۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷
کد خبر: ۱۴٬۵۰۱

محققان دانشگاه جان هاپکینز با کمک ویدئوهایی از عمل‌های جراحی به یک ربات آموزش دادند و در مرحله بعد این ابزار به طور خودکار یک کیسه صفرا را از یک مدل آزمایشی خارج کرد.

ربات خودکار کیسه صفرا را از بدن خارج کرد

آگاه: به نقل از نیو اطلس، در این فرایند ربات هیچ کمک مکانیکی دریافت نکرد و مانند تیمی از دستیاران که به جراح ارشد کمک می‌کنند، تنها دستورات صوتی به آن داده شد.
رباتی که «SRT-H» نام دارد، آموزش‌ها را دریافت و به عمل جراحی تبدیل کرد و توانست بارها کیسه صفرا را خارج کند و در صورت نیاز، به صورت آنی خود را تنظیم کند. آزول کریگر، محقق رباتیک پزشکی در این باره می‌گوید: «این دستاورد ما را از رباتیک‌هایی که تنها می‌توانند فعالیت‌های جراحی خاصی انجام دهند به سمت ربات‌هایی هدایت می‌کند که واقعا قادر به درک فرایند جراحی هستند. این یک تمایز مهم است که امکان توسعه سیستم‌های جراحی خودکار را فراهم می‌کند.»
اگرچه جزییات کامل برداشتن کیسه صفرا توسط ربات در هشت جراحی مختلف ذکر شده، باید توجه داشت که این عمل‌ها روی مدل‌های شبیه‌سازی‌شده انسان انجام شده است. با این حال بافت‌هایی که در این مدل‌ها به کار رفته‌اند، شباهت زیادی به بدن انسان دارند و ربات با موفقیت جراحی‌ای را انجام داد که نیازمند انجام ۱۷ فعالیت مختلف بود. هر کدام از این فعالیت‌ها چند دقیقه به طول انجامید. جی وونگ، مولف ارشد این پژوهش می‌گوید: «این تحقیق جهشی عظیم به شمار می‌رود، زیرا برخی موانع اساسی به‌کارگیری ربات‌های جراحی خودکار در دنیای واقعی را نشان می‌دهد. یافته‌های ما ثابت می‌کند که مدل‌های هوش مصنوعی می‌توانند به اندازه‌ای قابل‌اطمینان شوند که جراحی به صورت خودکار انجام دهند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.