-
لزوم شناخت به روز روشهای دشمن
منصور انوری، نویسنده پرکار خراسانی متولد سال ۱۳۳۴ در نیشابور است و از سال ۱۳۶۴ کار خود را با نگارش داستان کوتاه آغاز کرده است. رمان «جاده جنگ» بهعنوان طولانیترین رمان ایرانی اثر اوست که برگزیده جایزههای کتاب سال، جلال آلاحمد، کتاب فصل و قلم زرین هم شد. باتوجهبه شرایط نامساعد جسمی و بیماری به سوالات ما پاسخهای کوتاهی داده است.
-
نظام تعلیموتربیت در برابر فناوریهای روز دنیا منفعل است
باخت مدرسه به گوشی
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: سرعت پیشرفت فناوری بهقدری بالا رفته که بهکارگیری آن بهویژه برای اهدافی مانند زمینههای آموزشی، مسائل چندچهرهای را پیش روی سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی قرار داده است. یکی از مهمترین آنها که چند سالی میشود آموزشوپرورش ما را درگیر خود کرده، این است که در فرآیند آموزش آیا باید از وسایل و ابزار سختافزاری و نرمافزاری موجود بهره برد یا باتوجهبه بستر فرهنگی کشورمان باید دست به تولید ابزاری مبتنی بر یافتههای پژوهشی بومی زد.
-
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور در گفتوگو با «آگاه»:
محیطبان بدون سلاح محیطبان نیست!
امیر گودرزی-خبرنگار گروه جامعه: هرازگاهی امکانات محیطبانها مطرح میشود. از یکسو از مجهز شدن محیطبانها خبر میرسد و از سوی دیگر سازمان حفاظت از محیطزیست از نبود امکانات مینالند. در این میان، برخی به حذف سلاح و جایگزینشدن امکانات الکترونیکی اعتقاد دارند. برای روشنشدن چنین مواردی با سرهنگ «جمشید محبتخانی»، فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور گفتوگو میکنیم.
-
۳۸۰ شهر و ۹ هزار روستا در خطر فرونشست قرار دارند
گرد و غباری برپاست
کشور ما در سالهای اخیر همزمان با گرمشدن هوا در ۶ماهه اول سال با هجوم ریزگردها روبهرو بوده است. ریزگردها پدیدهای جوی و مجموعهای از گردوغبار، دود و دیگر ذرههای خشک معلق در هوا هستند که باعث کدرشدن آسمان و در اغلب موارد سبب کاهش دید نیز میشوند.
-
معاون امور استانهای سازمان رسانهای سپهر در گفتوگو با «آگاه»
یک دنیا کار نیک
نفیسه ابراهیم زاده انتظام، خبرنگار گروه جامعه: به مناسبت فرارسیدن هفته وحدت، پویش بینالمللی «علی حب النبی» با هدف ترویج فرهنگ کار خیر و عشق به پیامبر اکرم (ص) آغاز به کار کرد. در این پویش سراسری، افراد از سراسر جهان با انجام کارهای خیرخواهانه، عشق و ارادت خود را به پیامبر مهربانیها نشان میدهند. شرکتکنندگان با انتشار پستهایی در شبکههای اجتماعی، از اقدامات خیرخواهانه خود و دلایل انجام آنها میگویند.
-
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرد:
صنعت گردشگری کشور قربانی افزایش قیمت بلیت هواپیما
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس افزایش بلیت هواپیما را نمونهای از سیاستهای اقتصادی نادرست دانست و گفت: اگر تمرکز جدی بر افزایش قیمت بلیت هواپیما وجود نداشته باشد به بهرهوری دست نخواهیم یافت.
-
هم اکنون کمتر از هزار واگن ریلی فعال در کشور وجود دارد
تقاضای مسافری ۱۰ برابر ظرفیت ناوگان ریلی
لوکوموتیو یکی از ارکان سهگانه حملونقل ریلی در کنار واگن و خط است. لوکوموتیوهای موجود در کشور از نظر مالکیت به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم میشوند. در طبقهبندی دیگر نیز به دو بخش لوکوموتیو باری و مسافری تقسیم میشوند.
