آگاه: میلیونها نفر در سراسر جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند و این بیماری بدون کنترل و مدیریت مناسب میتواند با خطر بروز بیماریهای قلبی و سکته مغزی همراه شود. بسیاری از مطالعات نشان میدهند که برخی انتخابهای غذایی میتوانند در کاهش فشارخون تاثیر چشمگیر داشته باشند. در ادامه به سه عامل تغذیهای موثر در کنترل فشارخون و حفظ سلامت قلب و عروق میپردازیم:
مکمل منیزیم: به گفته متخصصان سلامت، مصرف مقدار کافی از ماده معدنی منیزیم، میتواند برای کنترل فشارخون مناسب باشد. منیزیم باعث باز شدن رگها شده و در نتیجه فشارخون را کاهش میدهد. علاوه بر این، افزایش سطح منیزیم با بهبود جریان خون همراه است که فاکتور موثر دیگر در کاهش فشارخون به حساب میآید. به گزارش هلثدی نیوز، خوراکیهایی چون مواد غذایی سبوسدار، لوبیا، مغزها و گیاهانی با برگهای سبز، حاوی منیزیم هستند. رژیم غذایی مدیترانهای: نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داده است که رژیم غذایی مدیترانهای در کاهش فشارخون موثر است. همچنین چند ماده غذایی که در رژیم مدیترانهای به خوردن آنها توصیه میشود، عبارتاند از: گردو، ماهی ساردین کنسروی، گیلاس، نخود، جعفری (سبزی خوراکی)، ماهی خالخالی و گوجهفرنگی. اسفناج: یکی دیگر از مواد غذایی مفید برای قلب، اسفناج است که بهعنوان یک منبع غنی از نیترات و پتاسیم شناخته میشود و میتواند به کاهش فشارخون و بهبود سلامتی قلب کمک کند.
خوردن اسفناج به روشهای مختلف از جمله در سوپ، سالاد یا بهصورت پخته توصیه میشود. به گفته متخصصان، مصرف یک تا دو پیمانه اسفناج خام یا نصف تا یک پیمانه اسفناج پخته، چهار تا پنج بار در هفته میتواند مفید باشد.
به گزارش ایندیپندنت، بدون شک در کنار تغییرات رژیم غذایی، ورزش منظم، کنترل وزن، خواب کافی، کاهش استرس و اجتناب از مصرف الکل و دخانیات نیز اهمیت بالایی دارد. از طرفی متخصصان قلب توصیه میکنند افراد برای ارزیابی و کنترل فشارخون خود حتما با پزشک مشورت کنند.
۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۸
فشارخون بالا اغلب هیچ علائم واضحی ندارد اما میتواند بهتدریج، صدمات جدی به بدن وارد کند و زندگی فرد را به خطر بیندازد. این عارضه موجب ازکارافتادگی قلب و صدمه به دیوارههای رگها میشود.