آگاه: لانژه تاکید کرد که تعرفههای آمریکا یک سیلی به صورت مذاکرات است. این شیوه درستی برای رفتار با یک شریک تجاری نیست. رییس کمیته تجاری در پارلمان اروپا گفت: ما اولین مرحله اقدامات متقابل را به تعویق انداختیم، اما اکنون کاملا یقین یافتهام که این اقدامات باید فورا اجرا شود و باید در برابر آمریکا، مقابله به مثل کرد. روزنامه «گاردین» روز یکشنبه گزارش داد که اتحادیه اروپا پس از تهدید تعرفه
۳۰ درصدی دونالد ترامپ رییسجمهور آمریکا، در مورد چگونگی پیشبرد مذاکرات تجاری سردرگرم شده است.
روزنامه گاردین میافزاید: اتحادیه اروپا پیشتر از رویکرد تهاجمی عقبنشینی کرده و بهدنبال توافقی حداقلی با آمریکا بود، اما دونالد ترامپ بار دیگر اوضاع را دگرگون کرد. طبق این گزارش اتحادیه اروپا بهدنبال توافقی حداقلی، مشابه انگلیس بود و امید داشت در ازای پذیرش تعرفه ۱۰ درصدی بر اکثر واردات، از مالیات ۲۷.۵ درصدی بر صادرات خودرو و تعرفه ۵۰ درصدی واردات فولاد معاف شود. گاردین با بیان اینکه دلیل تغییر موضع اتحادیه اروپا در قبال جنگ تعرفهای ترامپ، روسیه بوده است، نوشت: همانطور که یکی از دیپلماتهای اروپایی اذعان کرده در اجلاس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در اواسط ژوئن (خرداد / تیر) واقعیتهای تلخی مطرح شد؛ از جمله آنکه اتحادیه اروپا ممکن است پنج تا ۱۰ سال طول بکشد تا قابلیتهای هوایی، موشکی و اطلاعاتی خود را در هوا و زمین برای دفاع در برابر حمله نظامی روسیه تقویت کند؛ بنابراین نباید بهواسطه جنگ تجاری ترامپ، از قافله واردات مواد اولیه ادوات نظامی از آمریکا باز بماند.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه پیشبینی تصمیمات ترامپ کاری بیهوده است، افزود: با این حال، تهدید غافلگیرکننده اخیر رییسجمهوری آمریکا برای اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر اتحادیه اروپا، ضربهای به اعتمادبهنفس این اتحادیه زد؛ بلوکی که بنا به گفته دیپلماتها پیشتر تجارت را فدای هدف بزرگتری چون امنیت و دفاع از قاره کرده بود.
یکی از دیپلماتها در گفتوگو با گاردین با اشاره به خطراتی که حقوق کاری، آزادی بیان، رفاه اجتماعی و خدمات عمومی را تهدید میکند، گفت: اگر اتحادیه اروپا در برابر ترامپ نایستد یا خواستار اجرای سختگیرانه قوانین نشود، این سوال مطرح خواهد شد که از نظام بینالمللی مبتنی بر قواعد چه چیزی باقی میماند؟ گاردین با بیان اینکه برخی به چاپلوسی از رییسجمهوری ایالات متحده اعتراض کردند و به اینکه رییس ناتو، ترامپ را بابا خطاب کرده معترض شدند، نوشت: با این حال یکی از دیپلماتها هفته گذشته گفت که ما به آنچه میخواستیم رسیدیم، ترامپ همچنان به تامین سلاح برای اوکراین ادامه میدهد. دیپلمات دیگری نیز اظهار کرد که اتحادیه اروپا هرگز نمیتوانست مانند ژاپن به رویکرد سختگیرانه ادامه دهد، چرا که این کشور برای دفاع از خود به آمریکا وابسته نیست. بر اساس این گزارش، دیپلماتهای اروپایی اذعان کردند که توافقی که به آن امیدوار بودند، خود یک امتیاز بزرگ به آمریکا بود. اما ورق دوباره برگشته است، این بار توسط ترامپ. تعرفه ۳۰ درصدی به احتمال بسیار زیاد باعث جنگ تجاری خواهد شد، چراکه حتی تعرفه ۱۵ درصدی هم به سختی قابلتحمل خواهد بود.
جنگ تعرفهای جدید ترامپ از ۱۰ مرداد
دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا بهتازگی اعلام کرده که از اول آگوست (۱۰ مرداد) تعرفههای ۳۰ درصدی این کشور بر کالاهای وارداتی از کشورهای اتحادیه اروپا و مکزیک اعمال خواهد شد. ترامپ این تصمیم را از طریق نامههایی خطاب به اورسولا فوندرلاین، رییس کمیسیون اروپا و کلودیا شینباوم، رییسجمهور مکزیک اعلام و نسخههایی از این نامهها را در شبکه اجتماعی تروث سوشیال منتشر کرد. وی هشدار داد که اگر اتحادیه اروپا و مکزیک در واکنش به این اقدام تعرفههای خود را افزایش دهند، آمریکا نیز به همان میزان تعرفههای جدید خود را افزایش خواهد داد. ترامپ در پست خود نوشت: اگر تصمیم به تلافی گرفتید و تعرفهها را افزایش دادید، ما نیز همان میزان را به ۳۰ درصد فعلی اضافه خواهیم کرد. رییس کمیسیون اروپا در واکنش به تصمیم جدید دولت ترامپ برای اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا هشدار داد که این اقدام میتواند زنجیرههای حیاتی تامین در دو سوی آتلانتیک را مختل و به منافع مشترک اقتصادی، بهویژه در حوزههای حساس مانند صنایع درمانی، آسیب جدی وارد کند.
