آگاه: جمهوری اسلامی ایران بر اساس معیارهای اسلامی و اصول بینالمللی، موجودیت اسرائیل را هیچگاه به رسمیت نمیشناسد و رژیم صهیونیستی را غاصب و متجاوز به حقوق فلسطینیها میداند، درحالیکه آلمان روابط بسیار صمیمانه و گرمی با صهیونیستها دارد. گویا آلمان خود را در مسئله کشتار یهودیان بهوسیله هیتلر مقصر میداند و میخواهد دامنش از این اتهام پاک شود. این کشور انتظار دارد جمهوری اسلامی ایران از مخالفت با صلح خاورمیانه دست بردارد و از حزبالله لبنان حمایت نکند. این در حالی است که مردم لبنان حامی حزبالله هستند و قدرت رزمی و تدافعی واقعی خود را در مقاومت اسلامی لبنان میدانند. ضمن آنکه مسئولان بلندپایه کشورمان هم بارها اعلام کردهاند ما همواره از جبهه مقاومت حمایت میکنیم و هیچ ابایی از مبارزه با رژیم آپارتاید اسرائیل نداریم.
بغض و کینه آلمان از ایران
حقیقت در جنگ تحمیلی اخیر که از آن به عنوان دفاع مقدس ۲ نام برده میشود، آلمان نشان داد چه بغض و کینهای از ایران اسلامی دارد. باید مقداری به عقب برگردیم تا پی ببریم آلمانیها درباره دشمن شماره یک ایران چه گفته بودند. اوایل جنگ بود که فردریش مرتس، صدراعظم آلمان در حاشیه نشست اخیر «گروه هفت» در کانادا، با شبکه تلویزیونی ZDF آلمان به نقش مُخرب رژیم صهیونیستی در خاورمیانه اذعان کرد و گفت: این کار کثیفی است که اسرائیل برای همه ما انجام میدهد. وی همزمان با اذعان به اینکه رژیم اسرائیل «کار کثیف» را برای سایر کشورهای غربی انجام میدهد، تجاوز آمریکا علیه ایران را توجیه و ادعا کرد که برای حلوفصل این درگیری به راهکارهای دیپلماتیک متعهد است. بهاینترتیب صدراعظم آلمان به صورت علنی از نقض قوانین بینالمللی توسط رژیم صهیونیستی و تجاوزهای غیرقابلتوجیه علیه ایران دفاع کرد. با گذشت کمتر از ۲۴ ساعت از آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه کشورمان که به شهادت شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان هستهای و شهروندان عادی منجر شد، وزارت امور خارجه آلمان نیز در بیانیهای جانبدارانه، پاسخ ایران به این حملات را محکوم و برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تهدیدی برای منطقه و رژیم تلآویو خواند. موضعگیری مغرضانهای که حتی انتقاد محمد البرادعی، مدیرکل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به همراه داشت و خطاب به آنها تاکید کرد: آیا کسی تابهحال به شما گفته که «حملات هدفمند به تاسیسات هستهای» بر اساس ماده ۵۶ پروتکل الحاقی کنوانسیونهای ژنو (که آلمان نیز عضو آن است)، ممنوع است؟
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تحرکات آلمان را بیپاسخ نگذاشت و در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: واقعیتهای تاریخ را به خاطر داشته باشید: آلمان دو جنگ جهانی را شعلهور کرد، اما ایرانیان با حس انساندوستی به یهودیانی که از حملات هیتلر فرار میکردند، پناه دادند - از بازماندگان پناهندگان لهستانی / فرانسوی که گذرنامه ایرانی گرفتند تا از دست هیتلر در امان باشند، سوال کنید - کسانی که همیشه در سمت اشتباه تاریخ ایستادهاند، اکنون بهتر است سکوت کنند. بااینحال مقامات آلمان همچنان در صف اول حمایت از جنایتکاران صهیونیستی دیده میشدند. مرتس پس از اعلام آتشبس میان رژیم صهیونیستی و ایران، بار دیگر با حضور در پارلمان این کشور (بوندستاگ) حملات هوایی رژیم اسرائیل و آمریکا علیه کشورمان را با استناد به «دلیل قانونی آلمان در مورد وجود کشور (رژیم) اسرائیل» توجیه کرد. وی در جریان نشستی که توسط انجمن صنایع آلمان در برلین برگزار شد، گفت: ما هیچ دلیلی نداریم و من شخصا هیچ دلیلی ندارم که از آنچه اسرائیل یک هفته پیش آغاز کرد و همچنین از آنچه ایالات متحده آخر هفته گذشته انجام داد، انتقاد کنیم. بله درست است که این کار خطرات خود را دارد، اما رهاکردن