آگاه: یکی از پیامهای مهم برگزاری این رزمایش در نزدیکی مرز لبنان با سرزمینهای اشغالی بهرخکشیدن توان نظامی حزبالله برای صهیونیستها بود و نشان داد مقاومت لبنان از هر زمانی آمادهتر است. حزبالله در سالهای اخیر جهشهای فوقالعادهای در نبردهای مختلف کسب کرد و به تجهیزات مدرن دفاعی و هجومی دست یافته است که در کنار نیروهای مومن، وفادار و متخصص، قدرت آن برای صهیونیستها غیرقابلباور است. توان موشکهای حزبالله را در جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی بهوضوح مشاهده کردیم. آنجا که با قدرت از مکان مسکونی «بنیامین نتانیاهو» عبور کرد و این پیام را به ساکنان سرزمینهای اشغالی رساند که اگر اشاره کنند، میتوانند بهراحتی سران صهیونیستی را مورد هدف قرار دهند و این نشان از قدرت بازدارندگی حزبالله لبنان است.
حزبالله بهرغم افزایش توان چشمگیر در زمینه نظامی، بهویژه موشکی و پهپادی در سالهای اخیر، اطلاعات دقیق از توانمندیهای نظامی خود ارائه نداد و طبیعی است که نباید اطلاعات دفاعی خود را شفاف اعلام کند. البته معاریو در گزارشی با اشاره به قدرت و توان بالای تخریب موشکهای حزبالله اعتراف کرد که زرادخانه موشکی حزبالله در صورت رویارویی احتمالی، اسرائیل را با خطرات جدی ویرانگر و خسارتهای سنگین مواجه خواهد کرد. این نشریه صهیونیستی مینویسد: برآوردها حاکی از آن است که حزبالله در آستانه جنگ دوم لبنان [نبرد ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶] ۱۵ هزار راکت داشت که حدود چهار هزار فروند آن را به سمت شمال اسرائیل شلیک کرد، اما مقامهای اسرائیل اکنون تخمین میزنند که حزبالله بیش از ۱۰۰ هزار موشک دارد. براساس آنچه این رسانه عبری در سایت «تهدید موشکی» گزارش داد «گروه موشکهای زمینبهزمین حزبالله عمدتا از موشکهای کاتیوشا ساخت روسیه تشکیل شده است و این موشکها حاوی کلاهک جنگی ۲۰ کیلویی با ۴۰ کیلومتر برد هستند.»
به ادعای معاریو، حزبالله راکتهای «فجر» ساخت ایران را در اختیار دارد که برد آن ۴۳کیلومتر و حامل یک سر انفجاری به وزن ۴۵ کیلوگرم است و همچنین راکتهای پیشرفتهتر «فجر پنج» که دارای برد ۷۵ کیلومتری مجهز به کلاهک انفجاری ۹۰ کیلوگرمی است.
این رسانه صهیونیست در مطلب آورده بود: حزبالله علاوه بر موشکهای رائد دو و رائد سه، نسخه ایرانی موشک روسی FROG-۷ را نیز در زرادخانه خود دارد که میتواند عمق اسرائیل (سرزمینهای اشغالی) را هدف بگیرد و حزبالله و ایران در تلاش هستند تا دقت این موشکهای پیشرفته را بهبود بخشند و نتیجه آن نسخه ارتقایافته زلزال-۱ است.
معاریو نوشته است که موشک زلزال-۱ بردی بین ۱۶۰ تا ۱۲۵ کیلومتر دارد و کلاهک انفجاری ۶۰۰ کیلوگرمی را حمل میکند. موشک زلزال دو پیشرفتهتر با برد ۲۱۰ کیلومتر است. نسخه متفاوت زلزال دو با برد ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر است که آن را به یک سلاح دوربرد در موجودی حزبالله تبدیل کرده و دارای کلاهک جنگی تا ۵۰۰ کیلوگرم است و با جیپیاس هدایت میشود.
فقط رسانههای صهیونی مُهر تایید بر توان نظامی حزبالله نمیزنند، بلکه کارشناسان نظامی و تحلیلگران صهیونیستی هم در بحثهایی در کانالهای رسانهای عبری اعلام کردند که حزبالله لبنان موفق به بازیابی بخشی از قدرت خود شده است و به دنبال کشاندن رژیم صهیونیستی به یک جنگ فرسایشی طولانیمدت است. کانال ۱۲ صهیونیستی گزارش داده بود: حزبالله بهطور قابلتوجهی عملیات شلیک موشک به مناطق دورتر را افزایش داده است و اعلام کرد که مسئله تعداد موشکهای شلیکشده از لبنان نیست، بلکه تعداد جمعیت شهرکنشینهای صهیونیستی است که در مناطق هشدار قرار دارند.
کوبی مروم، کارشناس صهیونیستی امنیت ملی و جبهه شمالی رژیم صهیونیستی، در یک نشست در کانال ۱۲ صهیونیستی اذعان کرد که «توانایی حزبالله برای به چالشکشیدن دفاع هوایی اسرائیل با موشکهای زمینبهزمین، موشکهای ضدزره و پهپادها» توسعهیافته است. در همین زمینه، عاموس یادلین، رئیس سابق سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) با بیان اینکه هنوز هم تواناییهایی در لبنان وجود دارد گفت: «قطعا حزبالله یک سازمان نظامی است که ارتشی از قویترین ارتشها در مرزهای اسرائیل دارد که از ارتشهای قوی خاورمیانه است.»
