آگاه: بر اساس مشاهدات میدانی و گزارشهای منتشر شده، قیمت خودروهای داخلی طی این هفته روند افزایشی داشت و به طور متوسط بین یک تا سه درصد افزایش یافت. مدلهای پرمتقاضی مانند پژو ۲۰۶، سمند و تیبا بیشترین رشد قیمت را تجربه کردند؛ بهطوریکه قیمت پژو ۲۰۶ حدود ۲.۵ درصد، سمند دو درصد و تیبا ۱.۸ درصد افزایش یافت. کارشناسان دلیل اصلی این روند را افزایش تورم انتظاری و نوسانات نرخ ارز عنوان میکنند.
در بازار خودروهای وارداتی نیز به دلیل محدودیتهای اعمال شده در واردات و افزایش نرخ ارز، قیمتها به طور میانگین چهار درصد افزایش یافت. در حوزه تقاضا، به دنبال افزایش قیمتها و تورم موجود در اقتصاد کشور، تمایل مصرفکنندگان به خرید خودروهای نو کاهش یافته و بازار خودروهای دستدوم و مدلهای اقتصادیتر با افزایش تقاضا مواجه شده است. به گفته فعالان بازار خودرو، حجم معاملات در بازار خودروهای کارکرده نسبت به هفتههای گذشته، حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است. همچنین سهم خودروهای اقتصادی (قیمت زیر ۶۰۰ میلیون تومان) در معاملات کل خودروها به ۶۵ درصد رسیده که نشاندهنده گرایش بیشتر خریداران به گزینههای مقرونبهصرفه است. از سوی دیگر، محدودیتهای وارداتی و کمبود قطعات یدکی همچنان از عوامل محدودکننده عرضه در بازار خودرو به شمار میروند که فشار بر قیمتها را تشدید کرده است. همچنین روند افزایشی نرخ ارز که در هفته گذشته حدود سه درصد افزایش داشت، به عنوان عاملی تاثیرگذار در بالارفتن قیمت خودروها مطرح است.
در این رابطه سعید موتمنی، رییس سابق اتحادیه فروشندگان خودرو تهران، از روند افزایشی قیمتها در بازار خودرو خبر داده و میگوید: این رشد قیمتها در بخش خودروهای داخلی، وارداتی و مونتاژی عمدتا به دلیل نوسانات نرخ ارز، محدودیتهای موجود در تخصیص ارز و همچنین افزایش تعرفههای واردات شکل گرفته است.
او همچنین به موضوع تاخیر در تحویل خودرو اشاره کرده و توضیح میدهد: خودروسازان در زمان فروش، وعده تحویل ۹۰ روزه میدهند؛ اما در عمل، گاهی تا یک سال طول میکشد تا خودرو به دست خریدار برسد. به گفته موتمنی، این تاخیرها نهتنها موجب نارضایتی مصرفکنندگان شده، بلکه از جنبه روانی نیز تاثیر منفی بر بازار خودرو گذاشته است.
به گزارش مهر، بهطورکلی بازار خودرو در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴ با افزایش قیمتها و کاهش نسبی تقاضا برای خودروهای نو مواجه بوده است. پیشبینی میشود در صورت ادامه روند فعلی، تقاضا بیشتر به سمت خودروهای کارکرده و ارزانقیمت معطوف شود و احتمال افزایش بیشتر قیمتها در هفتههای آتی وجود دارد.
۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۱۳٬۱۹۳
بازار خودرو در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴ با افزایش قیمتها و کاهش نسبی تقاضا برای خودروهای نو مواجه بوده است. بازار خودرو در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴، شاهد تحولات قابلتوجهی بود که بر قیمتها، میزان تقاضا و الگوی مصرف تاثیر گذاشت.

نظر شما