-
شیوه ایرانی مقابله، منطق اسلامی مذاکره
از مدارا تا مقاومت
مریم جهانگیر - آگاه مسائل بین الملل : در تاریخ معاصر ایران، دو تصویر سیاسی همیشه در تعارض با یکدیگر قرار گرفتهاند؛ یکی، ایرانِ ستیزهجو که گویی تشنه جنگ و تقابل است؛ دیگری، ایرانِ منفعل که تن به زور میدهد و از مواضع خود عقبنشینی میکند.
-
تعیین سقف مهریه؛ راهکار یا چالش؟
زندگی «سکه» نیست
موضوع تعیین سقف قانونی برای مهریه در روزهای اخیر ، یکی از محورهای بحثبرانگیز در جامعه بوده است. این مسئله با واکنش گسترده فعالان حوزه خانواده، کارشناسان حقوقی و نمایندگان مجلس همراه بوده و نظرات متفاوتی درباره آن مطرح شده است. از جمله مهمترین دلایل مطرحشده برای کاهش حمایت کیفری از مهریه تا سقف ۱۴ سکه، تلاش برای کاهش آمار زندانیان مرتبط با این پروندهها عنوان شده است.
-
قیمت مسکن در تهران به متری ۱۱۲ میلیون تومان رسید
بازار مسکن انتظاری شد
بازار مسکن در سال جاری، دستخوش تحولات سیاسی شد و از روند پیشین خود، فاصله گرفت. حجم معاملات که در زمستان سال گذشته بالا رفته بود، با تغییرات قیمت طلا، سکه و ارز کاهشی شد و اکنون بررسیهای میدانی نشان میدهد که در بحبوبه مذاکرات ایران و آمریکا معاملات بازار تقریبا متوقف شده است. تورم مسکن نیز رشد اندکی داشت و به ۲.۲ درصد رسید. بررسیها حاکی از آن است که متوسط قیمت مسکن در فروردین سال جاری به ۱۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای هر متر مربع رسیده است.
-
طرح اصلاح قانون مهریه در مجلس شورای اسلامی مسئلهای صرفا حقوقی یا قضایی نیست
مصلحتهایکوتاهمدت
در میانه ضرورت بازنگری در قوانین برای هماهنگی با تحولات پویای اجتماعی و اقتصادی، پیشنهاد اصلاح مقررات مربوط به مهریه و اجرای محکومیتهای مالی، بهویژه بازنگری در ماده ۲۲ قانون حمایت خانواده، فرصت ارزشمندی برای بازتعریف این نهاد حقوقی- فقهی فراهم میکند. با این حال، هرگونه تحلیل تکبُعدی و تقلیلگرایانه از مهریه، بدون توجه به ابعاد پیچیده و کارکردهای چندلایه آن در چارچوب نظام حقوقی و فقهی، نهتنها به عدالت جنسیتی کمکی نخواهد کرد، بلکه میتواند با تضعیف بنیان خانواده و تنزل جایگاه حقوقی زنان، پیامدهای ناخواسته و گاه غیرقابلجبرانی به دنبال داشته باشد.
-
چهرهای متفاوت در عرصه ستایشگری اهلبیت (ع)
استاد آهی؛ مداحی که اشعارش مقتل بود و نگاهش مکتب
در روزگار ما کمتر کسی را میتوان یافت که در عین سادگی، سرشار از علم و ادب و معرفت باشد؛ شخصیتی که هم پیرغلام اهلبیت (ع) باشد و هم اهل اندیشه، هم در میدان سیاست مرد میدان باشد و هم در محافل شعر و مداحی، مرجع و الگو. حاج علی آهی، رییس هیئت مدیره خانه مداحان اهلبیت علیهمالسلام، از همین چهرهها بود. پیرغلامی بااخلاص و مهربان، باسواد، بااخلاق و باادب که دهههای متوالی از عمر خود را در خدمت به ساحت مقدس اهلبیت (ع) گذراند و تا واپسین روزهای زندگی نیز همچنان در صحنه تربیت مداحان جوان و احیای جلسات هفتگی حضور داشت.
