آگاه: رژیم صهیونیستی طی جنگ ۱۲ روزه که از ۲۳ خرداد آغاز شد و تا سه تیر ادامه داشت، ضربات کشندهای را از قوای مسلح ایران اسلامی دریافت کرد، اما ساختار سانسورمحور این رژیم اجازه انتشار اخبار مربوط به این ضربات را به رسانههای متبوع خود و حتی رسانههای جهانی نمیداد.
اما حالا که حدود دو هفته از نبرد ۱۲ روزه میگذرد، رسانههای صهیونیستی و رسانههای جهانی بهصورت قطرهچکانی مشغول انتشار اخبار مربوط به خسارات بالای وارده به مواضع استراتژیک صهیونیستها در جنگ با ایران هستند. براساس گزارشی که روزنامه انگلیسی تلگراف منتشر کرده، شکست سامانه پدافندی چندلایه رژیم صهیونیستی در برابر حمله موشکی اخیر ایران، در جریان ۲۲ فاز حمله موشکی وعده صادق سه، بسیار گستردهتر از آن چیزی است که مقامات این رژیم به آن اعتراف کردهاند. این گزارش تایید میکند که دستکم پنج پایگاه نظامی راهبردی اسرائیل مستقیما هدف اصابت موشکهای ایرانی قرار گرفتهاند؛ حملاتی که به دلیل سانسور شدید نظامی در سرزمینهای اشغالی، تاکنون مخفی مانده بود.
انهدام پنج مرکز استراتژیک رژیم اسرائیل
این روزنامه انگلیسی تصریح میکند که دادههای راداری ماهواره که توسط متخصصان دانشگاه ایالتی اورگان در آمریکا تحلیل شده، نشاندهنده اصابت دقیق شش موشک ایرانی به پنج مرکز نظامی حساس در شمال، جنوب و مرکز فلسطین اشغالی است. یک پایگاه هوایی بزرگ، یک مرکز جمعآوری اطلاعات و یک پایگاه لجستیکی در میان اهدافی بودهاند که با موفقیت مورد اصابت قرار گرفتهاند. این پنج پایگاه عبارتاند از اردوگاه زیپوریت در نزدیکی شهر عربنشین ناصره، اردوگاه گالیلوت، پایگاه ارتاح در نزدیکی کرانه باختری، پایگاه بیتنحمیاه و نیز پایگاه هوایی تلنوف.
به نوشته تلگراف، ارتش رژیم صهیونیستی در پاسخ به سؤال این روزنامه، از هرگونه اظهارنظر درباره نرخ موفقیت رهگیری موشکها یا آسیبهای وارده به پایگاههایش خودداری کرده و تنها به بیان این جمله بسنده کرده است: آنچه میتوانیم بگوییم این است که تمام یگانهای مربوطه در طول عملیات، تداوم عملکردی خود را حفظ کردند. این پنهانکاری در حالی است که حتی در داخل سرزمینهای اشغالی نیز سوءظنها درباره ابعاد واقعی خسارتها در حال افزایش است. راویو دراکر، یکی از سرشناسترین روزنامهنگاران صهیونیست در برنامه تلویزیونی کانال ۱۳، هفته گذشته اذعان کرد: تعداد زیادی از موشکهای ایرانی به پایگاههای ارتش اسرائیل و سایتهای استراتژیک اصابت کردند که ما تا به امروز درباره آنها گزارشی منتشر نکردهایم. این وضعیتی را ایجاد کرد که مردم متوجه نشدند ایرانیها چقدر دقیق بودند و چه خساراتی در بسیاری از نقاط به بار آوردند.
گفتنی است تحلیل روزنامه تلگراف از میزان رهگیری موفق موشکهای ایرانی و میزان برخورد این موشکها اگرچه به ادعاهای طرف صهیونیستی نزدیک است، اما میزان موفقیت صهیونیستها را کمتر ارزیابی میکند؛ تحلیل روزنامه تلگراف نشان میدهد که درصد نفوذ موشکها به حریم هوایی رژیم صهیونیستی در طول جنگ ۱۲ روزه بهطور پیوسته افزایش یافته است. این گزارش اذعان میکند که تا روز هفتم جنگ، حدود ۱۶ درصد از موشکها از سد پدافندی عبور میکردند که این آمار با ادعای پیشین ارتش اسرائیل مبنی بر موفقیت ۸۷ درصدی در تناقض است. البته درباره میزان موفقیت و برخورد موشکهای ایرانی در جریان عملیات وعده صادقسه، ارزیابیهای مختلفی از سوی رسانهها و اندیشکدههای مختلف شده است.