-
معدل میانگین در سه رشته، از ۱۰.۲۳ به ۱۰.۸۹ رسیده است
کارنامه سیاه
امیر گودرزی-خبرنگار گروه جامعه: چند سالی و چند باری بود در فضای مجازی میانگینهای عجیبوغریبی از نمرات امتحان نهایی دانشآموزان دستبهدست میشد ولی صحت آن معلوم نشد. اعدادی که از ۸ و ۹ تا ۱۱ و ۱۲ معدل دانشآموزان را نمایش میداد چند روزی است دوباره خود را نشان دادند، با این تفاوت که یک مقام رسمی درستی آن را تایید کرده است.
-
آیا خرید و فروش رمزارز در ایران قانونی است؟
جای خالی قانون
طبق آخرین اظهارات مسئولان درباره خلأهای قانونی رمزارزها در ایران نیز جلسات متعددی با دستگاههای متولی از جمله بانک مرکزی برگزار شده و یکی از نتایج این جلسات این بود که بانک مرکزی نسبت به ساماندهی این موضوع ورود کند که متاسفانه وظایف خود را بهخوبی انجام نداده است.
-
نخستین معاهده بینالمللی الزامآور هوش مصنوعی امضا شد
کنترل فناوری به سبک غربی!
اتحادیه اروپا، انگلیس، آمریکا و چند کشور دیگر نخستین توافقنامه در مورد هوش مصنوعی را امضا کردند. هدف این پیمان، «تضمین توسعه هوش مصنوعی در راستای حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون» عنوان شده است. این پیمان که «کنوانسیون چارچوب شورای اروپا در مورد هوش مصنوعی و حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون» نامگذاری شده، اولین معاهده بینالمللی الزامآور قانونی در این زمینه است.
-
میانگین قیمت مسکن در تهران به متری ۸۷ میلیون تومان رسیده است!
بنبست طرحها
بازار خریدوفروش مسکن در چند سال گذشته تورم بیسابقهای را پشت سر گذاشته و اکنون مردم نهتنها قدرتی برای خرید خانه ندارند، بلکه تامین هزینههای مربوط به اجارهبها نیز هر روز برای آنها سختتر میشود. از سوی دیگر، سازندگان مسکن نیز گرفتار تورم مصالح ساختمانی، رشد قیمت زمین و بوروکراسی پیچیده هستند. استان تهران جمعیت زیادی دارد که این شاخص در کنار افزایش تورم این شهر را به گرانترین شهر کشور تبدیل کرده و وجود تقاضای زیاد برای مسکن، موجب ایجاد شگردهای زیادی برای ساخت آپارتمان شده است.
-
مروری بر سومین روز از هفدهمین دوره بازیهای پارالمپیک پاریس
درخشش فرزندان ایران
رقابتهای پارالمپیک که هم اکنون در پاریس درحال برگزاری است، مدالهای رنگارنگی برای تیم ورزشی ایران به همراه داشته است. نخستین مدال برای ایران توسط خانم ورزشکار 15سالهای به دست آمد که به رنگ سیمین بود. روز گذشته نیز یکی دیگر از ورزشکاران رشته تیراندازی توانست مدال زرین را برای تیم ایران به دست آورد. در سومین روز از هفدهمین دوره بازیهای پارالمپیک پاریس، نمایندگان ایران در روز شنبه (۱۰شهریور) در پنج رشته ورزشی پاراتکواندو، پاراتیراندازی، پاراتیراندازی با کمان، پارادوومیدانی و گلبال به رقابت کردند.
-
قانون جمعیت زیر دست و پای 20 برابری غربالگریهای غیرضروری سقط شد
سقوط ستاد ملی جمعیت در دره سقط
نفیسه ابراهیمزاده انتظام –خبرنگار گروه جامعه: آمار زیر نرخ جایگزینی زادوولد در کشور برای نزدیک به یک دهه متوالی مدیران ارشد کشور را به این فکر انداخته که راههای مختلفی برای جبران آن بیندیشند. رییس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور نتیجه آن را افزایش نسبی تولد فرزند سوم، چهارم و فرزند پنجم و بیشتر در سال۱۴۰۲ نسبتبه دو سال قبل از آن و تثبیت نرخ باروری 1.6 در سالهای 1401 و 1402 ارزیابی میکند. باوجوداین آمارهای جمعیتی کشور همچنان نشتیهایی دارد. ازجمله سقط قانونی 20هزار جنین بهاستناد غربالگریهای غیرضروری که در رقابت با سیاستهای تشویقی توانسته سهم قابلتوجهی در پایین نگهداشتن جمعیت کشور ایفا کند.
