آگاه: موضعگیریهای شجاعانه سید عبدالملک بدرالدین الحوثی و صادقالوعد بودن او، بهویژه در واردآوردن ضربات استراتژیک به مواضع رژیم غاصب صهیونیستی، سردمداران کودککش و فاجر صهیونیست را به ستوه آورده است و سبب شده آنان آشکارا، عبدالملک را تهدید به ترور کنند.
یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در موضعی که بیانگر عمق ضعف و انفعال صهیونیستها در برابر عملیات پشتیبانی نیروهای مسلح یمن از مردم مظلوم غزه است، تهدید به ترور سید عبدالملک الحوثی، رهبر یمن کرد. کاتس همچنین مدعی شد که در تجاوز اخیر جنگندههای رژیم صهیونیستی به یمن، خسارتهای مالی زیادی به بنادر این کشور وارد شد و بندر صنعاء هم ویران شده است. وزیر جنگ رژیم صهیونیستی این ادعا را نیز مطرح کرد که اگر یمنیها همچنان به شلیک موشک علیه اسرائیل ادامه دهند، ضربات دردناکی دریافت خواهند کرد!
اذعان صهیونیستها: نمیتوانیم یمن را شکست دهیم
با وجود لفاظیهای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، شبکه ۱۲ تلویزیون این رژیم صریحا اعلام کرد که نمیتوانیم یمن را شکست دهیم؛ در گزارش این کانال صهیونیستی آمده که عملیاتهای یمن، ممکن است باعث شود این رژیم به سمت توافق آتشبس و توقف جنگ در نوار غزه حرکت کند. در این گزارش تصریح شده که موضع یمن در حمایت از نوار غزه و تداوم عملیاتهای این کشور علیه اراضی اشغالی و محاصره هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی، ثابت و غیر قابل تغییر است.
شبکه ۱۲ تلویزیون صهیونیستی، اذعان کرد: تلآویو باید جنگ در غزه را متوقف کند؛ چرا که هزینههای زیادی پرداخت کرده است. هر هفته یک موشک یمنی کافی است تا ببینیم در فرودگاه بنگوریون چه اتفاقی میافتد. یمن فرق میکند و تلآویو با یک شرایط پیچیده در برابر این کشور روبهرو است. نمیتوان یمن را شکست داد چرا که این کشور صدها موشک بالستیک دارد.
در هفتههای اخیر، حملات انصارالله یمن به سرزمینهای اشغالی و درگیریها میان آمریکا و نیروهای یمنی در منطقه دریای سرخ، تیتر رسانههای جهان شده است. در روزهای اخیر و با ادامه نسلکشی صهیونیستها در غزه، نیروهای نظامی یمن، فرودگاه بنگورین، در قلب سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دادند که منجر به شوک و وحشت گسترده در سرزمینهای اشغالی شد. پس از این حمله، ارتش یمن گزارش داد که نیروهای مسلح این کشور از لحظه صدور این بیانیه، محاصره کامل هوایی علیه رژیم اسرائیل را اعلام کردهاند و این اقدام در پاسخ به گسترش تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه صورت گرفته است. در این بیانیه تاکید شده بود که ارتش یمن محاصره را با تکرار حملات به فرودگاههای رژیم صهیونیستی، به ویژه فرودگاه اللد که در اسرائیل به نام بنگوریون شناخته میشود، عملیاتی خواهد کرد.
ارتش یمن همچنین از تمامی شرکتهای هواپیمایی بینالمللی خواسته است مفاد این بیانیه را جدی بگیرند و از زمان انتشار آن، برای حفظ امنیت هواپیماها و مسافران خود، پروازها به فرودگاههای تحت کنترل رژیم اسرائیل را لغو کنند. در پایان این بیانیه آمده است: یمن اجازه نخواهد داد دشمن به تجاوزگریهای خود علیه کشورهای عربی مانند لبنان و سوریه ادامه دهد و وضعیتی را تحمیل کند که در آن خود را مجاز به انجام این حملات میداند. در پی حمله موشکی ارتش یمن به فرودگاه بینالمللی بنگوریون در تلآویو که روز یکشنبه گذشته رخ داد، شرکتهای هواپیمایی از آلمان، سوئیس و هند تصمیم گرفتند تعلیق پروازهای خود به مقصد تلآویو را تمدید کنند. این اقدام در واکنش به افزایش نگرانیها نسبت به امنیت پروازها و احتمال تکرار حملات مشابه اتخاذ شده است.
سخنگوی شرکت هواپیمایی لوفتهانزا آلمان، اعلام کرد که به دلایل امنیتی و تا اطلاع ثانوی پروازهای این شرکت به اسرائیل انجام نخواهد شد. همچنین، شرکت سوئیسایر و ایرایندیا نیز تصمیم مشابهی اتخاذ کردهاند. تحلیلگران معتقدند ادامه این روند میتواند تاثیرات اقتصادی و سیاسی قابلتوجهی برای اسرائیل، بهویژه در زمینه حملونقل هوایی و گردشگری، بهدنبال داشته باشد. در همین حال، مقامات اسرائیلی نیز اعلام کردهاند که تدابیر امنیتی در فرودگاههای این کشور را افزایش دادهاند. با وجود این اقدامات، وضعیت شکننده امنیتی در اراضی اشغالی همچنان پابرجاست و به نظر میرسد تصمیمگیری درباره ازسرگیری پروازها به این اراضی در آیندهای نزدیک به وضعیت میدانی و تحولات سیاسی بستگی خواهدداشت.