بالاخره حزبالله در سالهای اخیر قدرت پهپادی خود را به رخ صهیونیستها کشانده و دشمن صهیونیستی بهویژه بعد از شکست سنگین در برابر مقاومت لبنان در سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۰۶، توجه خود را به قدرت نظامی حزبالله بهویژه ناوگان موشکی و پهپادی آن معطوف کرده است. صهیونیستها معتقدند که بخش عمدهای از قدرت نظامی مقاومت اسلامی لبنان، مربوط به هواپیماهای بدون سرنشین است که میتوانند ماموریتهای حساس در اراضی اشغالی انجام دهند و برتری هوایی اسرائیل را به چالش بکشند. کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه معتقدند که تلاشهای حزبالله در زمینه پهپادی از سال ۲۰۰۴ آغاز شده است. موسسه «آلما» (مرکز تحقیقات چالشهای امنیتی رژیم صهیونیستی) پیش از این در گزارشی ادعا کرده بود: حزبالله دارای ۲۰۰۰ پهپاد است که از آنها برای ماموریتهای عکسبرداری، جمعآوری اطلاعات و در برخی موارد ماموریتهای تهاجمی استفاده میکند. بهراستی پهپادهای حزبالله چه کردهاند که اینگونه خار چشم دشمن صهیونیستی شدهاند؟
پهپادهای حزبالله در ابتدا برای ماموریتهای شناسایی هوایی طراحی شده بودند، اما امروزه با توسعه فناوریها و پیوند آنها با هوشمصنوعی وارد عصر جدیدی شدهاند و میتوانند دقیق و نابودکننده باشند، بهعنوانمثال این پهپادها میتوانند اهداف حساسی مانند رادارهای متصل به سامانههای دفاعی را مورد اصابت قرار دهند و آنها را فلج کنند. حتی مهم نیست که نیمی از این پهپادها به هدف موردنظر اصابت نکنند، بلکه حتی اصابت نصف این پهپادها به هدف نیز نتایج مطلوب را محقق میسازد. یکی از اهداف پهپادهای حزبالله به چالش کشیدن و فلجکردن سامانه پدافند هوایی رژیم صهیونیستی است؛ اگر پهپادهای حزبالله به شکل دستهجمعی به سمت اهداف موردنظر حرکت کنند، رهگیری آنها بسیار دشوار خواهد بود و اختلال گستردهای در سامانههای پدافند هوایی رژیم صهیونیستی به وجود میآید و اگر در موج اول، سامانه پدافند هوایی این رژیم کارایی خود را از دست بدهد، ناگزیر امواج بعدی پهپادهای حزبالله موفقیت بیشتری خواهند داشت. اما حزبالله اغلب در عملیاتهای اصلی خود بهتنهایی از پهپادها استفاده نمیکند، بلکه معمولا حملات ترکیبی انجام میدهد. تنوع تسلیحات هوایی حزبالله در چارچوب استراتژی اصلی آن قرار دارد و نشاندهنده ویژگی بارز برنامه نظامی مقاومت لبنان است که بر عملیاتهای ترکیبی و مشترک با انواع موشکها و پهپادها متمرکز شده است.
عملیات ترکیبی یک روش جنگی است که در آن سلاحهای جنگی مختلف برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب و تاثیرگذار، با یکدیگر ادغام میشوند و توانایی دفاعی دشمن را محدود میکنند. روشهای عملیاتی حزبالله در نبرد طوفان الاقصی علیه دشمن صهیونیستی به این شکل بوده که معمولا ابتدا از پهپادها برای گیجکردن رادارهای دفاع هوایی دشمن استفاده میکند و بعد از آن، حملات موشکی آغاز میشود. بهاینترتیب تشکیلات پدافندی ارتش صهیونیستی قدرت مقابله با این حملات را ندارد.
«جیمز راجرز» استاد مطالعات جنگی در دانشگاه دانمارک، در یک پژوهش اعلام کرد: هدف از حملات ترکیبی غلبه بر تشکیلات دفاعی دشمن به روش تاکتیکی و فنی پیشرفته است. این دقیقا یکی از مهمترین دلایلی است که حزبالله را از ابتدا بر آن داشت تا بر جنگ پهپادی متمرکز شود، زیرا فرصت توسعه پهپادها در سایه دردسترسبودن فناوری پهپادهای تجاری، سیستمهای موقعیتیابی جغرافیایی، برنامههای کنترل استقرار پهپادها و فرکانسِ قابلتنظیم، کاملا باز است. بنابراین حزبالله تلاش کرده با استفاده از همه ابزارهای ممکن، پهپادهای خود را توسعه دهد و از آن به بهترین شکل استفاده کند.
همین قدرت دفاعی و پهپادهای حزبالله منجر شده، هرازگاهی اظهارنظرهایی مبنی بر خلع سلاح حزبالله از سوی معاندان جنبش مقاومت لبنان بیان شود تا بدینوسیله حاشیهها برمتن فعالیتهای سربازان سید حسن نصرالله غلبه پیدا کند. به عبارتی ادعاهای خلع سلاح یک تاکتیک تلقی میشود تا از این طریق القا کنند حزبالله در دوره «پسا سید حسن» دیگر نمیتواند مانورهای گذشته خود را به نمایش بگذارد.
۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۵
کد خبر: ۱۴٬۳۵۳
حزبالله همواره قدرت دفاعی و نظامی خود را تقویت کرده و حتی رزمایشهای آن نیز به دور از چشم رسانهها برگزار میشد، اما دو سال پیش رزمایشی با حضور رسانههای داخلی و بینالمللی انجام داد، رزمایشی که نشان از اقتدار این جنبش داشت. این رزمایش در یکی از پادگانهای حزبالله در جنوب لبنان نزدیک به منطقه ملیتا در کنار شهر نبطیه برگزار و در آن از گلولههای جنگی استفاده شد و موشکها و خودروهای نظامی حزبالله به نمایش درآمد و یگانهای تخصصی از رستههای مختلف نظامی حزب الله قدرت خود را به نمایش گذاشتند.

نظر شما