نمیشود؛ گاهی پیروزی از «شکست روحیه» مردم حاصل میشود. دونالد ترامپ، پس از ناکامی در مواجهه مستقیم با حاکمیت ایران- که از مسیر فشار حداکثری تا تهدید نظامی را آزمود- اکنون پازل خود را با قطعهای تازه کامل میکند: مردم. او سرمایهگذاری روانی خود را از میز مذاکره به خیابانهای ایران انتقال داده تا با شرطیسازی اجتماعی، ترس را به خواسته بدل کند. در این یادداشت بررسی میکنیم که چگونه ترامپ از روانجمعی بهعنوان ابزار چانهزنی بهره میگیرد و چه راههایی برای برونرفت از این دام ادراکی پیشروی ماست.
-
خرد کردن غول سنگی
هنر تجزیه جنگ ترکیبی دشمن
جنگها دیگر آن طنین مهیب گلوله و زرهپوش را ندارند. جنگِ امروز، آرام، چندلایه و بیصدا پیش میرود؛ اما تاثیر آن گاه از یک حمله نظامی مستقیم نیز مخربتر است.
-
بازدارندگی هوشمندانه و تهاجمی
دیپلماسی مقاومت فعال
در منطق رهبر انقلاب، اصل بر مقاومت فعال است؛ مقاومتی که نه انفعال است، نه تعصب، بلکه نوعی بازدارندگی هوشمندانه و تهاجمی است. رهبری همواره تاکید کردهاند که جمهوری اسلامی اهل مذاکره است، اما نه با هر کسی، نه در هر زمانی و نه تحت هر شرایطی. از نظر ایشان، مذاکره وقتی مشروع و سودمند است که زمینه آن از موضع قدرت و عزت فراهم شده باشد، نه تحت فشار و تهدید.
-
مروری بر روش سیاست خارجی رهبر انقلاب
مذاکره؛ تاکتیک یا اصل؟
در واکاوی رویکرد رهبر انقلاب نسبت به مذاکره، پرسشی کلیدی مطرح میشود: آیا مذاکره در منطق ایشان، یک اصل است یا صرفا یک تاکتیک؟ پاسخ در منظومه فکری رهبری، روشن است: اصالت با مقاومت در برابر زیادهخواهیهای دشمنان است و مذاکره، صرفا یک "روش" و"بدهبستان" در چارچوب دیپلماسی به شمار میرود. از این منظر، رهبر انقلاب، مذاکره را نه در چارچوب منطق ثابت انقلابی، بلکه ذیل رفتارهای دیپلماتیک تعریف میکنند و بر همین اساس، همواره تاکید دارند که مذاکره، تنها یکی از کارهای متعدد وزارت امور خارجه است.
-
مبنای واحد؛ تاکتیک متفاوت
ما و تاریخ
دین اسلام، در طول تاریخ، رویدادهای متعددی را به چشم خود دیده است. رویدادها و وقایع گوناگونی همچون جنگ و صلح، مبارزه و تسلیم و مقاومت و سازش. برخی وقایع تاریخی اسلام که در آن، انبیای الهی و معصومین نقش بسزایی را ایفا کردهاند، دارای یک مبنا و ایدئولوژی واحدی بوده است.
-
بررسی منطق عملی ثابت ولیفقیه در مواجهه با مذاکره با نظام سلطه
تعادلسازی سیال
در ژئوپلیتیک پرآشوب منطقه غرب آسیا و مناسبات پرفرازونشیب جمهوری اسلامی ایران با ساختارهای سلطه جهانی، رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، طی دهههای زعامت خویش، بر مدار عقلانیتی استراتژیک و درکی زمانشناسانه از قدرت، معادلهای بیبدیل را در مدیریت ابزار مذاکره بنا نهاده است. در این چارچوب، منطق عملی رهبر انقلاب را نه باید با «ثنویت سادهانگارانه تقابل یا تسلیم» سنجید، بلکه باید آن را ذیل یک نظریه نو با عنوان «تعادلسازی سیال» در سیاست خارجی تبیین کرد؛ نظریهای که بر پایه ترکیب «اصول ثابت» با «انعطافپذیری تاکتیکی» در ابزارها بنا شده است.
-
منطق عملی ثابت رهبری در مذاکرات بینالمللی
از اصول تا ابزارهای انعطافپذیر
مذاکره، یک ابزار راهبردی در عرصه سیاست خارجی است که همواره مورد مناقشه و تحلیلهای گوناگون بوده است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، این ابزار در چارچوب اصول ثابت نظام و با محوریت «عدم استیلای دشمن» و «حفظ استقلال ملی» به کار گرفته شده است.