-
زنگ خطر برای مستأجران به صدا درآمد
تورم بیپایان در بازار مسکن
قیمت و اجاره مسکن در سال جدید به چه سمتی میرود؟ این سوالی است که مستأجران از ابتدای سال به دنبال جواب آن هستند، چراکه باید امسال هم با نرخهای جدید قرارداد اجاره خود را تمدید کنند. در شرایطی که چند سالی است بازار مسکن با قیمتهای فروش و رهن عجیبوغریبی مواجه است. هر سال دولت به مالکان و مشاوران املاک اخطار میدهد که سقف افزایش قرارداد تا ۲۵ درصد مجاز است. با این حال بررسیها نشان میدهد وضعیت بازار چیز دیگری است و حکایت از افزایش بیش از ۴۰ درصدی نرخ اجاره دارد.
-
ایران چقدر به انرژی پاک نزدیک است؟
نجات زمین با نیروی خورشید
ایران با برخورداری از بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال و ظرفیتهای بادی گسترده، یکی از غنیترین کشورهای جهان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر محسوب میشود. بااینحال، آمارها نشان میدهد هنوز بیش از ۹۰ درصد سبد انرژی کشور متکی به سوختهای فسیلی است؛ عاملی که ایران را در رده ۱۰ کشور نخست منتشرکننده گازهای گلخانهای قرار داده است. دولت چهاردهم با شعار «گذار از اقتصاد کربنی»، توسعه نیروگاههای خورشیدی و بادی را در اولویت قرار داده و سازمان محیطزیست نیز با تسهیل فرآیند صدور مجوزها، تلاش میکند این مسیر را شتاب بخشد. اما پرسش اینجاست: آیا این اقدامات برای جبران دههها بیتوجهی به محیطزیست کافی است؟
-
چرا طرح پزشک خانواده اجرا نمیشود؟
وعدههای بیعمل و تعلل ۲۰ساله
برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع به عنوان یک الگوی موفق در بسیاری از کشورهای جهان شناخته میشود. تجربه جهانی نشان میدهد اجرای این برنامه نهتنها کیفیت خدمات سلامت را بهبود بخشیده، بلکه با کاهش هزینههای درمانی و پیشگیری از موازیکاریها، به عدالت در دسترسی به مراقبتهای بهداشتی منجر شده است. با این حال، در ایران پس از گذشت بیش از دو دهه از آغاز طرح آزمایشی پزشکی خانواده در دهه ۸۰، این برنامه هنوز در مرحله «آزمایش» باقی مانده و به شکل کامل اجرایی نشده است. سوال اصلی اینجاست: چرا با وجود تاکید بر ضرورت این برنامه در اسناد بالادستی و تجربه موفق کشورهایی مانند کوبا، انگلستان و کانادا، ایران نتوانسته است پزشکی خانواده را از حرف به عمل تبدیل کند؟
-
هشدار وزارت بهداشت درباره اتباع واکسینه نشده
سرخک دوباره برگشت!
سرخک به عنوان یک بیماری مسری و خطرناک شناخته میشود که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده این بیماری را در سراسر دنیا، کنترل و ریشهکن کند. دو سال پیش بود که نامه قدردانی سازمان جهانی بهداشت به وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بابت ریشهکنی سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت. این موفقیت در شرایطی برای کشور ما حاصل شد که هنوز بسیاری از کشورهای اروپایی، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص ریشهکنی سرخک و سرخجه را دریافت نکردهاند. اما حالا بعد از گذشت دو سال از چنین خبر خوشایندی برای نظام سلامت کشور، گزارشهایی از بازگشت این بیماری مسری داریم.
-
نسخههای مجازیِ «ناصرخسرو» رونق گرفتهاند
مافیا بازی در بازار دارو
وجود مافیای دارو برای بسیاری از مردم به یک واقعیت غیرقابل انکار تبدیل شده است؛ واقعیتی که تجربه روزمره آنان از بازار دارو و تجهیزات پزشکی گواه آن است. بارها شاهد بودهایم داروهایی که در داروخانههای رسمی یافت نمیشوند، در بازار سیاهِ دارو به ویژه در محلهای مانند ناصرخسرو که نامش بیش از هر چیز با داروهای ممنوعه و نایاب گره خورده به راحتی در دسترس هستند. جالب آنکه امروزه حتی نسخههای مجازیِ «ناصرخسرو» نیز رونق گرفتهاند و با وجود خطرات داروهای قاچاق، تاریخگذشته یا تقلبی در این بازار، برخی بیماران ناچارند برای تهیه داروهای حیاتی به این چرخه غیرقانونی پناه ببرند. این وضعیت نه تنها ضعف ساختار توزیع دارو در کشور را آشکار میکند، بلکه وجود مافیای سازمانیافته دارو را غیرقابل ردیابی میکند.
