اختتامیه برنامه زندگی با آیه‌ها، ظهر روز گذشته برگزار و همزمان از شبکه پنج‌سیما برای مخاطبان پخش شد. رییس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این برنامه اظهار کرد: این رویداد یک نهضتی جمعی و کار مردمی رو به جلو بود که برخی نهادهای دیگر هم حضور داشتند.

گام دوم؛ حفظ ۱۰۰ آیه

آگاه: حجت‌الاسلام محمد قمی، همچنین در بخشی از سخنان خود افزود: اینجا حضور پیدا کردم تا از همه تشکر کنم، علی‌الخصوص از مجری جناب آقای فرزاد جمشیدی و بانویی که تشویق‌کننده ۴۰ هزار نفر بسیاری از مردم ما بودند.  رییس سازمان تبلیغات اسلامی درباره اهمیت قرآن در زندگی مردم نیز گفت: براساس افکارسنجی‌های متقن و مردمی، ما جامعه‌ای هستیم که قرآن و تقدسش را باور داریم و آن را باعث برکت و نور می‌دانیم؛ ولی متاسفانه از آن برخوردار نیستیم. وی افزود: زندگی‌های ما با زندگی قرآنی فاصله دارد و شاید این نهضت گامی به سوی قرآنی‌شدن زندگی ما بود که جمعیت زیادی از آن شرکت کردند. اینکه ۱۱ میلیون نفر وارد حفظ و تفسیر و راه کاربردی‌کردن در زندگی شوند بسیار شیرین است.
حجت‌الاسلام قمی افزود: مردم ایران، قرآن دوست هستند. در گوشه و کنار ممکن است مردم به مسائلی معترض باشند، اما هیچکس در مقوله قرآن اعتراضی ندارد بلکه متحد هستند. وی اظهار داشت: با این طرح نحوه رفتار در جامعه و خانواده بهتر است که قرآنی شود و بسیار شیرین است که موردتوجه قرار بگیرد. دغدغه‌مندان زیادی را می‌شناسم که این کار را جا بیندازند، حاج اسماعیل رمضانی و بزرگوارانی که در شبکه‌های مختلف تلویزیونی با بیان روان و شیرین ارائه کردند. قمی افزود: ما باید قدری بیشتر با قرآن ارتباط گرفته و آن را در زندگی به‌کار ببندیم، قرآن فقط برای ماه رمضان نیست بلکه در طول مسیر زندگی ما به آن نیاز داریم. وی گفت: همه آیه «انالله و اناالیه راجعون» را شنیدیم ولی هنوز آن را درک نکردیم که اگر از لحاظ تفسیر و کاربردی‌کردن آن را بفهمیم، بسیار می‌توانیم آن را کاربردی کنیم. در قدم بعدی زندگی با آیه‌ها امیدواریم حضور بیش از ۱۱ میلیون نفر را شاهد باشیم. در این برنامه از فرزاد جمشیدی به عنوان سفیر زندگی با آیه‌ها نیز قدردانی شد. 

۴۶۰ هزار معلم در طرح زندگی با آیه‌ها شرکت کردند
معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش هم در بین جمعی از چهره‌های سرشناسی حوزه فرهنگی و دینی در خصوص دستاوردهای بزرگ طرح ملی «زندگی با آیه‌ها» گفت: در مراحل اول و دوم اجرای طرح، فعالیت‌های آموزش و پرورش به خوبی پیش رفت، اما در این میان اتفاقاتی رخ داد که باعث شد بازنگری‌هایی صورت گیرد. همین مسئله موجب شد که مرحله سوم پرشورتر و جاری‌تر برگزار خواهد شود. صادق حسین‌زاده ملکی در ادامه گفت: تاکنون بیش از ۴۶۰ هزار معلم در این طرح شرکت کرده و در آزمون آن حضور یافته‌اند. پیش‌بینی می‌شود در مرحله بعدی، تعداد فرهنگیان شرکت‌کننده افزایش بیشتری پیدا کند. وی در ادامه اظهار کرد: در بخش دانش‌آموزی نیز مدارسی وجود دارند که تمامی دانش‌آموزان آنها به این پویش پیوسته‌اند. به‌عنوان نمونه، در استان قزوین بیش از ۱۳۰ مدرسه به طور کامل در این برنامه مشارکت داشته‌اند. اگر ما زندگی خود را بر اساس آیات قرآن تنظیم کنیم، مجموعه‌ای از خوشبختی‌های دنیوی و اخروی را در زندگی خود شاهد خواهیم بود. امروز قرآن به سطوح مختلف زندگی مردم وارد شده و آموزه‌های آن بر زبان‌ها جاری شده است. معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش، تاکید کرد: این طرح هم در ساخت فردی و خانوادگی موثر است و هم در تقویت تشکل‌های فردی و دانش‌آموزی نقش دارد. ملکی افزود: طرح «صد آیه آشنا» یکی از بخش‌های مهم این برنامه است که در آن دانش‌آموزان با هدف تحقق آیه شریفه «تَعاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی»، تلاش می‌کنند مسائل مختلف مدارس را حل کنند. وی گفت: این فعالیت‌ها ساحت عمومی و فرهنگی مدارس را نیز در برمی‌گیرد و موجب پویایی بیشتر در فضای آموزش و پرورش می‌شود. وی افزود: هرچه انس با قرآن و توجه به مضامین تعالی‌بخش آن در مدارس افزایش یابد، خانواده‌ها نیز در مسیر خوشبختی و رشد قرار می‌گیرند. آیات قرآن آثار تبلیغی و تربیتی فراوانی دارند. ملکی گفت: به‌عنوان مثال، آیه شریفه «لَئِن شَکَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّکُمْ» در سطح دانش‌آموزی بسیار اثرگذار بوده است. وی در پایان گفت: برداشت من این است که حضور فرهنگیان و دانش‌آموزان در گام بعدی این طرح، پررنگ‌تر خواهد بود. با آشنایی طیف‌های گسترده‌تر با این برنامه، این حرکت در تابستان و ایام فراغت نیز با گستردگی بیشتری ادامه خواهد یافت.

