«امروز بزرگ‌ترین منفعت امت اسلامی، اتحاد و هم‌افزایی برای حل مشکلات جهان اسلام است که اگر این اتحاد بود، مسائلی چون غزه و یمن رخ نمی‌داد.»

ضرورت شکل‌گیری وحدت در امت اسلام

آگاه: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این مطلب را روز گذشته در دیدار با کارگزاران حج بیان و بار دیگر بر اتحاد امت اسلام تاکید کردند. ایشان بارها به کلیدواژه «وحدت مسلمین» اشاره کرده‌اند. فقط کافی است مطالب رهبر انقلاب را بازخوانی کنیم. رهبر انقلاب ۱۱ فروردین‌ سال جاری به مناسبت عید سعید فطر در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی عزت روزافزون اسلام و مقابله با زورگویی و باج‌طلبی قدرت‌های بزرگ را در گرو  وحدت و بصیرت امت اسلامی خواندند و با تاکید بر دست برادری جمهوری اسلامی ایران به سمت همه دولت‌های اسلامی، گفتند: راه مواجهه موثر با جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی و حامیان آن در فلسطین و لبنان، اتحاد و هم‌دلی و هم‌زبانی دولت‌های اسلامی است.
تکرار و تاکید دوباره رهبری بر اتحاد مسلمین نقشه راهی است که معادله را به نفع منطقه و جبهه مقاومت رقم خواهد زد بنابراین جمهوری اسلامی ایران همواره پیام‌آور وحدت و همدلی امت اسلامی در مقابل دشمن است. در همین راستا مسعود پزشکیان در اکثر دیدارها و سخنرانی‌هایش به نتایجی که وحدت مسلمین می‌توانست ایجاد کند، اشاره می‌کرد. او هشت مرداد تازه فعالیتش را در پاستور آغاز کرد و با میهمانان و مسئولان خارجی دیدار و گفت‌وگو داشت. شیخ نعیم قاسم در آن زمان دبیرکل حزب الله لبنان نبود. پزشکیان در دیدار با او گفته بود: اگر کشورهای مسلمان وحدت خود را حفظ می‌کردند و به توصیه نبی مکرم اسلام «ید واحده» بودند، رژیم صهیونیستی و حامیان آن هرگز به خود اجازه ارتکاب چنین جنایاتی علیه ملت فلسطین را نمی‌دادند.
رهبر معظم انقلاب سه شهریورماه در آیین تجدید میثاق هیات دولت با آرمان‌های امام خمینی رحمت‌الله علیه، گفته بود: همه مسلمانان تمسک به ریسمان الهی می‌کردند، اسرائیل جرئت به این همه جنایت می‌کرد؟ برای حل مشکلات خودمان راهی جز افزایش وحدت و انسجام نداریم. رییس‌جمهور در سال گذشته سفر مهمی به عراق کرد و در حساب کاربری خود در صفحه مجازی درباره اهمیت سفر سه‌روزه‌اش، نوشته بود: دیدارهای خوبی در عراق برگزار شد که منجر به همبستگی و همبستگی بیشتر بین دو کشور می‌شود. هدف اصلی ما وحدت، انسجام و وفاق در کل امت اسلامی است.
به‌هرحال حرفی که از سوی همه مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران صادر می‌شود، وحدت و اتحاد مسلمین است. چرا که عدم اتحاد صحیح و واقعی کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان بهترین زمینه ممکن را برای رژیم صهیونیستی فراهم می‌آورد تا بیشترین میزان ظلم و ستم را علیه فلسطینیان انجام بدهد. شاهد آن همه درگیری‌ها، کشتار و جنگ‌های کوتاه و بلندی بود که در طول بیش از ۷۶ سال گذشته بر مردم فلسطین تحمیل شده است. جنگ‌هایی که تا امروز موجب شهید و زخمی‌شدن هزاران نفر از مردم فلسطین شده است.
این در حالی است که اگر کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان دست دوستی و برادری به هم دهند و اتحادی ناگسستنی را با یکدیگر داشتند، نه‌تنها رژیم صهیونیستی نمی‌توانست در طول بیش از هفت دهه اخیر تا این میزان ظلم و ستم علیه مردم فلسطین انجام بدهد، حتی نمی‌توانست با به راه‌انداختن چندین جنگ بزرگ و کوچک هزاران نفر از فلسطینیان را به شهادت رسانده و دست به نسل‌کشی علیه مردم فلسطینی بزند.
