آگاه: به نقل از ستاد خبری سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران؛ براساس گزارش نهایی منتشرشده از این دوره نمایشگاه کتاب تهران، مجموع فروش کتاب در این رویداد فرهنگی به ۷,۷۶۷,۴۱۴,۷۶۹,۲۲۵ریال (۷۷۶میلیاردتومان) رسید. این رقم نسبت به سال گذشته با رشد ۵۷.۳درصدی همراه بوده است و حاکی از استقبال گسترده مردم از خرید کتاب در هر دو بستر حضوری و مجازی است.
در بخش فروش مجازی، مبلغ ثبتشده ۴,۵۸۵,۸۸۸,۰۱۹,۸۴۳ ریال (۴۵۸میلیارد تومان) بود که نسبت به دوره گذشته با رشد ۹۷.۷درصدی همراه بوده است. همچنین، یک میلیون و ۸۰۰ هزار جلد کتاب از طریق بستر مجازی به فروش رسیده که نسبت به رقم یک میلیون جلد سال گذشته، ۷۵ درصد افزایش را نشان میدهد. در بخش فروش حضوری، مبلغ فروش به ۳,۱۸۱,۵۲۶,۷۴۹,۳۸۲ ریال (۳۱۸ میلیارد تومان) رسید که نسبت به رقم ۲,۶۱۵,۹۰۰,۷۴۴,۴۶۵ ریال (۲۶۱ میلیارد تومان) سال گذشته، نشاندهنده رشد ۲۱.۶ درصدی است. تعداد تقریبی کتابهای فروختهشده در این بخش حدود یک میلیون و ۲۵۲ هزار و ۵۶۹ جلد (۱,۲۵۲,۵۶۹) برآورد شده که این رقم بر اساس قیمت میانگین کتابهای عرضهشده در نمایشگاه محاسبه شده است.لازم به ذکر است که این آمار، صرفا شامل تراکنشهای رسمی ثبتشده در سامانههای فروش نمایشگاه بوده و فروشهای نقدی یا کارت به کارت در این محاسبات لحاظ نشدهاند. افزایش معنادار فروش مجازی و رشد همزمان فروش حضوری، نشان از اثربخشی سیاستهای حمایتی، ارتقای زیرساختهای فناورانه و اشتیاق عمومی به کتاب و مطالعه در میان اقشار مختلف جامعه دارد.
حضور گسترده ناشران داخلی و بینالمللی
در این دوره، دوهزار و ۳۶۳ ناشر داخلی و خارجی با ارائه بیش از ۱۹۷ هزار عنوان کتاب، در نمایشگاه حضور یافتند. رویداد «فلوشیپ بینالمللی کتاب تهران» پذیرای ۸۰ ناشر خارجی از ۳۰ کشور بود و همکاری ویژهای با عراق، مهمان افتخاری نمایشگاه، صورت گرفت. علاوه بر این، بیش از ۴۰۰ نشست تخصصی در حوزههای ادبیات، سیاست و نشر، فرصتی برای گفتوگوهای موثر میان نخبگان فرهنگی و مخاطبان فراهم کرد.
افزایش رضایتمندی و تجربه تازه مخاطبان
ارتقای خدمات رفاهی، فروشگاههای آنلاین، اینترنت پرسرعت رایگان و نقشههای دیجیتال، تجربه بازدیدکنندگان را بهبود بخشید. همچنین، بر اساس دادههای اپراتورهای تلفن همراه، در مجموع ۶,۷۵۰,۰۰۰ نفر از نمایشگاه بهره بردند که نشاندهنده استقبال گسترده مردم از این رویداد فرهنگی بود. سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با این دستاوردها، الگویی موفق از همگرایی فرهنگ و فناوری ارائه داد و نویدبخش آیندهای روشن برای صنعت نشر ایران شد. این نمایشگاه از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مصلای امام خمینی برگزار شد و بار دیگر توانست شکوه فرهنگی ایران را به نمایش بگذارد.