-
اسرائیل توانایی مقابله با ایران را ندارد
ناکامی صهیونیسم در تجاوز به ایران اسلامی
در سحرگاه ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵، در حالی که خاورمیانه تحت تاثیر مفاهیمی چون حقوق بشر، سازمانهای بینالمللی و جهانیشدن در خوابی نهچندان عمیق فرورفته بود، جمهوری اسلامی ایران هدف حملات ضدبشردوستانه رژیم صهیونیستی و برجستهترین حامی نئولیبرالیسم جهانی، یعنی ایالات متحده آمریکا، قرار گرفت. این حملات وجهه دیپلماسی و معاهدات بینالمللی را زیر سوال برد.
-
آگاهسازی؛ نسخهای که نباید فراموش شود
در روزهایی که جمهوری اسلامی ایران هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفت، آنچه توازن میدان را به سود ما برگرداند، تنها سامانههای پدافندی و موشکی نبود، وحدت ملی بود.
-
برای حاج محمود کریمی و نوحه «ای ایرانش»
این روزها خیلیها از «ایران» و «اتحاد ایرانیان» میگویند.
-
واژه جنایت علیه بشریت، برای رژیم صهیونیستی کم است
اکنون این پرسش به میان میآید که در قبال تجاوز وحشیانه اسرائیل به کشورمان، آن هم در جهانی چنین هژمونیک و منفعتاندیش و عملگرا که همه میشناسیم، چگونه از عهده مسؤولیت اخلاقی «تصمیمگیری درباره منافع و حقوق عمومی» بهدرستی بربیاییم؟
-
راهبرد احتمالی جمهوری اسلامی در دوران پساجنگ ۱۲ روزه با رژیم صهیونیستی چیست؟
صلح مسلح
با رصد و بررسی تحولات ۱۲ روز اخیر، آن چیزی که بیش از هر نکته دیگری موردتوجه است، بازتعریف هرم فرماندهی نظامی و عملیاتی ایران در مواجهه با تجاوز رژیم صهیونیستی است.
-
اگر کودک دارید این مطلب را بخوانید
ادبیات کودک، ابزاری برای امیدآفرینی و تقویت تابآوری روانی
نغمه وطندوست، نویسنده کودک و نوجوان: به باور من ساختار ادبیات کودک، اساسا باید واجد مولفههایی چون امید، شادی و انگیزه باشد. ادبیات کودک تنها وسیلهای برای آموزش نیست، بلکه عرصهای است برای ارائه تصویری زیبا از زندگی، تقویت عشق به زیستن و ایجاد انگیزه در کودک برای تجربه جهان اطراف به همین سبب وجود امید در ادبیات کودک امری اجتنابناپذیر است؛ زیرا اگر قرار باشد این نوع ادبیات کارکرد انسانی و عاطفی خود را ایفا کند، نمیتوان امید را از آن حذف کرد.
-
دبیرکل حزبالله:
به هر شکلی از ایران حمایت خواهیم کرد
دبیرکل حزبالله لبنان بر حق مشروع ایران از دفاع از خود و مردم منطقه تاکید کرده و گفت که این جنبش به هر شکلی از ایران در تجاوزگری رژیم صهیونیستی حمایت خواهد کرد.
-
مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان در زمان جنگ
استادان و دانشجویان رشتههای علومانسانی و اجتماعی بهویژه در این اوضاع و احوال وظیفهای دوچندان در قبال شهروندان بر دوش دارند، جامعه ما نیازمند آن است که بداند چگونه بر هراس ناشی از ورود ناگهانی به معرکه جنگ گذر کند و در شرایط بحرانی، تابآوری کرده و رفتارهای درست از خود نشان دهد.
-
درسهای اخلاق در شرایط بحران
وقتی سایه جنگ بر سر کشوری سنگینی میکند، مردم آن کشور ممکن است تصمیمهایی بگیرند که در شرایط عادی احتمال آن تصمیمها اندک است. مثلا ممکن است سراغ خرید و ذخیره برخی اقلام غذایی و تبدیل داراییهای سرمایهای به داراییهای نقدشونده و قابلحمل بروند.
-
صالحی:
عملیات «وعده صادق ۳» با دقت قدرت و درایت انجام شد
مسلم صالحی، در گفتوگو با خبرنگار روزنامه «آگاه» با اشاره به موفقیت عملیات «وعده صادق ۳» و واکنش قدرتمند ایران به تجاوزات رژیم صهیونیستی گفت: عملیات اخیر پیام روشنی داشت؛ جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدید و تجاوز نه سکوت میکند و نه مماشات. این پاسخ، پاسخی از جنس اقتدار و عزت بود به رژیمی که ماهیتش بر پایه کودککشی، جنایت و اشغالگری بنا شده است.
-
جشن ۱۰ کیلومتری غدیر
فرهنگ معنوی یا شادی جمعی
در آستانه عید باشکوه غدیر هستیم و بحث داغ این روزها عبارت است از جشن ۱۰ کیلومتری غدیر.