قرآن در زندگی روزمره مردم
حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده، رییس سازمان دارالقرآن الکریم هم از دیگر افرادی بود که درباره برگزاری برنامه زندگی با آیه‌ها سخنانی را مطرح کرد. او با تشریح اهداف و دستاوردهای این طرح گفت: نهضت قرآنی «زندگی با آیه‌ها» تلاشی گسترده و همدلانه با مشارکت تمام ظرفیت‌های حاکمیتی و مردمی برای گسترش فهم، حفظ و به‌کارگیری آیات کاربردی قرآن در زندگی روزمره مردم است. وی افزود: در دو گام نخست این طرح، ۶۰ آیه عرضه شد و گام سوم نیز از جمعه این هفته با محوریت ۱۱۰ آیه منتخب و مأنوس نزد مردم آغاز خواهد شد. تقی‌زاده با اشاره به برنامه‌ریزی ویژه برای مناسبت‌های ملی و مذهبی، گفت: در ایام محرم، اربعین، هفته وحدت و تابستان، طراحی‌های اختصاصی برای اجرای برنامه‌ها پیش‌بینی شده و شبکه نهال نیز در بخش کودک همکاری گسترده‌ای داشته است. وی تصریح کرد: هدف این نهضت، تبیین آیات مرتبط با موضوعات کاربردی زندگی با استفاده از ظرفیت‌های مردمی، رسانه‌ای و فناورانه است؛ به‌گونه‌ای که مردم این آیات را بفهمند، حفظ کنند و در زندگی به کار گیرند. رییس سازمان دارالقرآن الکریم، در ادامه با اشاره به استقبال گسترده از این طرح ملی اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۱ میلیون نفر در مسیر فهم و حفظ آیات قرآن قرار گرفته‌اند و برای بیش از چهار میلیون و ۱۵۰ هزار نفر امکان دریافت گواهی حفظ و درک ۳۰ آیه فراهم شده است. او با اشاره به جلسات برگزارشده در ماه رمضان امسال، گفت: حدود دو و نیم میلیون جلسه قرآنی در قالب ۱۷۰ هزار محفل روزانه و هفتگی در مساجد، منازل، هیئات، مدارس، اماکن عمومی و ادارات برگزار شد؛ از این میان، ۳۹ درصد در مساجد، ۳۴ درصد در منازل، ۱۰ درصد در هیئات، ۱۰ درصد در مدارس، پنج درصد در اماکن عمومی و دو درصد در ادارات بود. همچنین ۱۲۰ هزار محفل به‌صورت مستمر فعالیت داشته‌اند. تقی‌زاده با اشاره به مشارکت بیش از ۱۱۰ هزار «سفیر آیه‌ها» در اجرای این جلسات و محافل قرآنی خاطرنشان کرد: توانمندسازی این سفیران در سه محور انجام شده است؛ نخست، برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی برای آموزش شیوه‌های برگزاری محافل. دوم، تولید و ارائه محتوای متنوع صوتی، تصویری و مکتوب از طریق پایگاه اینترنتی «محصولات زندگی با آیه‌ها»؛ سوم، طراحی و عرضه دستیار هوشمند تولید محتوا برای شخصی‌سازی محتوای مورد نیاز سفیران. وی ادامه داد: تاکنون بیش از
 ۳۰ نهاد و هزاران مجموعه مردمی در این حرکت مشارکت داشته‌اند. همچنین بیش از ۱۰ عنوان کتاب و بیش از هزار محصول رسانه‌ای و گرافیکی در چارچوب این نهضت تولید شده است. زیرساخت‌های فناورانه‌ای نظیر اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها»، دستیار هوشمند تولید محتوا و بازی قرآنی «آیلیگ» نیز طراحی و در دسترس عموم قرار گرفته است. رییس سازمان دارالقرآن الکریم از برگزاری مسابقات گوناگون قرآنی زنده، تلویزیونی، لحظه‌ای، گروهی و اینترنتی ذیل این طرح خبر داد و گفت: میزان مشارکت در میان بیش از ۱۱ میلیون مخاطب قابل‌توجه بوده و چهار میلیون و ۶۵ هزار نفر با نرخ مشارکت بالای ۶۰ درصد در این رقابت‌ها حضور فعال داشته‌اند. نهادهایی که مایل به مشارکت در اجرای طرح برای ماه مبارک رمضان سال آینده هستند، باید تا یک ماه آینده آمادگی خود را به دبیرخانه طرح اعلام کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.