-
پشتپرده مصرف قرصهای ضدبارداری
بحران خاموش
مصرف خودسرانه قرصهای ضدبارداری در سالهای اخیر میان زنان افزایش داشته است؛ مسئلهای که میتواند آسیبهای جدی و حتی جبرانناپذیری به سلامت آنها وارد کند. این داروها اگرچه در شرایط خاص و با تجویز پزشک میتوانند مفید باشند، اما مصرف بیرویه و بدون نظارت پزشکیِ آن میتواند خطراتی مانند اختلالات هورمونی، افزایش احتمال لختهشدن خون، مشکلات قلبی، افسردگی و حتی کاهش باروری در درازمدت را بهدنبال داشته باشد.
-
سخنگوی قوهقضاییه تشریح کرد
آخرین وضعیت پرونده تتلو
سخنگوی قوهقضاییه در جریان نشستخبری روز گذشته خود، در رابطه با آخرین وضعیت پرونده امیرحسین مقصودلو ملقب به تتلو گفت: نامبرده به اتهام تشویق به فساد و فحشا از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس محکومشده است که درحال تحمل حبس است. همچنین وی به اتهام توهین به مقدسات از سوی شعبه نهم کیفری یک به پنج سال حبس محکوم شده بود که این رای از سوی دادستانی تهران مورد فرجامخواهی قرار گرفت و پرونده به دیوانعالی کشور رفت. این رای در دیوانعالی کشور نقض شد و پرونده به شعبه ۶ که شعبه همعرض بود، ارسال شد.
-
سلامتروان داوطلبان شغل معلمی بررسی نمیشود!
وجهه معلمی در خطر
طوبی موید- خبرنگار گروه جامعه: کمبودها باعثشده آموزشوپرورش در دورههای مختلف مجبور شود در ساحتهای گوناگون از ایدهآلهای خود و کشور در تربیت نیروی انسانی کوتاه بیاید و در تصمیمگیریهای مهم سهل و ممتنع عمل کند و حتی در مواردی باج هم بدهد. از نتیجه این شیوه مدیریتی که بگذریم در کنار کسری مزمن بودجه، کمبود نیروی انسانی بهویژه در شهرستانهای دور از مراکز استانها باعث شده است در جذب معلم و کادر تربیتی، نهتنها از تمام ظرفیتهای ماده ۲۷ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان استفاده کند، بلکه دست مدیران در تمام سطح از استانی و شهرستانی گرفته تا منطقهای و مدرسهای را در نحوه جذب نیروی انسانی و معلم باز بگذارد. حالا شاهدیم که دود این بینظمی ناشی از بیبرنامگی بهچشم دانشآموزان رفته و مستقیم آبروی تعلیموتربیت را نشانهگرفته است. به هر رو این گزارش در شرایطی تنظیم میشود که افکار عمومی بهشدت از اتفاقات مدارس کرجوی سنندج و شهرری متاثر شده و خواستار پیگیری هرچه سریعتر آموزشوپرورش و ورود دستگاههای نظارتی و قضایی به موضوع است.
-
۶۰ درصد مکملهای تغذیهای عرضهشده در فضای مجازی تقلبی است
زخمی بر پیکره سلامت و اعتمادعمومی
افزایش تقاضا برای مکملهای غذایی، ورزشی و بهداشتی در سالهای اخیر، بهویژه با رشد بازارهای آنلاین، موجب گسترش فروش محصولات تقلبی شده است. مکملهای تقلبی که فاقد موادموثر یا حاوی ترکیباتمضر هستند، سلامت مصرفکنندگان را تهدیدکرده و اعتماد به صنعت مکملها را کاهش میدهند. مکملهای تقلبی در فضای اینترنت بهیک تهدید جهانی تبدیل شدهاند که مقابله با آن نیازمند همکاری دولتها، پلتفرمهای فروش و مصرفکنندگان است. تنها با ترکیبی از قوانین سختگیرانه، فناوریهای پیشرفته و آموزشعمومی میتوان از گسترش این معضل جلوگیری کرد و امنیت سلامت جامعه را تامین کرد.