نکته قابلتوجه این است که این شکست برای سامانههای پدافندی اسرائیل در حالی رقم خورد که این سامانهها توسط دو سامانه دفاع موشکی زمینی تاد (THAAD) آمریکا و رهگیرهای مستقر روی کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ پشتیبانی میشدند. براساس این گزارش، ایالات متحده در طول این جنگ دستکم ۳۶ رهگیر تاد با هزینه حدود ۱۲ میلیون دلار برای هر شلیک، برای دفاع از رژیم صهیونیستی استفاده کرده است.
مقامات ایرانی پیشتر اعلام کرده بودند که راه اصلی برای غلبه بر پدافند هوایی رژیم صهیونیستی، استفاده همزمان از موشک و پهپاد برای سردرگمکردن سامانههای دفاعی بوده است. یک مقام ایرانی به تلگراف گفت: هدف اصلی از شلیک پهپادهای انتحاری به سمت اسرائیل همیشه این است که سیستمهایشان را مشغول نگهدارند. بسیاری از آنها حتی عبور نمیکنند - رهگیری میشوند - اما همچنان باعث سردرگمی میشوند.
این روزنامه انگلیسی با اشاره به این تاکتیک، ترکیب موشکهای سریع با پهپادهای کندتر را عامل سردرگمی و تقسیم توجه سامانههای پدافندی دشمن دانسته است. گزارش روزنامه تلگراف درباره اصابت موفقیتآمیز موشکهای ایرانی به پنج پایگاه نظامی اسرائیل که چهار مورد آنها در گزارشهای قبلی کاملا سانسور شده بود، نشانه دیگری از اثرگذاری جدی حملات موشکی ایران و درخواست آتشبس از سوی صهیونیستها و آمریکا بوده است. به این ترتیب بهنظر میرسد سیاست سانسور ارتش رژیم صهیونیستی نیز نمیتواند بهطور کامل موثر واقع شود و از دیده شدن آسیبپذیریهای پدافندی این رژیم جلوگیری کند.
مقر سری اطلاعاتی صهیونیستها با خاک یکسان شد
یک خبرنگار صهیونیست نیز اعتراف کرده که پل بالای جاده آیالون که ساختمان گلیلوت، مقر سری اطلاعاتی اسرائیل را به پایگاههایش متصل میکند، توسط پلیس بسته شده است. دلیل این امر آن است که یکی از ساختمانهای پایگاه گلیلوت ساعتها پس از حمله اخیر ایران هنوز در حال سوختن بود.
روزنامه عبری ممون نیز برای نخستینبار فاش کرده که در حمله موشکی اخیر ایران، ساختمان مرکزی وزارت جنگ رژیم صهیونیستی، معروف به الکریاه در تلآویو، بهصورت مستقیم هدف قرار گرفته شده است. رژیم اسرائیل تا پیش از این اعلام کرده بود که ۳۶ موشک ایرانی در جریان نبرد ۱۲ روزه به خاک این رژیم اصابت کرده است، اما تحلیلگران و محققان آمریکایی و هاآرتس با بررسی دادههای میدانی، شواهد ماهوارهای و اطلاعات جمعآوری شده، حداقل ۱۰ اصابت موشکی دیگر را شناسایی کردند که هیچیک در گزارشهای رسمی اسرائیل ذکر نشدهاند. این پنهانکاری نشاندهنده نگرانی شدید رژیم از پیامدهای امنیتی و روانی این خسارات است.
هاآرتس در گزارش خود به هزینههای مالی و عملیاتی بسیار سنگین سامانههای دفاعی اسرائیل اشاره کرده است. این سامانهها که شامل فناوریهای پیچیده موشکی و راداری هستند، در جریان جنگ ۱۲ روزه به شکل مستمر فعال بودهاند و کارایی آنها تحت فشار شدید قرار گرفته است. بسیاری از کارشناسان اسرائیلی اذعان کردهاند که این سیستمها دیگر قادر به تحمل چنین حجم حملات گسترده نیستند.
بررسی آمارهای رسانهای رژیم اسرائیل نشان میدهد، رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲روزه، ۴۰ میلیارد دلار هزینه را متحمل شد. هزینههای اصلی شامل ۱۲.۲ میلیارد دلار هزینه نظامی مستقیم، ۲۱.۴ میلیارد دلار اختلال اقتصادی، ۴.۵ میلیارد دلار خسارت حملات ایران و دو میلیارد دلار هزینههای تخلیه و بازسازی است.
نظر شما