-
معاون سابق دبیرخانه شورای عالی آموزشوپرورش در گفتوگو با «آگاه»:
بیپولی سند تحول را زمینگیر کرده
نفیسه ابراهیمزاده انتظام-خبرنگار گروه جامعه: اجرای سند تحول بنیادین یکی از دغدغههای رهبر انقلاب است که همواره بر اولویت آن تاکید داشتهاند. بااینحال این سند هرگز آنطور که شایسته بود در فرآیند تعلیموتربیت کشور تحولی ایجاد نکرد و همچنان در بر همان پاشنه قبل از عمر ۱۳ساله سند میچرخد.
-
آیا طرحهای دولت برای مهار بازار و تولید خانه به نتیجه خواهد رسید؟
دلالان، عامل رشد ناقص بازار مسکن
طوبی مؤید-خبرنگار گروه جامعه: وعده وزیر جدید راه و شهرسازی در زمینه تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، نیشتر تازهای به زخم کهنه رانت و دلالی در این حوزه زد. دولت چهاردهم نخستین دولت در سالهای اخیر است که هیچ وعدهای در حوزه مسکن به مردم نداده است. با این حال این به آن معنا نیست که تکلیف قانونی و تعهد مستند به اسناد بالادستی در این خصوص ندارد. ازجمله اتمام باقیمانده پروژه مسکن مهر و به سرانجام رساندن نهضت ملی مسکن که بخش قابلملاحظهای از ظرفیتهای وزارت راه و شهرسازی را به خود اختصاص داده است.
-
130 میلیارد تومان برای حفاظت از گربه کمیاب هزینه شده است
تدوین نقشه نجات یوز
دقیقا 30سال پیش در گرمای نهم شهریور یوزپلنگ مادهای همراه سه توله خود تشنه و گشنه سرگردان بودند تا اینکه ناچار وارد نخلستانهای اطراف شهر بافق شدند. هوای خنک نخلستان، بوی غذا و صدای آب آنها را به نزدیکی مناطق مسکونی کشیده بود، غافل از اینکه مردم با چوب و سنگ به انتظارشان نشسته بودند. بزرگ و کوچک با سنگ و چوب طوری حیوان بیچاره و تولههایش را محاصره کردند که راهی برای فرار نبود.
-
رخت سیاه عزا چگونه وارد فرهنگ ایرانی شد؟
حضور در مراسم عزاداری تنها زمانی است که احتمالا افراد با سوال «حالا چی بپوشم؟» مواجه نمیشوند؛ مراسمی که چه به بزرگی عزاداری برای شهادت ائمهاطهار(ع) باشند و چه مربوط به مرگ عزیزی که بهتازگی از دست دادهایم، پوشش پذیرفتهشده و منحصر به خود را دارد.
-
موبایل قاپهای معروف بلوار استادمعین دستگیر شدند
دزدها چهار بار مخفیگاه خود را تغییر دادند
رییس پلیس پایتخت جزئیات دستگیری سارق خیابان استاد معین و ۳ همدست دیگرش را تشریح کرد.
-
عرضه دارو از طریق فضای مجازی از اواخر شهریورماه آغاز میشود
زورآزمایی داروخانهها با سکوهای اینترنتی
طوبی مؤید، خبرنگار گروه جامعه:سخنگوی سازمان غذا و دارو از اجرای آزمایشی طرح «حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی» از اواخر شهریور ماه خبر داد. این طرح زیر سایه انتقادات فراوان به صدور مجوز تاسیس داروخانه و کمبود دارو لباس اجرا میپوشد.
