۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۲
کد خبر: ۱۴٬۹۱۱

انجمن‌های نشر کتاب در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «سند تسهیم درآمد محتوا» حمایت کردند.

انجمن‌های نشر کتاب به رئیس‌جمهور نامه نوشتند

آگاه: در این نامه که به امضای انجمن ناشران دانشگاهی، انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان، انجمن ناشران دفاع مقدس، انجمن زنان ناشر، انجمن ناشران آموزشی، مجمع فعالان فضای مجازی در حوزه کودک و نوجوان و انجمن ناشران کودک و نوجوان استان قم رسیده آمده است:
جناب آقای دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب آقای دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام و احترام
انجمن‌های نشر کتاب با بیش از ۱۰۰۰ عضو فعال، به‌عنوان صدای رسای صنعت نشر مکتوب و دیجیتال ایران و به عنوان قدیمی‌ترین حوزه تولید نشر محتوا با استقبال از تصویب و ابلاغ «سند تسهیم درآمد محتوا» توسط شورای عالی فضای مجازی، این سند را فرصتی برای احیای جایگاه کتاب و ترویج فرهنگ مطالعه در جامعه ایرانی می‌دانند. کتاب، این میراث ماندگار فرهنگی، امروز در بسترهای مجازی امتداد یافته و با تکیه بر پلتفرم‌های آنلاین، نه‌تنها فروش کتاب‌های چاپی و دیجیتال را متحول کرده بلکه دریچه‌ای نو به‌سوی گسترش دانش و فرهنگ گشوده است.
ما بر این باوریم که این سند می‌تواند به‌عنوان محرکی پویا، خلق آثار ادبی و علمی نوآورانه در حوزه کتاب را شتاب بخشد و با حمایت از ناشران و تولیدکنندگان آثار، زمینه‌ساز پیوند نشر کتاب با سایر صنایع خلاق مانند فیلم، سریال و محتوای چندرسانه‌ای شود. تحقق این هدف نیازمند سرمایه‌گذاری‌های هوشمند و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فضای مجازی برای توسعه و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی است تا ناشران بتوانند در رقابت با محتوای غیربومی، حضوری موثر در بازارهای داخلی و جهانی داشته باشند.
سودجویی برخی واسطه‌ها و توزیع‌کنندگان محتوا در بسترهای غیرشفاف، با کسب درآمدهای کلان از ارزش‌افزوده و ترافیک، با اجحاف در حق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان واقعی محتوا بوده و پیش‌تر نیز با اعتراضات قانونی مواجه شده است. این گروه‌ها اکنون با ادعای نمایندگی بخش خصوصی، در برابر اجرای عادلانه سند تسهیم درآمد محتوا مقاومت می‌کنند تا مانع بهره‌مندی تولیدکنندگان واقعی محتوا، به‌ویژه در حوزه‌هایی چون نشر کتاب شوند که ستون فقرات فرهنگ کشور است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌عنوان متولی فرهنگ کشور وظیفه دارد با نگاهی ملی و عدالت‌محور، رشد متوازن همه حوزه‌های فرهنگی، از جمله نشر کتاب را تضمین کند. این وزارتخانه باید با در نظر گرفتن ارتباط تنگاتنگ صنایع فرهنگی از تمامیت‌خواهی‌های برخی سکوها و اپراتورها که نقش کمتری در خلق محتوا دارند، جلوگیری کرده و از حقوق ناشران کتاب، به‌عنوان پیشگامان تولید محتوای مکتوب و دیجیتال دفاع نماید.
برای تحقق اهداف سند، حمایت هدفمند از ناشران و تولیدکنندگان محتوا، تضمین شفافیت و کارآیی در تخصیص منابع، پشتیبانی ویژه از حوزه‌هایی با تاثیر فرهنگی بالا مانند کتاب و محتوای کودک، باید در اولویت قرار گیرد. همچنین ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی از طریق بسترهای دیجیتال، حفاظت از حقوق مالکیت فکری آثار در فضای مجازی، گسترش نشر بین‌المللی آثار ایرانی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیجیتال و تقویت زبان فارسی از طریق تولید و نشر محتوای آثار بومی باید به‌صورت جدی پیگیری شوند.
امیدواریم با اجرای هوشمندانه و عادلانه این سند زیست‌بوم نشر محتوا به نیروی پیشران رشد فرهنگی کشور تبدیل شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به‌عنوان اصلی‌ترین نهاد مرتبط با این سند باید با حضوری پررنگ در اجرای سند، شکوفایی صنعت محتوا در تمامی ابعاد و تقویت زبان و فرهنگ فارسی را در اولویت قرار دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.