آگاه: دولت سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به چرخه تولید نان پرداخت میکند تا این محصول با قیمت مناسبی به دست مصرفکننده برسد؛ اما بر اساس مشاهدات میدانی بسیاری از نانواییها حاضر به رعایت این نرخها نیستند و معتقدند نرخ نان باید متناسب با هزینههای واقعی تولید بازنگری شود. عمده نانوایان کشور آراد یارانهای برای پخت نان دریافت میکنند و بهاصطلاح دولتیپز هستند و بر اساس دستورالعمل باید نرخ نان را جلوی دید مشتری قرار دهند اما در بسیاری نانواییها علاوه بر اینکه این کار انجام نمیشود نان با قیمت بالاتر به فروش میرسد.
اتحادیه نان سنگک تهران، عملا به این موضوع اذعان کرده و اعلام کرده است که این محصول در اکثر نانواییهای دولتیپز در حالی ۱۰ هزار تومان به فروش میرسد که نرخ مصوب آن پنج هزار تومان است.
درحالیکه محمد نجمدی، عضو هیئت مدیره اتحادیه نان سنگک، از دادن نرخنامه برای نان سنگک آزادپز به قیمت ۲۵ هزار تومان خبر میدهد که مصوبه یا دستورالعملی دراینارتباط از سوی دولت یا حتی اتاق اصناف ندارد. نجمدی دراینارتباط اظهار کرده است که این نرخ در یک منطقه از تهران که تمامی نانواییهای سنگکی آن آزادپز هستند، اجرایی شده و به آها نرخنامه نیز داده شده است. او حتی اظهار امیدواری میکند که نانوایان آزادپز نرخ جدید تعیینشده را رعایت کنند؛ که به این معنی است که نان آزاد حتی بالاتر از این نرخها به فروش میرسد.
نجمدی تصریح کرد: نرخ ۲۵ هزار تومان تعیینشده برای هر عدد نان سنگک ساده، بر اساس آنالیز هزینه تمامشده پخت نان و با درنظرگرفتن قیمت آب آزاد است. وی همچنین به گرانی فروشی علنی نان دولتی اشاره کرد و گفت: «بیشتر نانوایان آن را ۱۰ هزار تومان به فروش میرسانند، زیرا نرخ مصوب (پنج هزارتومانی)، هزینههای تمامشده آنها را پوشش نمیدهد.»
محمدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، در گفتوگویی در واکنش به این پرسش که آیا نرخ مصوبی برای نان سنگک آزادپز اعلام شده است یا خیر، اظهار کرد: همانطور که از اسم نان آزادپز مشخص است، نرخ دستوری برای این محصول تعیین نمیشود و خود اتحادیه آن را تعیین کرده است. وی افزود: باتوجهبه اینکه آب یارانهای در اختیار نانوایان آزادپز قرار نمیگیرد، این نرخ توسط اتحادیه و بر اساس هزینههای تولید تعیین شده است.
رئیس اتاق اصناف تهران، ادامه داد: تعداد نانوایان آزادپز در مقایسه با نانوایان یارانهای بسیار کمتر است و عمده نانوایان، یارانه دریافت میکنند. وی تصریح کرد: لازم است نرخ نان بر اساس هزینههای تولید نانوایان بهروزرسانی شود تا این هزینهها پوشش داده شود. این در حالی است که پیگیری خبرنگار روزنامه «آگاه» در برخی نانواییهای سنگکی در شمال و مرکز تهران نشان میدهد نان بزرگ (با کمی وزن بیشتر از چانه معمولی) و اضافه شدن کنجد به نان، با قیمت ۵۰، ۶۰ و ۷۰ هزار تومان هم به فروش میرسد. البته باید به این مساله اشاره کرد که نانهای گرانتر به دلیل کیفیت پخت بهتر دورریز بسیار کمتری نسبت به انواع معمولی نان سنگک دارند.
۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
کد خبر: ۱۳٬۴۰۸
در حالی که رییس اتحادیه نان سنگک تهران قیمت نان سنگک آزاد را بر اساس نرخنامه داده شده به برخی نانوایان را ۲۵ هزارتومانی اعلام کرده است اما پیگیریها نشان میدهد که نرخ مصوب جدیدی در حوزه نان توسط دولت یا اتاق اصناف ابلاغ نشده است.

نظر شما