۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۸
کد خبر: ۱۴٬۴۷۲

سرمقاله

چقدر اجازه اظهارنظر داریم؟

رضا ظریفی ـ دبیر تحریریه

از سوم تیرماه تا امروز که جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران اسلامی در وضعیت آتش‌بس قرار گرفته است، نکات ریز و درشت زیادی در باب موقعیت‌های اجتماعی، اقتصادی، نظامی، سیاسی و ... مطرح شده است.

آگاه: مهم‌ترین این موارد کارستانی است که ملت ایران در همراهی با نظام اسلامی برای حفاظت از کیان و خاک سرزمین جاودان ایران انجام دادند. اقدامی که حیرت دشمنان آمریکایی و صهیونیستی و نیز واماندگی اپوزیسیون درمانده از حال‌وهوای ایران را به دنبال داشت. 
ایرانیان در همیشه تاریخ، در برابر بحران‌ها، به‌خصوص مواردی که مرزهای کهن سرزمین‌شان را تهدید می‌کرده همبستگی و تاب‌آوری عجیبی از خود نشان داده‌اند. رفتاری که حتی از سوی کارشناسان غربی علم الاجتماع و سیاست هم باورنکردنی است. 
ایران اسلامی که در دو سه سال گذشته شاهد اعتراضات مردم و در ادامه تبدیل آن به اغتشاشات از سوی دشمنان قسم‌خورده کشور بود، این ظرفیت ذهنی را برای دشمنان و معاندان ایجاد کرده بود که این بار در کنار حمله نظامی رژیم صهیونیستی، مردم هم به خیابان‌ها خواهند آمد، تا به‌اصطلاح کار را یکسره کرده و نظام را سرنگون کنند، اما زهی خیال باطل؛ چه آنکه ایرانیان همیشه این اعتقاد را دارند که اگر اختلاف سلیقه و نگاهی هم در کشور وجود داشته باشد، دلیل بر وطن‌فروشی و خیانت نیست. این همان امر مهمی است که حتی خارج‌نشینان وابسته به دشمنان هم در پیش‌بینی آن دچار اشتباهات فاحش شدند. 
اما سوی دیگر ماجرا دلخوشی، آرامش و حس غرور میهن‌پرستی است که اکنون در کشور وجود دارد و این سوال مهم به دنبال آن ایجاد شده است که چطور باید از این حال خوب و شرایط به وجود آمده پاسداری کرد؟ در شرایط شکننده آتش‌بس فعلی که هر آن احتمال ازبین‌رفتن آن از سوی دشمن صهیونیستی و آمریکای جنایتکار وجود دارد، چه دسیسه‌ها یا حتی رفتارهای نابخردانه‌ای برای دل‌آشوب کردن مردم و برهم‌زدن فضای غرور ملی در حال انجام است؟ 
باوجوداینکه برخی انتقادها نسبت به شرایط مختلف کشور همچنان باقی است و همانند همیشه باید پیگیر رفع مشکلات بود، اما به طور حتم نهادهای امنیتی و اطلاعاتی از یک‌سو و حتی چهره‌های سیاسی و همه آنهایی که در جامعه مقبولیت و ضریب نفوذی دارند باید به‌طورجدی مراقب سخن‌ها و اظهارنظرهای جدی باشند. البته این مسئله نه به معنای جلوگیری از آزادی بیان که اتفاقا به‌منظور مراقبت از انتشار سخنانی است که اتحاد ملی و همبستگی جمعی ایرانیان در شرایط فعلی را خدشه‌دار می‌کند. 
نگارنده پیشنهاد می‌کند در این شرایط دستورالعملی برای مسئولان و مدیران کشور در رده‌های مختلف تهیه و ارسال شود تا یک‌بار دیگر دایره اظهارنظرهای مجاز درباره مسائل مختلف به‌خصوص مواردی که به امنیت و توان نظامی کشور مربوط است، توسط افراد مختلف در سمت‌های مختلف یا رسانه‌ها روشن شود. در این شرایط می‌توان امیدوار بود که حال خوش همبستگی ملی موجود در کشور تقویت شده و حتی برای بحران‌های احتمالی آینده نیز قوت و توان بیشتری در کشور وجود داشته باشد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.