۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱

مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رژیم گیاهخواری می‌تواند سلامت بدن را ارتقا دهد، اما برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه‌ای باید با منابع حیوانی یا مکمل‌ها همراه باشد.

آگاه: احمد اسماعیل‌زاده با اعلام این خبر گفت: رژیم غذایی مبتنی بر میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و سایر منابع گیاهی برای سلامت بسیار مفید است، اما برای تامین کامل نیازهای بدن، باید با مواد غذایی حیوانی تکمیل شود. وی افزود: گیاهان بسیاری از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند، اما در برخی موارد مانند پروتئین، کلسیم، آهن و روی دچار کمبود هستند. به همین دلیل، توصیه می‌شود که رژیم گیاهخواری همراه با مصرف لبنیات و تخم‌مرغ باشد. این گروه که به لاکتو-اوو وج‌ترین‌ها معروف هستند، معمولا مشکلات تغذیه‌ای کمتری خواهند داشت.

پوکی‌استخوان از عوارض رژیم وگان
اسماعیل‌زاده گفت: افرادی که گیاهخوار مطلق (وگان) هستند، در طولانی‌مدت ممکن است دچار تحلیل عضلات، پوکی‌استخوان و کمبودهای تغذیه‌ای شوند. این افراد باید از مکمل‌های پروتئینی حیوانی، آهن و کلسیم استفاده کنند. در کودکان، رژیم گیاهخواری مطلق توصیه نمی‌شود، اما در بزرگسالان و سالمندان در صورت مصرف مکمل‌ها می‌تواند امکان‌پذیر باشد.
رژیم کتوژنیک؛ حقیقتی فراتر از پروتئین و چربی
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه درباره رژیم کتوژنیک توضیح داد و گفت: این رژیم بر مصرف چربی‌های سالم و کاهش شدید کربوهیدرات‌ها تمرکز دارد. برخلاف تصور رایج، رژیم کتوژنیک تنها مبتنی بر پروتئین نیست، بلکه مصرف چربی در آن بیشتر است و به سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند. وی افزود: رژیم کتوژنیک به‌طورکلی برای سلامت توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است در طولانی‌مدت عوارضی مانند مشکلات کلیوی، افزایش کلسترول و اختلالات گوارشی ایجاد کند.