۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۰
کد خبر: ۱۲٬۹۹۶

قبل از آنکه سفر منطقه‌ای رییس‌جمهور آمریکا آغاز شود، تحلیل‌ها و تفسیرهایی درباره حضور ترامپ در ریاض و قطر ارائه شد. او در اولین دوره ریاست جمهوری خود نیز در اولین سفر خارجی، راهی عربستان شده بود، هشت سال گذشت و او این بار علاوه بر عربستان، به قطر و امارات نیز رفت. این موضوع باید در چارچوب وابستگی فزاینده واشنگتن، به سه کشور خلیج‌فارس برای پیشبرد منافع سیاست خارجی ایالات متحده درک شود. 

با دُم شیر بازی نکن! 

آگاه: رییس‌جمهور آمریکا در عربستان سعودی، دیدارها و رایزنی‌هایی را با مقامات آل سعود انجام داد. اما یک دیدار حاشیه‌های زیادی به همراه داشت. حاشیه‌ها به مواضع تند و افراطی سکاندار کاخ سفید در قبال ایران برمی‌گردد. وی هم در دور نخست و هم در دور دوم و پایانی ریاست جمهوری‌اش در آمریکا همواره ایران را تهدید می‌کرد و به ادعای خودش همیشه گزینه‌های نظامی روی میز او قرار داشت. نشست با سرمایه‌گذاری عربستان سعودی و آمریکا بهترین موقعیت را برای رییس‌جمهور آمریکا فراهم کرد تا بار دیگر اتهاماتش را درباره ایران تکرار کند. این بار چاشنی تهمت‌هایش را دوچندان کرد و ادعاهای مضحکی را به زبان جاری کرد. 
«تحریم‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران اعمال کردیم و مانع تامین منابع گروه‌های تروریستی توسط ایران شدیم و با دولت تازه در آمریکا،ایران به سرمایه تازه دست یافت و شاهد آن بودیم که این سرمایه به درستی خرج نشد.»، «دولت پیشین آمریکا در ازای هیچ، تحریم‌های خود علیه ایران را برداشت. ایران با رسیدن به میلیاردها دلار سرمایه، باعث هرج‌ومرج در جهان شد. آنها هفتم اکتبر را تامین مالی کردند.»، «بزرگ‌ترین نیروی مخرب در خاورمیانه ایران است. ایران باعث خرابی و ویرانی در یمن، عراق، سوریه و لبنان و دیگر کشورهاست.»، «درحالی که شما درحال ساخت آسمان خراش هستید، ساختمان‌های تهران در حال ویران‌شدن هستند. مدیریت اشتباه چندین‌ساله دولت ایران باعث شده تا این کشور با قطعی برق‌های چندساعته و روزانه روبه‌رو شود.» 

هدف ترامپ از تخریب ایران چیست؟ 
چهار ادعای بالا از سوی فردی بیان شد که پس از بازگشت دوباره‌اش به قدرت، درخواست کرد با جمهوری اسلامی ایران گفت‌وگو و مذاکره کند و ایران هم پذیرفت فقط به صورت غیرمستقیم و با نقش‌آفرینی عمان با واشنگن، پای میز مذاکره حاضر شود، به دلیل آنکه شناخت خوبی نسبت به سیاست‌های استکبار دارد و می‌داند، حرف‌وعمل آمریکایی‌ها یکسان نیست. به‌رغم ژست‌های دیپلماتیک و خنده‌هایی که در دیدارهای رسمی تحویل طرف مقابل می‌دهند، فقط به دنبال حمایت از تروریست‌ها (فرزند ناخلفاشان یعنی رژیم صهیونیستی) هستند و هیچ‌گاه حاضر نمی‌شوند، کشورهای مستقل به‌خصوص کانون جبهه مقاومت، در مسیری آرام، برنامه‌ها و راهبردهای خود را دنبال کند. چرا که اجرای آن به ضرر سیاست‌های آمریکا تمام می‌شود و از آنجا که ایران نقشی مهم و تاثیرگذار در منطقه خاورمیانه دارد، می‌خواهد با مطالب پوچ، ایران را در منطقه بدنام کند، سناریویی که پیش از این هم اعمال شده بود، اما به جایی نرسید.  با این حال سخنان ضدایرانی ترامپ، بی‌پاسخ نماند! اولین مقام مسئول که به یاوگویی‌های او پاسخ داد، سیدعباس عراقچی، رییس تیم مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا و وزیر امور خارجه کشورمان بود. 
او چهارشنبه هفته گذشته و درحاشیه جلسه هیات دولت، به خبرنگاران گفت که «رییس‌جمهور آمریکا همه جنایت‌های اسرائیل در منطقه را نادیده گرفته و به دنبال این است که ایران را به‌عنوان تهدید معرفی کند؛ این یک فریبکاری محض و عوض کردن جای تهدیدات است. کدام رژِیم ۶۰ هزار انسان را در غزه کشته است؟ چه کسی این میزان تخریب در غزه به بار آورده است؟ کدام رژِیم به منطقه پیرامونی فلسطین ازجمله لبنان، سوریه و یمن حمله می‌کند؟»
پس از اظهارات او، نوبت به رییس پارلمانِ ایران رسید. محمدباقر قالیباف، صبح چهارشنبه برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس بین‌المجالس کشورهای اسلامی عازم اندونزی شد و طی سخنانی در اجلاس مذکور، با بیان اینکه ریشه آشوب در منطقه غرب آسیا، حمایت‌های رژیم آمریکا از مافیای صهیونیستی است، گفت: در مقابل این اشغال و جنایت، مردم منطقه به مقاومت روی آورده‌اند. او در عین حال کنایه‌ای نیز به مواضع رییس‌جمهور آمریکا زد و گفت: اظهارات ترامپ نشان داد که او در توهم به سر می‌برد. به او توصیه می‌کنیم که چشمان خود را باز کند و این واقعیت روشن را ببیند که جایگاه مقاومت در قلوب مردم است. در باور مردم به مقاومت همین بس که مقاومت فلسطین در آخرین نظرسنجی از مردم غزه و کرانه باختری، پس از یک سال ‌و نیم بمباران، با فاصله ای زیاد همچنان محبوبیت حداکثری دارد.

