۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹

سلامت دستگاه گوارش و روده از اهمیت بالایی برخوردار است. میوه‌ها نقش مهمی در سلامت گوارش‌تان دارند.

آگاه: آنزیم‌های گوارشی، مانند پروتئاز، لیپاز و آمیلاز، نقش مهمی در خرد کردن مواد غذایی به مولکول‌های کوچک و قابل جذب دارند. برخی میوه‌ها به‌طور طبیعی حاوی آنزیم‌های متنوعی هستند که به کمک دستگاه گوارش و حفظ سلامت آن می‌آیند.
۱ـ آناناس: این میوه استوایی سرشار از آنزیمی به نام بروملین است که پروتئین‌ها را به اجزای کوچک‌تر خرد می‌کند و برای افرادی که با هضم پروتئین مشکل دارند عالی است.
۲ـ پاپایا: پاپایا هم که میوه استوایی دیگری است آنزیم گوارشی خاص به نام پاپائین دارد. این آنزیم هم مانند آنزیم بروملین در تجزیه پروتئین‌ها نقش مهمی دارد.
۳ـ انبه: انبه آنزیم‌هایی به نام آمیلاز  دارد که در شکستن کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نشاسته و قندهای ساده‌ای چون گلوکز و مالتوز موثرند.
۴ـ موز: موز هم مانند انبه، آنزیم‌هایی چون آمیلاز و گلوکوسیداز دارد که به تجزیه نشاسته و قند کمک می‌کنند. در ضمن هرچه موز رسیده‌تر باشد، مقدار آنزیم‌هایش بیشتر می‌شود. 
۵ـ آووکادو:‌ آووکادو حاوی آنزیم لیپاز است که اسیدهای چرب و گلیسرول را به مولکول‌های کوچک‌تر تجزیه می‌کند تا راحت‌تر جذب بدن شوند.
۶ـ کیوی: در واقع این میوه به هضم غذاهای سنگین مانند گوشت‌ها کمک می‌کند و از نفخ، یبوست و بیماری‌های گوارشی می‌کاهد.
۷ـ انواع توت‌ها: توت‌ها سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند و تعداد و تنوع باکتری‌های مفید روده را بهبود بخشیده و جلوی یبوست را می‌گیرد.
۸ـ هندوانه: بیش از ۹۰درصد این میوه آب است و مصرف آن بدن را هیدراته نگه‌ می‌دارد. این ویژگی از ابتلا به یبوست پیشگیری می‌کند.
۹ـ مرکبات: مرکبات از جمله پرتقال، لیمو و گریپ‌فروت سرشار از ویتامین C و فیبر هستند. 
۱۰ـ سیب: سیب حاوی فیبر پکتین است که برای عملکرد روده‌ها و کنترل کلسترول خون عالی است. 
با گنجاندن این میوه‌ها در رژیم غذایی روزانه‌تان می‌توانید از ویژگی‌های خوب آنها در حفظ سلامت گوارش‌تان بهره‌مند شوید.
منبع: healthline