۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۵

یمنی‌های سلحشور اقتدار خود در عرصه دریا را به عرصه آسمان نیز کشانده‌اند و آسمان اراضی اشغالی را منطقه پروازممنوع اعلام کرده‌اند.

آگاه: نیروهای مسلح یمن پس از حمله موشکی موفق و راهبردی به فرودگاه بن‌گوریون، با انتشار بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد که از این پس در تمام آسمان سرزمین‌های اشغالی، به‌ویژه فرودگاه بن‌گوریون منطقه پروازممنوع اعلام می‌کند. در بیانیه یمنی‌ها در این خصوص آمده است: نیروهای مسلح یمن از همه شرکت‌های هواپیمایی می‌خواهد که هشدار پروازممنوع را جدی گرفته و از پرواز به سرزمین‌های اشغالی خودداری کنند. محاصره هوایی سرزمین‌های اشغالی در پی تصمیم رژیم صهیونیستی برای گسترش عملیات تجاوزکارانه و اشغالگرانه در باریکه غزه و علیه مردم مظلوم این منطقه اجرایی شده و تا زمان پایان محاصره غزه ادامه خواهدداشت.
اما به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، در پی حمله موشکی ارتش یمن به فرودگاه بن‌گوریون که قلب ترانزیتی اشغالگران اسرائیلی است، موج جدیدی از تعلیق پروازها به مقصد سرزمین‌های اشغالی آغاز شده است. گفته شده‌، تاکنون دستکم ۲۰ شرکت بزرگ بین‌المللی هواپیمایی پروازهای خود را به تل‌آویو لغو کرده‌اند، اقدامی که نگرانی جدی‌ای را برای سردمداران رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت، با تیترِ «ضربه به قلب اسرائیل»، به استقبال حمله موشکی یمن رفت و نوشت: پس از حمله موشکی به فرودگاه بن‌گوریون، شرکت‌های بیشتری پروازهای خود به اسرائیل را لغو می‌کنند. اسرائیل هیوم نیز نوشت: فرودگاه بن‌گوریون برای پروازها امن نیست. این روزنامه تصریح کرد: نگرانی از موج لغو پروازها به مقصد و از مبدا اسرائیل بیشتر شده است و ایرلاین‌های خارجی از پرواز بر فراز اسرائیل (اراضی اشغالی) هراس دارند.
آوی اشکنازی، تحلیلگر نظامی در روزنامه عبری زبان معاریو نوشت: یمن با حمله به بن‌گوریون، تنها به یک مکان نمادین اسرائیلی حمله نکرد، بلکه به‌نوعی اسرائیل را از سایر نقاط جهان منزوی کرد؛ چرا که شرکت‌های هواپیمایی از توقف پروازهای خود به فرودگاه بن گوریون خبر دادند و به‌این‌ترتیب چه بخواهیم یا نخواهیم در نوعی انزوا قرار گرفتیم.

حیرت کارشناسان نظامی در جهان از اقتدار یمنی‌ها
یمن، چندین بار از فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری به سمت فلسطین اشغالی موشک شلیک کرده و همین امر سبب حیرت همه کارشناسان نظامی در دنیا شده است؛ چرا که یمن سال‌ها تحت محاصره بوده و در حال حاضر زیر بمباران شدید آمریکا قرار دارد. برآوردها در اسرائیل نشان می‌دهد که مقاومت یمن در حمله به بن‌گوریون، نوع جدیدی از موشک را شلیک کرد. طبق اعلام رسانه‌های عبری، سران رژیم صهیونیستی تخمین می‌زنند که قوای نظامی یمن به‌رغم حملات آمریکا، همچنان درحال‌توسعه موشک‌ها و پهپادهای جدید است.
به گفته  قاصد محمود، کارشناس مسائل نظامی و استراتژیک، این حمله موشکی یک‌بار دیگر حضور فعال یمن در معادلات منطقه‌ای را ثابت کرد. این حمله وجهه بین‌المللی اسرائیل را عمیقا خدشه‌دار کرده و سرمایه‌گذاران و شرکت‌های هواپیمایی را نسبت به ادامه فعالیت در سرزمین‌های اشغالی مردد کرده است. پیام مستقیم این حمله برای واشنگتن و تل‌آویو این است که راه‌حل نظامی بی‌نتیجه بوده و ادامه حملات به غزه تبعات سنگینی خواهدداشت که از مرزهای فلسطین فراتر خواهد رفت. تکرار چنین حملاتی می‌تواند شرایط را به سمت درگیری بزرگ منطقه‌ای سوق داده و آمریکا را در برابر گزینه‌های سختی قرار دهد.
در پی اعلام محاصره هوایی کامل رژیم صهیونیستی توسط یمن، جنبش حماس از این اقدام یمنی‌ها تمجید کرد. حماس همچنین از تمام ملت‌ها و نیروهای امت عربی و اسلامی خواست تا در میدان دفاع از استقلال امت و مقابله با طرح‌های اشغالگرانه صهیونیست‌ها، حضور فعال و یکپارچه داشته باشند و برای ریشه‌کن‌سازی این رژیم از همه سرزمین‌های اشغالی، تلاش کنند؛ اما پس از حملات کور صهیونیست‌ها به یمن در واکنش به‌اتفاق رخ داده در بن‌گوریون، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرد: ما در حال آماده‌سازی برای پرتاب موشک توسط یمنی‌ها به اسرائیل هستیم و حمله ما به الحدیده حملات یمنی‌ها را متوقف نخواهد کرد. شبکه ۱۴ تلویزیون اشغالگران نیز طی گزارشی خشم‌آلود از برتری یمن بر اسرائیل، اعلام کرد که یمنی‌ها ما را تهدید می‌کنند، انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده است. آنها محاصره هوایی اعلام می‌کنند و صداهایشان را بلند می‌کنند، انگار که خودشان بزرگ هستند و ما کوچک.

