آگاه: بررسی ۳۶ مطالعه روی بیش از ۲۰۰۰ نفر نشان داد بادام؛ این خوراکی ساده شاخصهای مهم خون را در جهت مثبت تغییر میدهد و از خطر بیماریهای قلبی و سکته میکاهد.
همه ما میدانیم که باید مراقب سطح کلسترول «الدیال» یا همان «کلسترول بد» باشیم. اما اخیرا پزشکان به شاخص جدیدی به نام «آپولیپوپروتئین ب» (ApoB) توجه بیشتری نشان دادهاند. هر ذره کلسترول بد در خون، یک «آپولیپوپروتئین ب» دارد، بنابراین سطح «آپولیپوپروتئین ب» در واقع تعداد ذراتی است که میتوانند وارد دیواره رگها شوند و هرچه کمتر باشد بهتر است.
این بررسی که در مجله «مواد مغذی» (Nutrients) منتشر شد، نتایج ۳۶ آزمایش تصادفی کنترلشده، شامل ۲۴۸۵ بزرگسال را بررسی کرد و نتیجه نشان داد کسانی که بادام میخوردند:
سطح «آپولیپوپروتئیـن ب» و نسبت «آپولیپوپروتئین ب» به «آپولیپوپروتئینآ» در آنها بهبود یافت. از این نسبت برای سنجش خطر بیماری قلبی استفاده میشود. کلسترول الدیال و کلسترول کلی آنها کاهش یافت.
کلسترول غیر اچدیال و برخی نسبتهای چربی خون هم بهبود پیدا کرد. سطح تریگلیسیرید کمی کاهش یافت، اما شواهد درباره آن قطعی نبود. به گزارش وبسایت Eating Well، این نتایج در بیشتر پژوهشهای معتبر یکسان بود و نشان داد که مصرف بادام تغییرات مختصر اما مهمی در شاخصهای سلامت قلب ایجاد میکند.
۲۳ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶
پژوهشی تازه نشان میدهد خوردن یکمشت بادام در روز به کاهش کلسترول بد و بهبود سلامت قلب کمک میکند.