نارضایتی آمریکاییها از سیاستهای تعرفهای ترامپ
اما یک نظرسنجی جدید در آمریکا نشان داد که رایدهندگان جمهوریخواه، از سیاست دونالد ترامپ در اعمال تعرفهها راضی نیستند. تارنمای پولیتیکو در این رابطه نوشت: نظرسنجی اختصاصی مشترک این تارنمای آمریکایی و موسسه پابلیک فرست نشان داد که سیاستهای مُخرب تجاری ترامپ، بخش عمدهای از رایدهندگان به وی را دچار نارضایتی کرده؛ موضوعی که خط قرمز جمهوریخواهانی است که خود را برای شرکت در انتخابات میان دورهای ۲۰۲۶ آماده میکنند.
این نظرسنجی نشان داد که یک چهارم و تقریبا نیمی از رایدهندگان آمریکایی که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ به ترامپ رای دادند، درباره عناصر مختلف سیاست تعرفهای او به ویژه رویکردش در قبال چین تردید دارند. این نتایج نشان داد که فقط نیمی از رایدهندگان به ترامپ بر این باورند که تعرفههای او علیه سایر کشورها از جمله چین به عنوان دومین کشور بزرگ اقتصادی جهان، به نفع شرکتهای آمریکایی است. پولیتیکو نوشت: این نظرسنجی هشداری برای جمهوریخواهان با توجه به تمرکز رییس جمهوری آمریکا بر مسائل تجاری و وعده او برای بازگرداندن صنایع به آمریکا است. رییسجمهوری آمریکا در روزهای اخیر با ارسال نامه به دیگر کشورها و تهدید اعمال تعرفههای سنگین جدید علیه آنها، تنشهای تجاری را تشدید کرد. حتی قبل از ارسال این نامهها نیز، نظرسنجیهای انجام شده در اواسط ماه ژوئن (خرداد) نشان میداد که ترامپ بسیاری از حامیانش را به دلیل سیاست تعرفهایاش از دست داده است. وی به عنوان بخشی از کارزار انتخاباتی در سال ۲۰۲۴، وعده داده بود که هزینه کالاها را کاهش میدهد اما تردیدها درباره جنگ تجاری، خطر تهدید اقتصاد جهانی و افزایش تورم را به دنبال دارد به ویژه که ترامپ و جمهوریخواهان مدتها جو بایدن، رییسجمهوری پیشین آمریکا را بر سر چنین موضوعاتی تحتفشار قرار داده بودند. در نظرسنجی پولیتیکو و پابلیک فرست از هر چهار نفر که خود را رایدهندگان ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۴ معرفی کرده، یک نفر گفت که تعرفههای رییسجمهوری به توانایی ایالات متحده برای مذاکره بر سر توافقات تجاری بهتر با سایر کشورها آسیب وارد میکند. همچنین ۴۵ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ میتواند به طور یکجانبه علیه کشورها تعرفه وضع کند، پاسخ مثبت دادند و ۴۴ درصد گفتند باید از کنگره تایید بگیرد. ترامپ تهدید کرده که دور جدید تعرفهها را از اول اوت (۱۰ مرداد) اعمال خواهد کرد و با ارسال نامه به شرکای تجاریاش در پلتفورم شبکه اجتماعیاش تروث سوشال، شروع به دیکته کردن پیشنهادهای مالیاتهای جدید کرده است. بسیاری از اقتصاددانان، درباره تاثیر جنگ تجاری ترامپ بر قیمت کالاها برای مصرفکنندگان آمریکایی هشدار دادهاند هر چند که هنوز تاثیر هنگفت آن را در کیف پول خود احساس نکردهاند. رویکرد سختگیرانه ترامپ در تجارت با چین مدتی است که مورد توجه و انتقاد فزایندهای به ویژه از سوی دموکراتها قرار گرفته است. آنها هشدار دادهاند که این تعرفهها تنها بر طبقه کارگر آمریکا، از جمله کشاورزان و فعالان صنعت خودرو، تاثیر خواهد گذاشت و در نهایت قیمت کالاهای روزمره را افزایش خواهد داد. نظرسنجی پولیتیکو با همکاری شرکت بریتانیایی پابلیک فرست از ۱۰ تا ۲۰ ژوئن (۳۰-۲۰ خرداد) از طریق آنلاین و با مشارکت ۲۲۷۶ بزرگسال آمریکایی و حاشیه خطای دو درصد انجام شد.
نظر شما