-
بیش از ۲۵۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانیان وجود دارد
زگهواره تا گور، مسواک بزن
متخصصان، بهداشت دهانودندان را نخستین سد دفاعی در برابر ابتلا به بسیاری از بیماریها میدانند. سلامت دهان نهتنها از پوسیدگی دندانها و بیماریهای لثه جلوگیری میکند، بلکه بهدلیل ظهور اولین نشانههای برخی بیماریهای خطرناک مانند سرطانخون، کمخونیهای حاد یا اختلالات تیرویید در حفره دهانی، نقش کلیدی در تشخیص و پیشگیری این بیماریهای سیستمیک ایفا میکند. مراقبت از دهانودندان مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت دندانها، لثهها و بافتهای دهان است. با اینحال، در ایران این اقدامات در سطحی متوسط اجرا میشود و نیاز است خانوادهها و نهادهای آموزشی با برنامهریزی بلندمدت، آموزشهای ضروری را از سالهای اولیه زندگی کودکان آغاز کنند.
-
چهارمین علت مرگ در ایرانیها چیست؟
اپیدمی خاموش دیابت در ایران
دیابت یکی از بزرگترین چالشهای نظام سلامت در ایران است که بهدلیل تغییر سبک زندگی، افزایش چاقی و کمتحرکی، در حال تبدیلشدن به یک اپیدمی خاموش است. بر اساس آمارهای رسمی، بیش از ۷ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند و حدود ۵ میلیون نفر نیز در مرحله پیشدیابت قرار دارند.
-
افزایش ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیونی قیمت خودرو وارداتی در سال جاری پیشبینی میشود
رکود تورمی در صنعت خودرو
سال جاری، بازار خودرو ایران با شوکقیمتی بیسابقهای روبهرو شده است. افزایش نرخ محاسباتی گمرک به ۷۰ هزار تومان و پیشبینی اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی برای خودروهای وارداتی، موجی از نگرانی را در میان مصرفکنندگان و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. براساس اعلام اتحادیه فروشندگان خودرو، قیمت خودروهای وارداتی و مونتاژی بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و خودروهای داخلی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نسبت به اسفند ۱۴۰۲ افزایشیافته است. این جهش قیمتی در شرایطی رخ داده که بازار هنوز به فعالیت عادی بازنگشته و معاملات واقعی شکل نگرفته است. بازار خودرو در برزخ رکود و تورم گرفتار شده و مصرفکنندگان در میان قیمتهای سرسامآور و کاهش قدرت خرید، توان ورود به این بازار را ازدست دادهاند. از طرفی، سیاستهای اقتصادی و تعرفههای سنگین واردات بر ابهام آینده این صنعت افزوده است. آیا سال جدید رکود تعمیق مییابد یا سیاستهای جدید تغییری در روند بازار خودرو ایجاد کنند؟
-
گروهی از خیران برای کمک به یتیمان و محرومان، آخر هر هفته دور هم جمع میشوند
رونق محبت و معرفت در آشپزخانه مسجد
فاطمه برزویی: معجزه یعنی ممکنشدن غیرممکنها؛ چیزی که خیلیها در این آشپزخانه تجربه کردهاند. از شفای یک بیمار تا نجات از حوادث ناگوار، هرکس معجزه را در اینجا به شکلی دیده است.
-
حریم خصوصی دانشآموزان، قربانی فالوئرهای مجازی
وقتی معلمان، اینفلوئنسر میشوند
موضوع فعالیت «معلمبلاگرها» در فضای مجازی و انتشار محتوای مربوط به دانشآموزان، چالشهای اخلاقی، حقوقی و آموزشی متعددی را ایجاد کرده است. بهرغم تصویب ممنوعیت فعالیت معلمبلاگرها توسط وزارت آموزشوپرورش و تعیین قوانین دقیق از سوی شورای عالی، همچنان فعالیت این معلمان در کلاسهای درس ادامه دارد و هیچ اقدام عملی برای نظارت یا برخورد با این تخلفات انجام نمیشود!
