آگاه: محمدرضا ظفرقندی، روز سهشنبه در نوزدهمین جشنواره آموزشی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: باید سطح سواد سلامت جامعه را افزایش و بیماریها را زود تشخیص دهیم، بهعنوانمثال اگر ۵۰ درصد افراد دیابتی از بیماری خود بیخبر باشند این یعنی اینکه کلیه، چشم و سایر اعضای بدن این افراد در حال تخریب است و آنها اطلاع ندارند. وی ادامه داد: در دورهای که وزارت بهداشت را تحویل گرفتم در حوزه سلامت شامل دارو و غیره ۹۷ هزار میلیارد تومان بدهی وجود داشت که نیاز به آسیبشناسی داشتیم تا مشکلات را برطرف کنیم. وی افزود: ۲۵ درصد مسائل حوزه سلامت راهحل دارد اما ۷۵ درصد مربوط به عواملی است که نیاز به همکاری بینبخشی دارد. در ادامه محمد اسماعیل قیداری، رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: خروج نخبگان از دانشگاه به خارج مهمترین چالش ما و تهدیدی بزرگ است، در حال حاضر دانشگاههای ما پول کافی و انگیزه ندارند. وی اظهار کرد: ساختار ما کهنه و قدیمی است، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهکار هستیم، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز از بیمه طلبکاریم، بحث مهم ما کمبود منابع مالی بوده که بهشدت تهدیدکننده است. قیداری تصریح کرد: افزایش پذیرش دانشجو، فرسوده بودن سیستم و تجهیزات بهخصوص خوابگاهها که عمر بالای ۳۰ سال دارند، بیمارستانهای مملو از تجهیزات پزشکی فرسوده که قابلتعمیر و نگهداری نیستند، از مشکلات موجود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. وی اظهار کرد: دنبال بهبود آموزش هستیم و سعی داریم برنامه پزشک خانواده اجرایی شود. همچنین سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مهاجرت نخبگان ضربه شدیدی به بنیانهای کشور وارد میکند، گفت: امیدواریم با اجرای عدل و عدالت در آموزش پزشکی و ایجاد امکانات رفاهی و معیشتی برای پزشکان مانع از مهاجرت آنها شویم. وی با اشاره به اینکه قصور در آموزش پزشکی باعث مرگ بیماران و کاهش نیروهای مولد جامعه میشود، افزود: عدل و عدالت در آموزش پزشکی ضروری بوده، دانشگاه متعلق به استاد و دانشجو است و باید شرایط مناسبی را برای آنها فراهم کنیم تا با انگیزه بالا کیفیت آموزش پزشکی نیز ارتقا یافت.
معاون وزیر بهداشت، تاکید کرد: باید صدای دانشجویی که انتقاد میکند و خواهان بهبود اصلاح شرایط آموزشی است را بشنویم و اصلاح رویکردهای نادرست و بازگشت به عدالت گمشده در راستای رفع موانع آموزش پزشکی میسر شود. به گفته حسینی، دغدغه ما ارتقای توان علمی دانشگاهها و توانمندسازی اعضای هیات علمی و دانشجویان در تمام سطوح آموزش پزشکی با استفاده از خرد جمعی است و امیدواریم دغدغههای آموزش پزشکی برطرف شود.
محمدرضا کلانتر معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان اینکه سال گذشته ۲۲ درصد مهاجرت متخصصان پزشکی کاهش یافته است، گفت: پزشکی حرفه مقدسی است و باید روند مهاجرت پزشکان به خارج منحل و پزشکانی که مهاجرت کردند دوباره به کشور بازگردند.
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۸
کد خبر: ۱۲٬۹۳۹
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه ۵۰ هزار کودک بر اثر آلودگی هوا در کشور جان خود را از دست میدهند، گفت: اولویت مهم دستاندرکاران حوزه سلامت بهخصوص دانشگاههای علوم پزشکی باید ارتقای سطح سواد سلامت مردم باشد تا عوامل محیطی، مانند آلودگی هوا و حوادث ترافیکی که سالانه ۳۰ هزار مرگومیر دارد، کاهش یابد.

نظر شما