۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۰
کد خبر: ۱۳٬۶۵۸

امروزه ظروف نچسب به یکی از پرکاربردترین وسایل آشپزخانه تبدیل شده‌اند. این ظروف با پوشش ویژه‌ای که دارند، پخت‌وپز را آسان‌تر و تمیزکردن را سریع‌تر می‌کنند اما سوال مهم اینجاست: آیا استفاده از این ظروف برای سلامت ما بی‌خطر است؟

نکات کاربردی در مورد ظروف نچسب

آگاه: در این مطلب، به بررسی علمی ساختار، مزایا و معایب ظروف نچسب می‌پردازیم و نکات کلیدی برای استفاده ایمن از آنها را بیان می‌کنیم. پوشش نچسب این ظروف از ماده‌ای به نام پلی‌تترا فلوئورواتیلن (PTFE) ساخته شده که با نام تجاری تفلون شناخته می‌شود. این ماده: سطحی غیرچسبنده و کم‌اصطکاک ایجاد می‌کند. نیاز به روغن و کره را کاهش می‌دهد. تمیزکردن ظرف را آسان می‌کند.

آیا ظروف نچسب برای سلامت مضر هستند؟
۱- خطرات مواد شیمیایی مورد استفاده در تفلون
  در گذشته از اسید پرفلوروکتانوئیک (PFOA) در تولید تفلون استفاده می‌شد که
با این مشکلات  مرتبط بود:
   اختلالات تیروئید
   بیماری‌های کلیوی و کبدی
   ناباروری و وزن کم نوزادان هنگام تولد
  خبر خوب: از سال ۲۰۱۳، تولیدکنندگان در آمریکا و اروپا استفاده از PFOA را متوقف کرده‌اند.

۲- خطرات گرم‌کردن بیش از حد تفلون
   ظروف نچسب در دمای بالاتر از ۲۶۰ درجه سانتی‌گراد شروع به تجزیه و آزادکردن بخارات سمی می‌کنند.
   استنشاق این بخارات ممکن است باعث تب پلیمری (آنفلوانزای تفلون) شود که علائمی شبیه آنفلوانزا (لرز، تب، سردرد و بدن‌درد) دارد.
   این علائم معمولا پس از ۱۲ تا ۴۸ ساعت از بین می‌روند.

۱۰ نکته برای استفاده ایمن از ظروف نچسب : 
۱- تابه خالی را روی حرارت بالا گرم نکنید. (به‌سرعت دما افزایش می‌یابد)
۲- همیشه قبل از گرم‌کردن، ماده غذایی یا مایعی در ظرف بریزید.
۳- از حرارت متوسط یا کم استفاده کنید. (از حرارت زیاد بپرهیزید)
۴- از کباب‌کردن در این ظروف خودداری کنید. (به دمای خیلی بالا نیاز دارد)
۵- هنگام پخت‌وپز هواکش را روشن یا پنجره را باز بگذارید.
۶- از قاشق‌های چوبی، سیلیکونی یا پلاستیکی استفاده کنید. (از قاشق فلزی پرهیز کنید)
۷- ظروف را با اسفنج نرم و آب‌گرم بشویید. (از سیم ظرف‌شویی استفاده نکنید)
۸- ظروف قدیمی، خراشیده یا پوسته‌پوسته شده را تعویض کنید.
۹-از پدهای ساینده برای شست‌وشو استفاده نکنید.
۱۰- در صورت مشاهده خراش‌های عمیق، ظرف را تعویض کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.