-
افزایش ۲۸درصدی علاقه مسافران نوروزی به بازدید از اماکن تاریخی کشور
صنعت گردشگری؛ پر مشتری و مهجور
سفرهای نوروزی به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای اقتصادی و فرهنگی ایران، تأثیر قابل توجهی بر توسعه اقتصاد گردشگری داخلی دارد. سفرهای نوروزی با ایجاد گردش مالی چند هزار میلیارد تومانی، اشتغالزایی گسترده و توسعه زیرساختها، نقش کلیدی در رشد اقتصاد ایران ایفا میکند. با این حال، برای بهرهبرداری پایدار از این پتانسیل، نیازمند برنامهریزی بلندمدت، مدیریت چالشهای زیست محیطی و کاهش وابستگی به درآمدهای فصلی هستیم.
-
نایبرییس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد
هشدار درباره تبعات گرانی خدمات سلامت
افزایش هزینههای خدمات سلامت در کشور، نگرانیهای جدی درباره دسترسی عادلانه به مراقبتهای پزشکی و تاثیرات بلندمدت بر سلامت عمومی ایجاد کرده است.
-
سرمایهگذاری مردمی در تولید؛ راهبردی برای تابآوری اقتصاد
تبدیل شعار سال به راهبرد ملی
باتوجهبه شعار سال۱۴۰۴ که بر «سرمایهگذاری برای تولید» تاکید دارد، اهمیت توجه به بخش تولید بهعنوان موتور محرک رشد اقتصادی کشور بیش از پیش نمایان میشود. تولید در هر کشوری نقشی اساسی در ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری، افزایش درآمد ملی و بهبود سطح معیشت ایفا میکند. سرمایهگذاری در این بخش، چه از سوی دولت و چه از طرف بخش خصوصی، میتواند زمینهساز رشد پایدار و متوازن اقتصادی باشد.
-
با رویکرد دیپلماسی فرهنگی میتوان توطئه ایرانهراسی را خنثی کرد
معاون اول رئیسجمهور برپایی نمایشگاه توانمندیهای صادراتی (ایران اکسپو) را یک پروژه بزرگ ملی برشمرد و با اشاره به سطح مطلوب هماهنگی بین تمامی نهادها و دستگاههای امر برای برگزاری هرچه باشکوهتر این نمایشگاه تاکید کرد: با رویکرد دیپلماسی فرهنگی میتوان توطئه ایرانهراسی را خنثی کرد.
-
تبدیل شلوغی مترو به فرصتی برای همدلی و افطاری ساده
مهربانی اینجاست
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: ماه مبارک رمضان، ماه مهمانی خدا و فرصتی برای تقویت روحیه همدلی و مشارکت اجتماعی است. در این میان، برگزاری افطاریهای ساده در اماکن عمومی، بهویژه در مکانهایی مانند ایستگاههای مترو، پایانههای مسافربری و پارکها، به پدیدهای تبدیل شده که نهتنها نیاز مادی روزهداران را برطرف میکند، بلکه پیامهای عمیق اجتماعی و معنوی را به همراه دارد. این اقدامات که اغلب با مشارکت مردم، نهادهای خیریه و سازمانهای دولتی انجام میشود، نشاندهنده ظرفیت بالای جامعه برای تبدیل محدودیتها به فرصتهای خدمترسانی است.
-
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر علویتهرانی تشریح کرد
از توبه تا تجدیدحیات
حجتالاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی، استاد حوزه علمیه در مسجد حضرت امیر(ع) درباره استغفار در ماه مبارک رمضان گفت: پیامبر(ص) فرمودند: «منادی در ثلث اول هر شب از ماه رمضان یا در ثلث آخر آن ندا میدهد: آیا درخواستکنندهای هست که درخواستی داشته باشد تا اجابت کنیم؟ آیا آمرزشخواهی وجود دارد که آمرزش بخواهد تا او را بیامرزیم؟ آیا توبهکنندهای هست که توبه کند تا توبهاش را بپذیریم؟ در این حدیث مقصود از شب، همان زمان نیمهشب شرعی تا اذان صبح است؛ این زمان را که به سه قسمت تقسیم کنید، ثلث اول و آخر آن مشخص میشود.»