-
کارگران نظافت شهری در محل کار خود با مشکلاتی مواجه هستند
بینهایت کار مفتی
امیر گودرزی -خبرنگار گروه جامعه: سال۱۳۸۵ زمانی که خدمات شهری شمایل مکانیزه به خود گرفت، مدیران شهری چنان به این روند امیدوار بودند که وعده دادند بهزودی نظافت شهر تمام و کمال با ماشین انجام میشود، طوری که فرزندان ما عمو رفتگر را باید در کتابها ببینند. تندیس رفتگری را هم در پارکی به همین نام نصب کردند که این شغل فراموش نشود. فراموش نشد؛ اما نه با مجسمه و کتاب چون این شغل حذف نشد؛ بلکه بر تعداد شاغلان آن بهطور چشمگیری هم افزوده شد. شاید تنها تغییری که شاهد بودیم تغییر نام آن به پاکبان بود؛ نامی که احتمالا بهدلیل حفظ شأن این کارگران زحمتکش تغییر کرد، برای آنهایی که با سختترین شرایط کار میکنند، دردی را دوا نکرد. امروز آمارهای غیررسمی از افزایش جانباختن کارگران رفتوروب شهری خبر میدهد که نبود تجهیزات و امکانات آنها را بیشازپیش در خطر تصادف با خودروها قرار داده است.
-
بانکها برای افتتاح حسابهای وکالتی ثبتنام فروش خودرو خود را به آب و آتش زدند
حراج وام در بی اعتباری!
همزمان با آغاز طرح ایرانخودرو برای ثبتنام فروش خودرو، برخی بانکها بهمنظور جذب سپرده به بهانه افتتاح حساب وکالتی، پرداخت وام ۸۰ تا ۱۳۰ میلیون تومانی برای خرید خودرو را تبلیغ میکنند. درحالی بانکها همزمان با آغاز ثبتنام برای پیشفروش ایرانخودرو، دست و دلبازیشان گل کرده که دقیقا در همین ایام صفهای طولانی برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن در نظام بانکی وجود دارد.
-
شناسایی ۳۷۰۰ پزشک متخلف ازسوی سازمان امور مالیاتی
فرار غیرممکن است
پرداخت مالیات در قبال درآمد، یک امر قانونی است که جامعه پزشکی نیز از آن مستثنا نیست؛ اما همواره حرف و حدیثهایی پیرامون فرار مالیاتی این حرفه مطرح میشود که چندان با واقعیتها همخوانی ندارد.
-
رییس قرارگاه حملونقل مرزی اربعین اعلام کرد
خروج بیش از ۲ میلیون زائر اربعین از ایران
از ابتدای ماه صفر تا کنون به بیش از دومیلیون نفر زائر از مرز مهران تردد کردهاند. با هماهنگیهای انجامشده با مرزبانی کشور عراق در هنگام افزایش حجم تردد زوار، تعداد گیتهای خروجی و همچنین دروازههای ورود و خروج زوار در مرز مهران افزایش مییابد و همین امر نیز موجب جلوگیری از ازدحام جمعیت در این مرز میشود.
-
توصیههای پلیس پیشگیری به زائران اربعین حسینی
اشیای قیمتی همراه نبرید
راهپیمایی اربعین آغاز شده است. در طول مسیر در صورت بروز هر مشکلی نیروهای امدادی و پلیس آماده خدمترسانی هستند. رئیس پلیس پیشگیری فراجا از زائران اربعین خواست از به همراه داشتن اشیای قیمتی و غیرضروری تا پارک خودروها در توقفگاههای غیرمطمئن خودداری کنند.
-
گفتوگو با معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ در ساماندهی موتورسواران متخلف
غریبه با قانون
امیر گودرزی- خبرنگار گروه جامعه: هر بار صحبت از وضعیت نابسامان موتورسیکلتها میشود، گروهی اعتقاد دارند سختگیری در اجرای قانون برای موتورسواران مانع امرارمعاش این قشر ضعیف است. از سوی دیگر، گروهی باور دارند با چشمپوشی قانون، اوضاع ترافیکی شهر بیشازپیش به هم میریزد. این دو دیدگاه دور باطل ساماندهی موتورسیکلتهاست. در ادامه پیگیری این موضوع، سراغ معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ میروم. سرهنگ «احسان مؤمنی» بیش از هفت سال است چنین مسئولیتی را در پایتخت برعهده دارد و به گفته خودش، همه تصادفات فوتی را به چشم دیده است. شاید به همین دلیل وقتی در مورد وضعیت موتورسیکلتها میپرسم، انگار داغش تازه شده است.