تحول در استراتژی
حمله موشکی به قلب تلآویو، حاکی از تغییر و تحول جدیدی در استراتژی نبرد یمنیها علیه رژیم صهیونسیتی است؛ نبردی که با شروع نبرد طوفانالاقصی و همچنین حملات وحشیانه صهیونیستها به غزه، آغاز شد. یکی از کارشناسان نظامی جهان عرب معتقد است که پرتاب موشک به سمت فرودگاه بنگوریون که به لحاظ فیزیکی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی قرار دارد، در واقع هدف قرار دادن همزمان مغز و قلب تپنده پیکره رژیم صهیونیستی تلقی میشود. از این رو پس از این حمله بود که یک کمیته کارشناسی مشترک از سوی کارشناسان حوزههای امنیتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس برای بررسی ابعاد این حادثه شگفتانگیز تشکیل شد.
از زمان تشدید درگیریها در منطقه، بهویژه پس از عملیات طوفانالاقصی در اکتبر ۲۰۲۳، یمن بهعنوان یکی از بازیگران کلیدی محور مقاومت، راهبردی تهاجمی را در برابر رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده است. این راهبرد در ابتدا شامل محاصره دریایی با هدف فشار بر اقتصاد و امنیت رژیم صهیونیستی بود، اما در روزهای اخیر، راهبرد محاصره هوایی صهیونیستها نیز از سوی یمن آغاز شده است. نیروهای مسلح یمن با استفاده از عملیات موشکی، پهپادی و توقیف کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی، تلاش کردهاند تا تواناییهای نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی را تضعیف کنند. از ابتدای ورود یمن به درگیریها با رژیم صهیونیستی در دفاع از غزه و مردم آن، یمن از موقعیت استراتژیک خود در تنگه بابالمندب و دریای سرخ بهرهبرداری کرده تا محاصره دریایی علیه کشتیهای مرتبط با رژیم صهیونیستی را اعمال کند. از نوامبر ۲۰۲۳، نیروهای یمنی دو معادله اصلی را در این حوزه پیادهسازی کردند: اول، جلوگیری از عبور کشتیهای تحت مالکیت یا مرتبط با رژیم صهیونیستی؛ این شامل حمله به کشتیهای تجاری در دریای سرخ، دریای عرب و خلیج عدن است. برای مثال، توقیف کشتیهایی مانند «گلکسی لیدر» در نوامبر ۲۰۲۳ و حملات موشکی به کشتیهایی مثل «مگالوپولیس» در اکتبر ۲۰۲۴ که نشاندهنده این رویکرد تهاجمی و آفندی است. دوم، ممانعت از حرکت کشتیهای با مقصد بنادر رژیم صهیونیستی؛ یمن اعلام کرده که هر کشتی، صرفنظر از ملیت، اگر عازم بنادر اشغالی باشد، هدف قرار خواهد گرفت. این سیاست با هدف قطع شریانهای تجاری رژیم صهیونیستی اعمال شده است.
این اقدامات آفندی و تهاجمی یمن علیه اشغالگران صهیونیستی با استفاده از موشکهای بالستیک، پهپادهای انتحاری و قایقهای تندرو انجام میشود. یمن تاکید کرده که این عملیاتها تا زمان توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه و رفع محاصره این منطقه ادامه خواهدداشت.
فرار ناو گرانقیمت آمریکایی از منطقه
اما در میانه افزایش تنشها میان رژیم صهیونیستی و یمن، ناو هواپیمابر آمریکایی «هری ترومن» بهطور معناداری منطقه خاورمیانه را ترک میکند. یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، در گفتوگو با رسانهها اظهار کرد: ناو ترومن در حال خروج از منطقه است و در حال حاضر برنامهای برای جایگزینی آن وجود ندارد.
این مقام همچنین تاکید کرد که ایالات متحده درباره تمامی حملات هوایی اسرائیل علیه مواضع انصارالله در یمن مطلع نمیشود. به گفته او، برخی اقدامات تلآویو، بدون هماهنگی با واشنگتن صورت میگیرد. این مسئله نگرانیهایی را در مورد افزایش تنشها و درگیریهای خارج از کنترل در منطقه بهوجود آورده است. با این حال، آمریکا اعلام کرده که حضور نظامی خود در منطقه را بهطور کامل پایان نمیدهد و تجهیزات نظامی دیگری در منطقه مستقر خواهد بود. هدف از این اقدام، پیگیری و کنترل تحولات میان اسرائیل و یمن عنوان شده است.
نظر شما