-
دانشگاهها؛ کارخانه مدرک یا کانون عقلانیت؟
مسئله عقلانیت است
اگر از یک دانشجو بپرسید دانشگاه قرار است چه چیزی به او بدهد، احتمالا پاسخ میدهد: یک مدرک خوب، یک تخصص کاربردی و شاید پلی برای رسیدن به یک شغل پردرآمد. این تعریف، تا حد زیادی واقعبینانه است؛ دانشگاهها هم کمابیش خودشان را متعهد به همین سه چیز میدانند. اما آیا این تمام ماجراست؟
-
حجتالاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی:
آخرین باری که برای امام زمان(عج) دعا کردید چه زمانی بود ؟
ماه رمضان ماه بندگی و مهمانی خداوند است که درهای فیض و رحمت الهی در این ماه باز میشود و از جایگاه ویژهای در میان مسلمانان برخوردار است. رمضان پس از ماههای رجب و شعبان مقدمهای برای خودسازی و زمینهسازی معنوی و دوری از گناهان و نزدیک شدن به خداوند است. روزهداری که از ابتدا تا انتهای این ماه بر مسلمان واجب شده است نیز زمینه معنوی آمادگی روح برای قرارگرفتن در جایگاه استغفار و پاکشدن از گناهان است؛ ازاینرو مسلمانان با شبزندهداری، تلاوت قرآن، اطعام و افطاری دادن، صدقه و روزهداری سعی در بهرهمندی هرچه بیشتر از فضائل آن میکنند.
-
چگونه تربیت دینی فرزندان در سایه ماه مبارک رمضان ممکن میشود؟
آموزش دینی به سبک مادرانه
ماه رمضان، ماه مهمانی خدا، نهتنها فرصتی برای بازسازی روح و روان بزرگسالان است، بلکه بهعنوان یک دوره طلایی برای تربیت دینی فرزندان نیز محسوب میشود. در این ماه پربرکت، فضای معنوی خاصی حاکم است که میتواند به والدین کمک کند تا ارزشهای دینی را به شیوهای عملی و ملموس به فرزندان خود انتقال دهند. از روزهداری و قرائت قرآن تا مشارکت در نمازهای جماعت و اعمال خیر، ماه رمضان ابزارهای قدرتمندی در اختیار خانوادهها قرار میدهد تا فرزندان خود را با مفاهیمی مانند صبر، تقوا، همدلی و مسئولیتپذیری اجتماعی آشنا کنند.
-
عقبماندگی گردشگری با هدفگذاری ۲۰میلیونی سند افق چشمانداز ۱۴۰۴
صنعت ورشکسته
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: وجود بسترهای طبیعی، تاریخی، مذهبی، درمانی، تجاری و... از کشورمان فرصتی ایدهآل برای توسعه گردشگری ساخته است. بااینحال بسیاری از این ظرفیتها مسکوت مانده است، بهطوریکه طبق آخرین گزارشها در نیمه دوم سال جاری، تنها ۲۰درصد از این ظرفیتها مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند. در این میان اگرچه قرار بود گردشگری در دو دهه گذشته قاتق نان اقتصاد شود، تحمیل شرایط بینالمللی به گردشگری خارجی و محدود شدن آن، باعث شده این اقتصاد باشد که برنامه و چشمانداز این صنعت را راهبری و مدیریت کند. از سوی دیگر، شرایط اقتصادی زندگی در شهرها که به مهاجرت معکوس منجر شده و بسیاری از افراد را راهی دیار آبا و اجدادیشان کرده سهم گردشگری را از گردشگران داخلی نیز کاهش داده است.
-
گفتوگو با دکتر مسلم داوودینژاد درباره نقش روزه و ایمان در مبارزه با بیعدالتی
فردی بیاموز اجتماعی عمل کن
ملیحه محمودخواه – خبرنگار گروه جامعه: در دنیایی که ظلم و بیعدالتی به اشکال مختلف خود را در زندگی فردی و اجتماعی انسانها نشان میدهد، پرسش اساسی این است که چگونه میتوان در برابر ستم ایستادگی کرد و عدالت را در جامعه گسترش داد؟ در گفتوگویی تحلیلی با دکتر مسلم داوودینژاد، کارشناس مذهبی و روانشناس، به بررسی نقش ایمان، روزه و تزکیه نفس در مبارزه با ظلم پرداختیم.