صبح آرام و دل‌نشین مشهد مقدس با طنین دلنواز اذان، آکنده از نور و امید شد. ساعاتی بعد، صحن‌های حرم مطهر رضوی آرام‌آرام میزبان قدم‌هایی شد که هرکدام روایتی ویژه داشتند؛ روایت سال‌ها انتظار، اشک‌های ناشنیده، مناجات‌های سحرگاهی و دستانی که هرگز از درگاه حضرت دوست ناامید نشده بودند.

رویش امید در حرم رضوی

آگاه: در تالار قدس حرم مطهر رضوی، جمعی از زوجین به همراه فرزندانشان گرد هم آمده بودند. همان‌ها که سال‌ها پیش با دلی مالامال از امید، زیر گنبد طلایی امام رئوف (ع) حلقه زده و از مولا طلب فرزند کرده بودند و اکنون به شکرانه استجابت دعاهایشان، در جوار مضجع شریفش حضور یافته بودند. دومین همایش ملی «رویش امید» به همت موسسه خدمات درمانی بسیجیان وابسته به بنیاد تعاون بسیج، امروز پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه در سالن قدس حرم مطهر رضوی و در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) با حضور جمعی از مسئولان و هزار زوجی که در قالب این طرح خدمات درمانی دریافت کرده و صاحب فرزند شده بودند، همراه با کودکانشان برگزار شد.
از جمله محورهای اصلی طرح ملی رویش امید، می‌توان به توزیع مناسب جغرافیایی مراکز درمان ناباروری برای دسترسی آسان و کم‌هزینه جامعه هدف در سراسر کشور، تامین دسترسی عادلانه به خدمات درمان ناباروری برای زوج‌های نابارور و کاهش هزینه‌های درمان ناباروری از سبد هزینه‌های خانوار اشاره کرد. عیسی مالمیر، مدیرعامل موسسه خدمات درمانی بسیجیان، در این مراسم با اعلام موفقیت‌آمیز بودن اجرای این طرح، اظهار کرد: درحال‌حاضر چهار طرح کلان را در دست اجرا داریم. ایجاد مراکز درمانی در مناطق کم‌برخوردار یکی از این طرح‌هاست و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۵۰۰ مرکز درمانی با اولویت مناطق محروم در سراسر کشور تاسیس کنیم. از دیگر برنامه‌های کلان ما، ارائه خدمات درمانی به بیش از نیمی از جمعیت نابارور کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه است. وی ارائه خدمات درمانی هوشمند را از دیگر طرح‌های این موسسه برشمرد و افزود: این اقدام می‌تواند مقدمه‌ای برای برنامه پزشکی خانواده باشد. طرح دیگر، «رویش امید» است که در آن از راهبرد بسیج‌کنندگی، مردمی‌سازی و هم‌افزایی بین‌بخشی استفاده می‌کنیم. در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰ هزار زوج نابارور را شناسایی و وارد طرح درمان کردیم و در سال آینده ظرفیت درمان را به دوبرابر افزایش خواهیم داد.
مالمیر با اشاره به ایجاد شبکه بیمه‌ای، شبکه مراکز درمان ناباروری و شبکه مالی در راستای پویش ملی رویش امید، تاکید کرد: با انجام رایزنی‌های لازم تلاش کرده‌ایم تا دغدغه زوجین نابارور منحصر به مسئله درمان باشد. وی در ادامه بیان کرد: امیدواریم در سال جاری راهبرد مردمی‌سازی و جلب مشارکت نهادها، بیش از پیش محقق شود. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که طی سالیان آینده، ۵۰ درصد از جمعیت زوجین نابارور را تحت پوشش درمانی قرار دهیم.
عباس گودرزی، نماینده مجلس شورای اسلامی، نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: در حالی که نهاد خانواده در غرب با بحران مواجه شده، در جمهوری اسلامی ایران کانون توجه قرار دارد و تمامی طرح‌ها با محوریت خانواده تدوین می‌شوند. فرزندآوری به عنوان مولفه ثروت و قدرت ملی محسوب می‌شود و پیری جمعیت می‌تواند آینده کشور را با مخاطره مواجه سازد. وی با اشاره به آمارهای جمعیتی افزود: در سال ۱۳۷۵ تنها ۱۵ درصد مردم تمایل به داشتن بیش از سه فرزند داشتند، اما این رقم در سال ۱۳۹۶ به ۶۰ درصد افزایش یافته که نشان‌دهنده نگاه مثبت جامعه به فرزندآوری است. با این حال نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ به ۱.۷ رسیده که لزوم توجه جدی به ایجاد زیرساخت‌ها و تسهیلات فرزندآوری را نمایان می‌سازد. مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانین حمایتی، درصدد است پشتیبانی همه‌جانبه‌ای از سیاست‌های فرزندآوری داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.