اوضاع به همان شکل سابق گزینه مناسبی نبود. مارتین گیزه، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در واکنش به قصد ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز با چشمبستن بر نقش مخرب رافائل گروسی، مدیرکل کنونی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در زمینهسازی تهاجم آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات صلحآمیز اتمی ایران که تحت نظارت این نهاد بینالمللی بودند، گفت: تعلیق همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، سیگنالی فاجعهبار به جامعه بینالمللی است. رسانههای آلمانی هم در برخی گزارشها به این موضوع پرداختند که مرتس گاهی اوقات به جای استدلال سیاسی و دیپلماتیک، تحتتاثیر انگیزههای آنی قرار میگیرد. ماریام لاو، خبرنگار سیاسی هفتهنامه دی تسایت، در گفتوگویی با گروهی از خبرنگاران خارجی درباره رییس حزب دموکرات مسیحی توضیح داد: «مشکل مرتس این است که گاهی اوقات کارهایی را عجولانه انجام میدهد که سپس باید با تلاش فراوان آنها را اصلاح کند، نگرشی که با موضع محافظهکارانه مطابقت ندارد.» پس از اظهارات وقیحانه مرتس در مورد «کار کثیف» اسرائیل، وی در روزهای بعد لحن خود را هم در رسانههای اجتماعی و هم در تماس با امیر قطر و رییسجمهوری ترکیه تعدیل کرد. در هر دو مکالمه، او با طرفهای صحبت خود موافقت کرد که ایران نباید سلاح هستهای تولید کند، اما همچنین خواستار خویشتنداری رژیم اسرائیل شد
و از باز نگهداشتن کانالهای دیپلماتیک برای حل مناقشه حمایت میکرد. اما اظهارات مرتس فقط از نظر بینالمللی مشکلساز نبوده است. آنها همچنین مخالفتهایی را در درون احزاب دولت ائتلافی آلمان بین ائتلاف محافظهکار CDU-CSU و سوسیالدموکراتهای SPD ایجاد کرد. رالف اشتگنر، نماینده پارلمان آلمان و کارشناس سیاست خارجی از حزب سوسیالدموکرات گفت: «ما باورمان نمیشود که صدراعظم فدرال آلمان میگوید اسرائیل کار کثیف ما را انجام میدهد.» انتقادها همچنین از سوی همه احزاب مخالف پارلمانی، از سبزها گرفته تا حزب چپ پساکمونیست، از جمله حزب راست افراطی AfD مطرح شد.
نفود اسرائیل در ساختار سیاسی آلمان
باتوجهبه اظهارات خصمانه آلمان در قبال ایران، باید یک نکته مهم دیگر را نیز در نظر گرفت و آن میزان نفوذ اسرائیل در ساختار سیاسی آلمان است. البته این نفوذ، از نوع امنیتی یا جاسوسی نیست، بلکه بیشتر باید آن را تاثیرگذاری سیاسی دانست. ازاینرو هر دو حزب حاکم در این کشور یک راهبرد واحد را در سیاست خارجی دنبال میکند؛ راهبردی که باید بر اساس آن منافع آمریکا و تلآویو حفظ شود.
در همین راستا، علی ماجدی، سفیر پیشین ایران در آلمان میگوید: «در راهبرد کلان در عرصه سیاست خارجی عملا هیچ تفاوتی بین اتخاذ موضع مقامات سیاسی آلمان وجود ندارد. این موضوع حتی در مورد رویکرد دو حزب بزرگ این کشور نیز صادق است. بهعبارتدیگر راهبرد سیاست خارجی حزب اتحاد دموکرات مسیحی آلمان (CDU) که به جریان راستگرا تمایل دارد و صدراعظم کنونی نیز از این حزب است، با رویکرد سیاست خارجی حزب سوسیالدموکرات آلمان (SPD) که در مقابل این حزب است، تفاوت چندانی ندارد و سرانجام هر دو یک راهبرد را دنبال میکنند.»
وی تاکید کرد: اگرچه برخی موارد مانند موضوع جنگ عراق بوده که حزب سوسیالدموکرات تا حدی در برابر آمریکا ایستادگی کرده و رابطه ضعیفتری با آمریکا داشته است، اما در نهایت میتوان اینطور گفت که آلمان در موضوع سیاست خارجی دنبالهرو آمریکاست و بهخصوص در مواردی که یک پای موضوع اسرائیل باشد، آلمانها در عرصه سیاسی هیچ ملاحظهای برای حمایتنکردن از آن ندارند. رویهمرفته، انتخاب عبارت «کار کثیف» توسط مرتس یا تجلیل او از «حملات پیشگیرانه» رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، منعکسکننده استانداردهای دوگانه هم در سطح بینالمللی و هم در داخل این کشور است.
نظر شما