پزشکیان پاسخ ترامپ را داد
اما موضع‌گیری مهم از سوی همتای ترامپ در ایران صورت گرفته شد. مسعود پزشکیان عصر چهارشنبه کاروانِ وفاق را به استان کرمانشاه برد و بعد از تجدید میثاق با شهدا در جمع فرهیختگان، نخبگان و فعالان فرهنگی استان پاسخ محکمی به رییس‌جمهور آمریکا داد و تصریح کرد: «او حرف‌هایی زد که نشان می‌دهد ایرانیان را نشناخته است. ما شیرزنانی داریم که می‌توانند به تنهایی در مقابل این نامردان بایستند.» پزشکیان در ادامه اظهار کرد: «ادعا می‌کنند که ما داعش را نابود کردیم، شما هنوز هم از داعش حمایت می‌کنید و بعد به ما می‌گویید که ما دنبال جنگ هستیم، ما دنبال جنگ هستیم یا اسرائیل که به هیچ قانون حقوق‌بشری توجه ندارد و رعایت نمی‌کند. شما دم از انسانیت می‌زنید، اما هیچ وجدان بیداری نمی‌پذیرد که با کودکان و زنان و بیماران و سالمندان این‌گونه رفتار کند که رژیم صهیونیستی برخورد می‌کند.» حرف‌های ترامپ برای ایران و مقامات ایرانی فاقد ارزش است، به همین جهت اصلا صحبت‌های او را نمی‌شنوند. این شاه‌بیت سخنان رییس قوه مجریه در اجتماع مردم کرمانشاه بود. 
پزشکیان ترجیح داد به جای جلسه هیات دولت در سفر استانی‌اش، تیرهای هدفمند را نثار ترامپ کند. از این رو عصر پنج‌شنبه به کرمانشاهی‌ها، گفت: «رییس جمهور آمریکا در منطقه سخنرانی کرد، البته من که فرصت ندارم صحبت‌های او را بشنوم و متن صحبتش را دیدم. او مسئولان ایرانی را دزد خواند در حالی که آنها دنیا را غارت می‌کنند. ترامپ با مواضع بی‌پایه و اساسی که مطرح کرد به دنبال آن است تا با ایران هراسی دو اقدام انجام دهد. یک: نگاه منطقه به ایران را تغییر دهد و دو: ایران را مجبور به پذیرش توافق‌نامه با ایالات متحده کند.» 
ثمانه اکوان، کارشناس آمریکا در این باره می‌گوید: به نظر می‌رسد تیم مذاکره‌کننده و تیم سیاست خارجی ترامپ، گرفتار دوگانه‌ای شدند و به همین دلیل هم سعی دارند با مواضع تند خود در داخل فضای سیاسی آمریکا، گفت‌وگوها را برای جلب نظر افراد تندرو و رادیکال در آمریکا به نفع آمریکا نشان دهند و این همان چیزی است که عراقچی نیز به آن اشاره داشت. وی افزود: آمریکایی‌ها تلاش دارند از طریق فضاسازی و سیاست‌های رسانه‌ای خود فشار به ایران را بیشتر کنند و امتیازات بیشتری از ایران بگیرند، اما در نهایت آنچه در میز مذاکرات مطرح می‌کنند ممکن است تفاوت زیادی با فضای رسانه‌ای داشته باشد.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: «باتوجه‌به اینکه ایران بسیاری از خواسته‌های آمریکا را نمی‌پذیرد، به نظر نمی‌رسد چیزی فراتر از برجام نصیب آمریکا شود و این هنر کاخ سفید است که چگونه این توافق را پیش ببرد تا افکار عمومی آمریکا و مخصوصا تندروها را قانع کند که اگر توافقی حاصل شود، به نفع آمریکا است و به همین دلیل هم از الان فضاسازی‌های رسانه‌ای خود را انجام می‌دهند و ایران را تحریم و تهدید می‌کنند.» 
بالاخره آمریکایی‌ها یک کلیدواژه را برای تخریب جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کنند و آن نیروهای نیابتی در منطقه هستند. مسئولان بلندپایه کشورمان به صراحت در این پاسخ موضع‌گیری کرده‌اند، پس طرح ادعاهای تکراری فقط و فقط به منزله غلبه حاشیه‌ها برمتن در مذاکرات مسقط است. آمریکا از بهمن ۵۷ تا به امروز تمام تلاشش را به کار بست تا با سنگین‌شدن حاشیه‌ها، ایران را در میدان کنار بزند، اما نتوانست و زین پس هم نمی‌تواند کاری به پیش ببرد. «آقای ترامپ! با دم شیر بازی نکن» صحبت‌های او در عربستان فقط یک لاف بود و پاسخ درخوری هم دریافت کرد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.