۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۲۳
کد خبر: ۱۲٬۶۸۲

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی صبح دیروز (یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه) در همایش بین‌المللی علوم‌انسانی اسلامی، طی سخنانی به تبیین و تشریح نیازمندی‌های کشور به ساحت‌های مختلف علوم‌انسانی پرداخت و گفت: باید بدانیم کجا و چگونه می‌توانیم میراث علمی تمدنی خود را به کار بگیریم و حتی با دیگران به اشتراک بگذاریم و کجا و چگونه می‌توانیم از دستاوردهای نظری و تجربی دیگران برای پیشرفت خود استفاده کنیم.

به‌روزرسانی نقشه جامع علمی کشور یک ضرورت است

آگاه: برای همین، به‌روزرسانی نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر جایابی علوم‌انسانی اسلامی، یکی از اولویت‌های ماست. با این کار نمی‌خواهیم یک سند بالادستی دیگر روی طاقچه اتاق مدیران اضافه کنیم، بلکه می‌خواهیم برای یک نبرد تمام‌عیار شناختی تمدنی که همین امروز درگیر آن هستیم، یک کالک عملیاتی داشته باشیم، آن وقت مسئولیت، نقش و سهم خودمان را در این میدان پرخاطره، اما فرصت‌ساز پیدا می‌کنیم.
وی در ادامه، تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی با بازوان قوی علمی و فکری خود یعنی نهادهایی همچون مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز تحقیقات اسلامی قم مجلس و مرکز اسناد و کتابخانه مجلس هم می‌تواند و هم وظیفه دارد که برای هم‌افزایی با نهادهای فعال در جریان تولید و توسعه علوم‌انسانی اسلامی همکاری کند؛ این شاید یکی از بهترین دریچه‌های حل مسئله و به‌رسمیت‌شناختن مسئله باشد. ما تا قدرت تفکر علمی نداشته باشیم که مشکلاتمان را تبدیل به مسئله کنیم، راه به جایی نخواهیم برد. یعنی تا مسئله را به رسمیت نشناسیم، راه‌حل آن را هم نمی‌توانیم پیدا کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جریان علوم‌انسانی اسلامی با حکمرانی علم در کشور مرتبط است. تشریح چگونگی پرداختن به چنین امری در شأن این دست همایش‌های علمی است و ما در مجلس شورای اسلامی برای استفاده و بهره‌برداری از یافته‌ها و دستاوردهای آن در عرصه‌های حکمرانی اقتصادی، حکمرانی امور مدیریتی، حکمرانی سیاست داخلی و خارجی، حکمرانی مسائل دفاعی و امنیتی، حکمرانی مسائل فرهنگی و اجتماعی و حکمرانی محیط‌زیست آماده هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.