جمهوری اسلامی ایران یک‌پایه محکم و اساسی دارد و آن مردم است. در تمامی رویدادها و بزنگاه‌های حساس، حضور آنها دیده می‌شود. فقط کافی است به اوایل انقلاب برگردیم. کمتر از دو ماه از بهمن ۵۷ می‌گذشت که رفراندوم برگزار شد و مردم، با اولین حضور رسمی و قانونی پای صندوق‌های رای، «جمهوری اسلامی» را انتخاب کردند.

مردم؛ پای کار جمهوری اسلامی ایران

آگاه: نظام جمهوری اسلامی با ۹۸ درصد از آرای واجدین شرایط شرکت در همه‌پرسی تاسیس شد. امام خمینی (ره) در پیامی به ملت ایران، ۱۲ فروردین را روز عید نامیدند. در قسمتی از این پیام آمده است: «صبحگاه ۱۲ فروردین که روز نخستین حکومت الله است، از بزرگ‌ترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند؛ روزی که کنگره‌های قصر ۲۵۰۰ ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.»
یک سال بعد اولین رئیس‌جمهور و چند ماه بعد از آن نیز مجلس شورای اسلامی، با نقش‌آفرینی مردم انتخاب شدند. برگزاری بیش از ۵۰ انتخابات تا امروز، میدان مهمی از سیاست داخلی است که مردم هرگز آن را خالی نگذاشته‌اند. برگزاری پرشور راهپیمایی ۲۲ بهمن در سراسر کشور که از آن به‌عنوان تجدید پی‌مان مردم با نظام جمهوری اسلامی ایران یاد می‌شود، در تمامی سال‌های این چهار دهه پس از انقلاب صحنه دیگری بود که مردم اصلی‌ترین نقش را در آن ایفا کرده‌اند.

خنثی‌سازی فتنه‌ها با حضور مردم
نقش‌آفرینی صاحبان انقلاب محدود به حضور در پای صندوق‌های رای نمی‌شود، بلکه با بصیرت و حضور به‌موقع آنان انقلاب از فتنه‌های سنگین گذر کرد. سال ۷۸ وقتی در ماجرای «کوی دانشگاه» در پی کشمکش بر سر یک دعوای رسانه‌ای، فضای جامعه خارج از سطح انتظار ملتهب و ناامن شد، مردم انقلابی به این نتیجه رسیدند که دیگر جای درنگ نیست و باید در صحنه ظاهر شوند. بنابراین در دفاع از حیثیت ملی و نظام جمهوری اسلامی، متحد و پرشور به میدان آمدند و با حضور گسترده در خیابان‌ها، فتنه را پاسخ دادند.
البته دشمنان جمهوری اسلامی که از روحیات انقلابی ایرانیان غافل بوده و هستند، در معادلات خود، حساب اقدام خودجوش و حضور انقلابی مردم را نکرده بودند، اقدامی حماسی که نشان از وفاداری و علاقه آنها به نظام داشت. مردمی که با شناخت موقعیت، فهم نیاز و حضور در لحظه مناسب پاسخ موثر و مناسبی به ناامنی‌ها دادند.
کوی دانشگاه آخرین باری نبود که دشمنان ایران، بهانه‌ای را به فتنه‌ای برای تغییر نظام تبدیل می‌کردند. ۱۰ سال بعد، یعنی سال ۸۸ بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، به این بهانه که تقلب در شمارش آرا صورت گرفته است، گروهی بر آن شدند تا با آتش‌زدن اموال عمومی در خیابان‌ها، هتاکی به مقدسات مردم، ایجاد ناامنی و حمله به اصل ولایت‌فقیه، شرایط را به سمت سقوط نظام پیش ببرند، اما باز هم حضور مردم در صحنه در نهم دی‌ماه سال ۸۸ مُهر پایانی بر چند ماه آشوب و اغتشاش زد.
سال ۹۸ به دلیل افزایش قیمت بنزین و سال ۱۴۰۱ پس از درگذشت یک دختر جوان به نام مهسا امینی دوباره بهانه‌ای به دست دشمن داد تا از آب گل‌آلود ماهی بگیرد و با ایجاد اغتشاش و ناامنی بین مردم و حاکمیت فاصله ایجاد کند، اما باز ولی‌نعمتان انقلاب وارد صحنه شدند و برنامه‌های معاندان و فتنه‌گران را خنثی کردند.

جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و مردمِ مقاوم؛ مسئولان قدر بدانند
دشمنی و نفاق با جمهوری اسلامی ایران و مردمان این آب و خاک پایانی ندارد. در سال ۱۴۰۴ باز دشمن با شهادت تعدادی از فرماندهان نیروهای مسلح و دانشمندان هسته‌ای زهر خود را علیه مردم ریخت تا از آنها انتقام بگیرد اما نمی‌دانند، اسلام و انقلاب دو خط قرمزی بوده‌اند که در طول این سال‌ها هرگاه مورد گزند قرار گرفته است، ایرانی‌ها برای دفاع از این دو بی‌معطلی به میدان آمده‌اند. پاره‌های تن ما (فرماندهان، دانشمندان و مردم مظلوم را شهید کردند و ساختمان‌های زیادی ویران شدند) اما با این حال ایران به واسطه مردمِ مقاوم و همیشه در میدان استوار ماند.به هرحال، «ملت ما» باردیگر در دفاع از کیان انقلاب وظیفه‌شان را به نحو مطلوب انجام دادند و اکنون در دوره «پسا جنگ» این مسئولان هستند که باید با کار و تلاش و اجرای برنامه‌ها دقیق و به هنگام پاسخ مناسبی به مردم قدرشناس بدهند؛ این مطلب را دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با آگاه بیان کردند.فرهاد بشیری، عضو کمیسیون اصل نود و نماینده پاکدشت در مجلس با اشاره به حضور مردم در جنگ ۱۲ روزه علیه رژیم صهیونیستی گفت: دشمن به خیال خود تصور می‌کرد که می‌تواند در مردم ایران نفوذ کند و آنان را علیه حکومت کند، اما مردم ما با اتحاد و همدلی نشان دادند ممکن است که در بخش‌هایی گلایه‌هایی باشد ولی هیچ گاه همراه با دشمن نخواهند شد. وی با بیان اینکه مسئولان ما باید قدر این مردم را بدانند و در عرصه‌های مختلف خدمات بهتری را به مردم ارائه کنند تا باعث افزایش رضایت مندی مردم شوند، اظهار کرد: از همه مردم و گروه‌ها بابت موقع شناسی به هنگام تشکر می‌کنیم.
روح الله متفکرآزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس نیز با بیان اینکه مردم در مواردی به مانند هشت سال دفاع مقدس به کمک هم آمدند و نیروهای مسلح نیز به پشتوانه ملت ایران و رهبری انقلاب قدرت و توانایی نظامی کشور را به رخ دشمن کشیدند و اگر این جنگ ادامه می‌یافت، اسرائیل به مرز نابودی نزدیک می‌شد گفت: جنگ ترکیبی و روانی دشمن، برای تغییر معادلات در ابعاد مردم، دولت و نیروهای مسلح بود، اما وقتی مردم ایران و حتی ایرانیانی که خارج از کشور هستند، پای دفاع از انقلاب و ایران اسلامی آمدند، دشمن نتوانست این بخش از نقشه خود را اجرایی کند و باید این سرمایه را حفظ و تقویت کرد و از مسئولان خواست که این پشتوانه را به فراموشی نسپارند و همیشه حمایت کنند. وی با تاکید بر اینکه صهیونیست‌ها باید از این حمله عبرت بگیرند که در برابر هر تهاجمی، پاسخی محکمتر و کوبنده‌تر دریافت می‌کنند، یادآور شد: نیروهای مسلح کشورمان، مسئولان و مردم در اوج فداکاری به صورت یک‌دل به تقابل با دشمن صهیونیستی شتافتند و این فداکاری و یک‌دلی سرانجام دشمن را به زانو درآورد و تسلیم کرد.

مردم همیشه کار را تمام می‌کنند
آنچه مشخص است، مردم ایران در تمامی بزنگاه‌های مختلف که از ۱۲ فروردین ماه آغاز شد تا به امروز نشان داده‌اند محکم و استوار در صحنه حضور دارند، نمونه‌های اخیر آن همین جنگ ۱۲ روزه تحمیلی بود. تاریخ ثابت کرده است کشورها آنجا صدمه می‌بینند که مردم‌شان در صحنه نباشند و این همان نکته‌ای است که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین ثروت برای یک نظام یاد شده است، نظامی که مردم پشت سرش ایستاده باشند، هیچگاه صدمه نخواهد دید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.