ورود آمریکایی‌ها به دریای سرخ، ممنوع!
اما یمنی‌های سلحشور، همان‌طور که آسمان اراضی اشغالی را منطقه پروازممنوع اعلام کرده‌اند، مناطق آبی استراتژیک حومه خود را نیز برای ناوگان آمریکایی‌های متجاوز قدغن کرده‌اند. در همین راستا، در واکنش به حملات متجاوزانه آمریکا به یمن، دولت مستقر در صنعا اعلام کرد که تصمیم گرفته تا صادرات نفت خام آمریکا را تحریم کند و در واقع، راه را بر نفتکش‌های این کشور ببندد. مرکز هماهنگی امور بشردوستانه در صنعا در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت‌هایی که این تصمیم ممنوعیت را نقض کنند، در فهرست تحریم‌های عاملان حمله به یمن قرار خواهند گرفت. ناوهای این شرکت‌ها حق عبور از دریای سرخ، باب‌المندب، خلیج عدن، دریای عرب و اقیانوس هند را نخواهند داشت. مدیر اجرایی این مرکز اعلام کرد نیروهای آمریکایی به چندین استان یمن حمله کرده‌اند که بر اثر آن، صدها تن شهید و زخمی شده‌اند و در میان آنها زنان و کودکان نیز وجود دارند. این حملات بیانگر تلاش برای محاصره ملت یمن و تخریب توانایی‌های اقتصادی آن است. تصمیم ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا ۱۷‌مه ۲۰۲۵ (۲۷ اردیبهشت) اجرایی می‌شود.
در رابطه با جزییات ممنوعیت صادرات نفت خام آمریکا، مرکز هماهنگی امور بشردوستانه در صنعا، تصمیم گرفت صادرات، صادرات مجدد، انتقال، بارگیری، خرید و فروش نفت خام آمریکا به صورت مستقیم و غیرمسقیم، ازجمله از طریق عملیات انتقال کشتی به کشتی (STS) و از طریق طرف سوم را ممنوع کند. این مرکز اعلام کرد این تصمیم را براساس قانون شماره پنج صادره در سال ۱۴۴۵ قمری که بر طبقه‌بندی کشورها، نهاد و اشخاص مخالف یمن تصریح دارد و نیز براساس فهرست تحریم‌های عاملان حمله به یمن یا هر کشور عربی یا اسلامی دیگر گرفته است. در این میان همچنین، وزارت امور خارجه یمن در بیانیه‌ای با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب مکرر جنایات نسل‌کُشی علیه ملت فلسطین است، آمریکا را شریک تمامی این اقدامات دانست. وزارت امور خارجه یمن با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم‌کردن اقدامات نظامی اخیر رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، این رژیم را به ارتکاب «جنایات نسل‌کشی سازمان‌یافته» علیه مردم فلسطین متهم کرد و نسبت به پیامدهای تداوم این اقدامات هشدار داد. بدون تردید، اتخاذ تصمیم ملی در یمن برای انسداد دریای سرخ بر روی نفتکش‌های آمریکایی، یک اقدام نمادین یا یک واکنش احساسی به حملات اخیر آمریکا نیست؛ این تصمیم نشان می‌دهد یمنی‌ها با در دست گرفتن ابتکار عمل، یکی از شریان‌های اصلی انتقال انرژی در جهان، یعنی تنگه باب‌المندب را به اهرم فشاری علیه جنایتکاران آمریکایی و صهیونیستی تبدیل کرده‌اند. یمنی‌ها با این کار، در حال انتقال تدریجی قدرت از سطوح کلاسیک نظامی به میدان‌های غیرمتعارف تقابل و افزودن بر جنبه‌های بازدارندگی خود هستند.