۹ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۲

علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب یکشنبه شب در مصاحبه‌ای تلویزیونی به روایت ناگفته‌های ۱۲ روز نبرد ایران با رژیم صهیونیستی پرداخت و ابعاد جدیدی از این جنگ تحمیلی را به مخاطبان ارائه کرد، مصاحبه‌ای که بازتاب‌های گسترده‌ای داشت و به اذعان بسیاری از کارشناسان ترسیم درستی از جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران ساخت.

آگاه: علی لاریجانی با اشاره به تهدیدات دشمنان در جنگ اخیر، از تهدید مستقیم به قتل خود سخن گفت و اظهار کرد: در این جنگ به خودم زنگ زدند و گفتند که ۱۲ ساعت فرصت داری از کشور خارج شوی و گرنه تو را می‌کشیم.
لاریجانی همچنین به تحلیل رفتار رژیم‌های اسرائیل و آمریکا پرداخت و افزود: تصور آنها این بود که در این جنگ مردم ایران در اولین فرصت از حکومت فاصله خواهند گرفت، اما برخلاف آنچه که دشمنان انتظار داشتند، ملت ایران با اتحاد و همبستگی بیشتری در کنار حکومت ایستادند. مشاور عالی رهبر انقلاب اسلامی همچنین از توطئه رژیم صهیونیستی برای هدف قرار دادن سران قوا در جلسه‌ای خاص صحبت کرد و افزود: اسرائیل قصد داشت پس از حمله به سران قوا، سراغ رهبری برود. وی در ادامه تاکید کرد که روز دوشنبه هفته اول جنگ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود و تصمیمات حیاتی در آن روز گرفته شد که تاثیر زیادی بر روند جنگ داشت. همچنین علی لاریجانی، گفت که اسرائیل یک رشته عملیات را برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی در نظر گرفته بود، اما این محاسبات به دلیل نادیده گرفتن فرهنگ و تمدن مردم ایران به شکست انجامید. وی همچنین ادامه داد که رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ‌گاه قادر به درک و محاسبه واقعی فرهنگ، ایستادگی و هویت تاریخی مردم ایران نبوده‌اند و این عامل مهمی در ناکامی آنها بود.