در حقیقت باید به این نکته مهم و حساس اشاره کرد که رویکرد دوگانه یا بهتر بگوییم که استاندارد دوگانه جامعه جهانی و دنیای غرب در برخورد با جنگ غزه و کشتار نسل‌کشی مردم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی موجب شد تا سران و مقامات این رژیم اشغالگر و نامشروع با خیالی آسوده و بدون هیچ نگرانی از محاکمه در مجامع و نهادهای قضایی بین‌المللی به کشتار فلسطینیان مشغول باشند.
براین‌اساس خالی اتحاد و همبستگی کشورهای اسلامی و ملت‌های مسلمان آنچنان خودنمایی می‌کند که حاصل آن ضمن اینکه موجب تضعیف و آسیب‌پذیرتر شدن ملت و مردم فلسطین در برابر ظلم‌ها و ستم‌های رژیم صهیونیستی شده است؛ در مقابل موجب شده تا دستان نظامیان و ارتش رژیم صهیونیستی برای ارتکاب انواع‌واقسام ظلم‌ها و جنایات علیه مردم فلسطین به‌خصوص مردم غزه باز باشد.
البته، کارشناسان و صاحب‌نظران منطقه هم خود، بهترین راهکار برای تقابل با دشمن را همین اتحاد امت اسلام می‌دانند و می‌گویند بزرگ‌ترین مشکل از صد سال قبل یا پیش از آن، از هم گسستن امت با نام‌های ساختگی است که هیچ فایده و اساسی ندارد. عناوینی همچون شیعه و سنی موضوعات فرعی و نه اصلی تلقی می‌شوند، مبنا مسئله اصل یعنی «اتحاد» است.
سوزان زین، کارشناس لبنانی و مشاور فرهنگی و رسانه‌ای مرکز ابومهدی المهندس در عراق، یکی از این کارشناسان است که تاکید می‌کند: «وحدت اسلامی» امروز تنها سلاحی است که با آن می‌توان با توطئه‌ها علیه اسلام مبارزه کرد. زیرا چالش اصلی که مسلمانان امروز با آن مواجه هستند، دوری از یکدیگر است. دشمنان اسلام امروز دارای بیشترین میزان ممکن از عناصر و مولفه‌های قدرت همچون پول، سیاست و رسانه هستند. علاوه بر این همه ابزارهای کنترل، نفوذ، حمله و غافلگیری را در اختیار دارند. آنها جبهه واحدی را علیه اسلام تشکیل می‌دهند که از استکبار و در راس آن آمریکا و صهیونیسم آغاز می‌شود و با نویسندگانی که در خدمت اهداف آنها هستند، خاتمه می‌یابد. او با بیان اینکه آنها مجهز به وسایل و تجهیزات متنوع و جدیدی هستند، گفت: این جبهه ضداسلامی نسبت به خطر اسلام که بیش از هر زمان دیگری آن را تهدید می‌کند، بسیار حساس است. منشا این حساسیت باورش به این امر است که اسلام فراتر از مجموعه‌ای از توصیه‌های اخلاقی بوده و به یک جریان فکری با نظام خاص خود تبدیل شده است.
در فرجام مطلب باید تاکید کرد: کشورهای اسلامی باید شکل‌گیری وحدت در امت اسلامی را امری بسیار مهم بپندارند و به این نکته واقف باشند که فقدان وحدت در میان آنها چه خطراتی را برای جوامع اسلامی در بر دارد و چه ظرفیت‌هایی را در جوامع اسلامی تحدید و تهدید می‌کند. ازاین‌رو بر همه آنان واجبِ سیاسی است تا ضمن کاستن از میزان اختلافات و تفاوت‌های سلیقه‌ای در مورد فلسطین، غزه و یمن با یکدیگر دست اتحاد و برادری دهند تا بتوانند در برابر تجاوزات صهیونیست‌ها دفاع کنند. به فرموده امام خمینی (ره) اگر مسلمین مجتمع بودند و هر کدام یک سطل آب می‌ریختند، رژیم صهیونیستی را سیل می‌برد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.