-
محمد اسلامی:
تسلیم فشارها نمیشویم
رییس سازمان انرژی اتمی گفت: سالی یک میلیون نفر از رادیو داروهای ما استفاده میکنند، لذا سلامت و جان مردم خود را به خطر نینداخته و تسلیم فشارهای سیاسی نمیشویم.
-
چرا کودکان باید کتابهای حقوقی بخوانند؟
سواد حقوقی به معنای آگاهی از اصول، مفاهیم و قواعد حقوقی است که افراد را قادر میسازد حقوق و وظایف خود و دیگران را درک کرده و در تعاملات اجتماعی و حقوقی بهدرستی عمل کنند.
-
عارف:
با ساز و کارهای دهه ۶۰ نمیتوان طرحها را در کشور اجرایی کرد
معاون اول رییسجمهور در نشست با شورای معاونین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با بیان اینکه این بنیاد رقیب دولت محسوب نمیشود، گفت: با روشها و سازوکارهای دهه ۶۰ نمیتوان طرحها را در کشور اجرایی کرد.
-
اثر شفافیت و پاسخگویی بر ارتقای بهرهوری در سازمانهای بخش عمومی
دو رکن بهرهوری
ارتقای مستمر و پایدار بهرهوری در بنگاههای اقتصادی و به تبع آن کل اقتصاد بهمثابه یکی از کلیدیترین اهداف حکمرانی اقتصادی، نیازمند تحقق دو پیشنیاز اساسی است: انگیزه و توانایی.
-
زبان مشترک دغدغهها
در پیام تاریخی رهبر انقلاب به مناسبت صدسالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم، یکی از کلیدیترین رسالتهای حوزه، بلاغ مبین معرفی شده است؛ بلاغ مبین صرفا به معنای «ابلاغ» نیست، بلکه به معنای ابلاغی رسا، قابلفهم، اثرگذار و شفاف است و چنین ابلاغی، زمانی تحقق مییابد که گوینده با مخاطبش زبان مشترک پیدا کرده باشد. نه صرفا در واژگان، بلکه در فضای ذهنی، در دغدغهها، در ساختار فهم.
-
تأثیر محتوای فضای مجازی بر هوش فرهنگی کودکان
در عصر حاکمیت بیچون و چرای فناوری، جایی که کودکان با انگشتانی تیزبینتر از نگاه ما، در صفحات لمسی سُر میخورند و جهان را از دریچهای دیجیتال تجربه میکنند، پرسشی بنیادین ما را به تامل وامیدارد: آیا آنچه کودکانمان در این فضا میآموزند، همان چیزی است که باید بیاموزند؟ یکی از این دریچههای پرتاثیر، اینستاگرام است؛ پلتفرمی رنگارنگ، پرزرقوبرق و فریبنده که با وعده پیوند، اشتراک و دیدهشدن، عملاً بستری برای یکدستسازی فرهنگی، کاهش عمق هویت ملی و تضعیف بنیادهای هوش فرهنگی نسل نو فراهم آورده است.
-
جان کری:
اسرائیل نمیتواند تاسیسات هستهای ایران را نابود کند
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در واکنش به گزارشهای منتشر شده درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران تصریح کرد: اسرائیل توانایی نابودکردن تاسیسات هستهای ایران را ندارد.
-
ستاد کل نیروهای مسلح:
آمریکا بار دیگر دچار خطای محاسباتی شده است
ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیهای به مناسبت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر اعلام کرد: نیروهای مسلح پرتوان هر گونه تهدید و اقدام غلطی را که اهداف مقدس و ارزشهای انقلاب اسلامی را نشانه رود، باصلابت و اقتدار پاسخ خواهد داد.
-
فهم مسئله جمعیت از منظر رهبر انقلاب و کشف سیاستهای جمعیتی مبتنی بر آن
خانه سالمندان؟
راضیه واحدی- کارشناسیارشد زیستفناوری: چند نفر از ما جامعهای را تصور کردیم که همه به یکباره پیر شوند؟ پیداکردن نیروی کار در این جامعه سخت و حتی کاری غیرعقلانی است. افت صنعت و به دنبال آن افت اقتصاد و در نهایت افت پیشرفت. کمرنگشدن امید و محوشدن آن و شادیای که دیگر جوانه نمیزند.
-
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با «آگاه»:
ترامپ نماد عریان نظام سلطه و نئولیبرالیسم است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سخنان اخیر دونالد ترامپ درباره ایران، وی را «نماد عینی واقعیت تلخ نظام سرمایهداری و نئولیبرالیسم» دانست.
-
در گفتوگو با مولف و پژوهشگر موسیقی
راهکار مقابله با کتابسازیهای موسیقی چیست؟
مولف و پژوهشگر موسیقی، با اشاره به رواج کتابهای زرد و کتابسازی در این حوزه گفت: شوراهای نظارتی در مقاطع مختلف باید به صورت جدی در صدور مجوز اقدام کنند و کتابهای موسیقی از سوی افراد متخصص هر رشته مطالعه و سپس مجوز نشر بگیرند.