ترامپ فریبکار
لاریجانی درباره دسیسه ترامپ گفت: ترامپ در جریان تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران بود و برای آن برنامه‌ریزی کرده بود اما با گفته‌هایش مردم را فریب داد. او یک روز قبل از تهاجم رژیم صهیونیستی اعلام کرد که مذاکرات با ایران ادامه دارد اما بعد از تهاجم رژیم صهیونیستی به ایران اعلام کرد که من ۶۰ روز به ایران فرصت داده بودم و امروز روز شصت و یکم است این نشان می‌دهد که او فریب کاری می‌کرده است. وی ادامه داد: در این روز، ایران نوع جدیدی از پاسخ موشکی را آغاز کرد که تاثیرگذاری بالایی داشت و دشمن نیز به‌طور همزمان طراحی دقیقی برای نابودی ساختار سیاسی ایران انجام داده بود. 
لاریجانی در ادامه با اشاره به حضور خودجوش مردم در صحنه گفت: برخلاف تصور دشمن که انتظار تفرقه و شکاف داخلی داشت، ملت ایران فارغ از گرایش‌های سیاسی، انسجامی کم‌نظیر از خود نشان داد. حتی برخی مخالفان حکومت نیز پشت ایران ایستادند. این واکنش نه از سر نفرت صرف از دشمن بلکه ریشه‌دار در تمدن کهن و هویت ملی ملت ایران بود. مشاور رهبر انقلاب با مقایسه شرایط اجتماعی ایران و رژیم صهیونیستی افزود: رژیم صهیونیستی مجموعه‌ای از مهاجرانی است که در بحران به کشور مبدا خود بازمی‌گردند، اما مردم ایران اهل فرار نیستند. 
دشمن این مسئله را نفهمید. وی همچنین با اشاره به تحولات سه‌شنبه ۲۷ و چهارشنبه ۲۸ خرداد (روزهای پنجم و ششم جنگ) گفت: در این روزها، عملیات ایران شدت گرفت. غرب دچار نگرانی شد. ترامپ اجلاس گروه هفت را ترک کرد و دستور آماده‌باش به وزیر دفاع داد، با این هدف که رعب‌آفرینی کند. اما همچنان سخن از ترور رهبری و سقوط نظام می‌کردند. لاریجانی تصریح کرد: صدراعظم آلمان از حمله نظامی اسرائیل تمجید کرد و ترامپ گفت ایران باید بدون قید و شرط تسلیم شود. اینها نشان‌دهنده طرحی کوتاه‌مدت و شوک‌آور برای فروپاشی ایران بود. لاریجانی همچنین با تمسخر سخنان نتانیاهو درباره کوروش، گفت: مردم ایران نتانیاهو را حتی به حساب نمی‌آورند؛ آن هم کسی که کوروش را با خودش قیاس می‌کند؛ زیرا گفته می‌شود کوروش پیامبر بوده است که اصلا با نتانیاهو قابل‌قیاس نیست.
وی همچنین به دستور ترامپ در دهمین روز جنگ اشاره کرد که به حمله به تاسیسات فردو، اصفهان و نطنز انجامید، اظهار کرد: وزیر دفاع آمریکا بلافاصله پس از این حملات در مصاحبه‌ای گفت که کل صنایع هسته‌ای ایران را نابود کردیم و اکنون باید برای خاتمه جنگ تصمیم بگیریم اما دشمنان ایران تلاش کردند با عملیات روانی نظم را برهم بزنند، اما نتوانستند. 
وی با اشاره به سخنرانی مهم رهبر انقلاب اظهار کرد: رهبر انقلاب با قاطعیت به دشمن پاسخ دادند و تاکید کردند که ایران تسلیم نمی‌شود. این سخنرانی تمام توهمات ترامپ و غرب را از بین برد. لاریجانی گفت: طرح دشمنان ایران برای سرنگونی نظام در کمتر از ۶ روز، با مقاومت ملت و رهبری حکیمانه شکست خورد. از لایه‌های پنهان این جنگ می‌توان دریافت که آنها از حمله نظامی صرف عبور کرده بودند و به دنبال پروژه تمام‌عیار فروپاشی ملی بودند؛ پروژه‌ای که با عنایت الهی و هوشیاری ملت ایران، به بن‌بست خورد. مشاور رهبر انقلاب ادامه داد: تاثیرگذاری حملات ایران فراتر از تصور دشمن بود.در همین روز، ترامپ گفت که هنوز تصمیمی برای حمله نگرفته اما تلویحا جمهوری اسلامی را در معرض سقوط دانست. این یعنی طراحی سقوط ایران همچنان در ذهن آنها زنده بود.وی افزود: در همان روز مراجع تقلید، از جمله حضرت آیت‌الله العظمی سیستانی، بیانیه‌هایی مهم و هشداردهنده صادر کردند که صراحتا نسبت به تهدید رهبری ایران هشدار دادند و اعلام کردند در صورت ترور رهبری، کل منطقه دگرگون خواهد شد. این ورود مراجع، پیام روشنی برای دشمنان بود که با کلیت جریان اسلامی طرف‌اند.  اما اظهارات راهبردی رییس سابق مجلس شورای اسلامی، در حالی در فضای رسانه‌ای و اجتماعی کشور بازتاب گسترده‌ای داشته و حتی برخی اهل رسانه تاکید داشتند که مجددا در فواصل مختلف زمانی از رسانه ملی تکرار شود که در سوی دیگر، ابراهیم متقی، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در شبکه خبر تاکید داشته که طبق شواهد اسرائیل تا یک هفته آینده دوباره به ایران حمله می‌کند. این اظهارات که فضای اجتماعی کشور را مقداری به سمت حواشی جنگ سوق داد، در ادامه واکنش برخی رسانه ها را برانگیخت، به نحوی که متقی در گفت‌وگو با تابناک درباره اظهارات اخیرش درباره آغاز مجددا جنگ، گفت: بنده یک شخصیت دانشگاهی هستم؛ خبر ندارم. هر چه هست بر اساس استدلال‌های تحلیلی است. با این حال متقی در جریان این مصاحبه تلویزیونی گفت: اسرائیل و آمریکا آتش‌بس را به مفهوم تجدید قوا و بهینه‌سازی قابلیت‌های ابزاری خودشان می‌دانند. نگاه ایران عموما یک نگاه صلح محور بوده، رویکرد ایران است که اگر تهاجمی انجام نشود، اقدام معطوف به توقف تبادل آتش را می‌پذیرد ولی پرسش اصلی این است که آیا چنین وضعیت و فرایندی از سوی اسرائیل و ایالات متحده در دستور کار قرار می‌گیرد یا خیر؟ نگاهی که من دارم و شواهدی که وجود دارد، تماما بیانگر این هست که حداکثر تا یک هفته دیگر، دوباره اسرائیل عملیاتش را با حمایت‌های تاکتیکی و عملیاتی و ابزاری آمریکا شروع خواهد کرد.