-
۷۰درصد مردم توان مراجعه به روانشناس را ندارند
سلامتی مردم با جیب خالی؟
ابلاغ تعرفههای خدمات روانشناسی و دریافت حق ویزیت سلیقهای روانشناسان؛ از ۳۵۰هزار تومان گرفته تا دومیلیون تومان، ماجرایی تکراری است که هر سال از پایین بودن دخل و بالا بودن خرجِ کلینیکهای روانشناسی آب میخورد.
-
با وجود ممنوع بودن کارهایی زیبایی در آرایشگاهها این روند همچنان ادامه دارد
سقوط زیبایی
گروه جامعه؛ امروزه با مد شدن عملهای زیبایی و تزریق انواع ژل در پوست عوارض شدیدی ناشی از این عملها در مراکز نامعتبر با افراد بدون متخصص به وجود آمده است. سالانه صدها شکایت تزری ژل که در آرایشگاهها بهصورت غیرقانونی انجام میشود به پزشک قانونی میرود. افراد آسیبهای جدی به صورتشان وارد شده و روند درمانشان شاید مدتها طول بکشد. آرایشگاهها در صفحاتشان تزریق انواع ژل و بوتاکس با قیمت مناسب برای جلب مشتری استفاده میکنند، کسانی که بهخاطر پرداخت پول کمتر ریسک انواع بیماریهای پوستی غیرقابل جبران را میخرند و از قیمت پایین این آرایشگاه کیف میکنند. اما سوال اینجاست که تزریق غیراصولی چه آسیبهایی در پی خواهد داشت؟ چرا افراد برای تغییر چهره تمایل زیادی دارند و چه باید کرد؟
-
بسیاری از پرستاران ترجیح میدهند در خانه بمانند و با این حقوق سر کار نروند
پایینترین حقوق برای پرستاران
ملیحه محمودخواه – خبرنگار گروه جامعه: مهاجرت پرستاران، کمبود پرستار در کشور، بیکاری پرستارانی که حاضر به کار کردن با حقوقهای پایین نیستند از جمله معضلاتی است که درحالحاضر در این حرفه وجود دارد.
-
برخی داروهای روتین مثل انسولینهای قلمی اکنون با کمبود مواجهاند
دارو، مبتلا به درد مزمن
محمد علی بیگی، خبرنگار گروه جامعه: قصه پرفراز و نشیب کمبود دارو سالهاست که ادامه دارد، اما باید بدانیم طیف زیادی از عوامل در زمینه کمبودهای دارویی موثر هستند که بیتوجهی به هریک از آنها، منجر به بروز کمبودهای دارویی و در نتیجه تحمیل فشار مضاعف به بیماران میشود.
-
روایت ۱۰ روز بی توجهی مسئولان به روستای زلزلهزده آبگاه را بخوانید
زندگی در گرمای ۴۵ درجه
ملیحه محمودخواه- خبرنگار گروه جامعه: ده روز از زلزله ۴.۶ ریشتری روستای آبگاه در ۵۵ کیلومتری شهرستان نیکشهر میگذرد، اما همچنان زمین روستا میلرزد و قصد آرام گذاشتن هم ندارد. خانهها ویرانه شده و مردم در کوچه و خیابان سرگردانند و نه توان ساخت خانههایشان را دارند. پسلرزه پشت پسلرزه، زمین را مدام میلرزاند و مردم فقیری که اکثر بیکارند، ماندهاند در چادرهایی که حالا گرما تار و پودش را میشکافد. داشتن چادر برای خانوادههای خوششانس روستا است. بسیاری از مردم زیر نخلهایی که آنها را به هم متصل کردهاند زندگی میکنند. در این محدوده بیش از سه هزار نفر بیخانه شدهاند و تنها ۱۲۲ چادر و ۱۰۰ پشهبند بین آنها تقسیم کردهاند.