-
به بهانه روز جهانی ارتباطات
روابط عمومیها در دنیای پرشتاب امروز چگونه کارآمد باشند؟
در دنیای معاصر که تحول دیجیتال به یکی از ارکان اصلی تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شده است، روابط عمومی با چالشهایی پیچیده و چندوجهی روبهروست که هر یک میتواند بر هویت و کارکرد این حوزه تاثیرات عمیق و پایدار بر جای بگذارد. روز روابط عمومی، ۲۷ اردیبهشت، فرصتی است برای تحلیل جایگاه این حرفه در دنیای پرشتاب و پیچیده امروز و ارزیابی دقیق چالشهای آن در تقاطع دو جهان سنتی و دیجیتال. در این فضا، روابط عمومی باید بهطور همزمان از مزایای هر دو رویکرد بهرهبرداری کند، در حالیکه در عین حال از تهدیدات و خطرات احتمالی هرکدام نیز آگاه باشد.
-
پزشکیان در نشست با شهرداران کلانشهرها:
شهرداریها برای ارتقای خدمات خود برنامه تهیه کنند
مسعود پزشکیان شامگاه سهشنبه در نشستی با شهرداران کلانشهرهای کشور، با بیان اینکه هدف دولت و شهرداریها خدمت به مردم است، اظهار کرد؛ باید دستبهدست هم و در کنار هم باشیم تا بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم؛ دولت آمادگی دارد تا از کمک شهرداریها برای حل مشکلات بهره بگیرد.
-
زمان؛ حکایت نانوشته پژوهش
رضوان وطنخواه، مدرس، پژوهشگر و تسهیلگر : در پژوهش آنچه بسیار اهمیت دارد، زمانبندی و مدیریت زمان است. چه بسا تحقیقی را برنامهریزی میکنیم، اما نمیتوانیم در مدتزمان تعیینشده آن را به اتمام رسانیم؛ همچنان که بارها سخنرانهایی را دیدهایم که از مدیریتِ زمان ناتواناند، برای همین اصلِ مطلب را فرومیگذارند و مخاطب را خسته و کلافه میکنند.
-
نگاهی به نقش رسانه در جوامع دموکراتیک
رسانه ابزار نظارت است نه وسیلهای برای باجدهی و اخاذی
رسانهها در جوامع دموکراتیک نقش ناظر اجتماعی و ضامن شفافیت قدرت را ایفا میکنند. اما گاه این ابزارِ نظارت خود به ابزاری برای سوءاستفاده، اخاذی و فشار تبدیل میشود. پدیدهای که در سالهای اخیر با نام «باجنیوز» یا اخاذی رسانهای شناخته میشود، زمانی رخ میدهد که یک فعال رسانهای، نه برای افشاگری در راستای منافع عمومی، بلکه با هدف کسب منافع شخصی از موقعیت رسانهای خود استفاده میکند. مقاله پیشرو به تحلیل و بررسی یک مورد از این تهدید رسانهای در کشور غنا میپردازد؛ جایی که یک خبرنگار متهم به تلاش برای اخاذی چندمیلیوندلاری از یک مقام دولتی شده است.
-
هراس دشمن از انسجام ما
جامعهشناسان و تحلیلگران غربی، بهویژه محققان آمریکایی، همواره در پژوهشهای خود به ویژگیهای منحصربهفرد جامعه ایران اشاره کردهاند.
-
رسالت اصلی طلبه، هدایت است
حوزه به روز؛ کارآمدی حوزه و حوزوی
حسین نصرتی - آگاه مسائل فرهنگی: رسالت طلبه همان رسالت رسول خداست اما در مقیاس خودش! خدایش همان خدای رسول خداست! کتابش همان کتاب رسول خداست و لباسش همان لباس رسول خدا.
-
نسبت حوزه با مردم و بستر ایجاد تمدن
تمدن برای مردم
علی عسگری - آگاه مسائل سیاسی: شاید تا کنون با این گزاره مواجه شده باشیم که اگر روحانیون وارد سیاست نمیشدند، احترام بیشتری داشته و مردم دیندارتر میماندند؛ اما بیایید تا با گذری در تاریخ این ادعای تکراری را صحتسنجی کنیم. آیا واقعا جدایی دین از هرآنچه دنیا خوانده میشود، سبب عزت معنویت میگردد؟ یا دین، عالمان و عاملان به آن، روزی برای سرگرمی در قاب عکسها ثبت شده و در موزههای مردمشناسی روبهروی تماشاچیان قرار میگیرند؟!
-
آیا جامعه ایران کمحافظه است؟
پس از آغاز دور جدید مذاکرات هستهای با آمریکا و عکسالعملهای بازار به این گفتوگوها، این تلّقی بر برخی زبآنها جاری شد که؛ «چقدر ملّت ایران کمحافظه است؟! »